香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手報到@TKO

升級   64.21%

奮鬥
  • 簽到天數: 26 天

Hi 大家好, 我叫 Steven , 居住於 TKO, 近兩年都有參加過渣馬 (半馬 & 全馬), 全馬僥倖完成, 因最後果11-2K係行返黎. 但亦因此驅使我更熱愛跑步.

2013年開始 (渣馬之後), 自己定了訓練計劃, 每月希望有100K (最少有兩次中長途 15 - 25K), 但後來知道未夠. 所以會繼續加大力度. 請各位多多指教.

另外, 本人剛入會唔係好清楚規矩, 請問係咪有些有心人幫忙團購一些裝備呢, 小弟想買一隻 GPS 手錶 Bryton 40E

祝各師兄師姐長跑長有
    +1 0
    上一篇︰垂直馬拉松體驗賽冠軍耗時16分40秒登頂 4秒/層,快過電梯下一篇︰(新手)小弟想買對10K跑街鞋,係咪 Mizuno Rider/Aero 比較合適?

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 273 天

hi,我都係TKO跑友,多數響海濱長廊個邊跑!

升級   64.21%

奮鬥

fat 兄/姐 你好, 我周不時都跑經海濱長廊

升級   68.42%

該用戶從未簽到

Hi,我都係TKO住,海濱長廊跑吾錯,但我多數好夜才跑,因夜收工....都想買手錶 Bryton 40E,但吾知邊度有得買....請問各師兄有無資料可參考?謝~

升級   64.21%

奮鬥

我聽D舊會員講, 要入左會成為長跑網會員先睇到, 我而家申請緊.

升級   68.42%

該用戶從未簽到

師兄你好,我指市面街舖邊度有得買...

升級   64.21%

奮鬥

我都揾唔到呀.

升級   68.42%

該用戶從未簽到

聽聞深水埗有

升級   41%

奮鬥
  • 簽到天數: 9 天

我都係TKO住,都會係TKO用圍跑下,大多數跑街,工作忙,只可星期日跑早,希望搵多一兩日操下,玩過幾次半馬,黎緊第一次渣馬玩全馬,有d吃力,不過都想就下^^

用緊garmin F10,主要睇下距離步速

指教指教

升級   94.2%

• 簽到天數: 32 天

Hi there, 我都係TKO友,跑開將軍澳大圈加海濱長廊。期待新一段嘅海濱長廊快d開

升級   64.21%

奮鬥

其實我成日跑 TKO, 我有兩三個路程分享;

1. 將軍澳醫院 > 寶琳 > 泳池 > 新都城 > 尚德 > 調景嶺 > 將軍澳醫院  about 12K

2. 將軍澳醫院 > 寶琳 > 泳池 > 新都城 > 尚德 > 調景嶺 > 墳場斜路 > 海濱長廊 > 將軍澳醫院  about   16K

3. 將軍澳醫院 > 寶琳 > 泳池 > 新都城 > 尚德 > 調景嶺 > 墳場斜路 > 海濱長廊 > TVB > 將軍澳醫院  about   22K

由 10 K 至 半馬... 大家可以參

師兄, 呢段, "寶琳 > 泳池 > 新都城 > 尚德", 可唔可以詳細講講 Thanks!!!  詳情 回覆 發表於 2013-10-31 10:44

升級   20.95%

• 簽到天數: 1 天

stevenchau 發表於 2013-10-30 17:14
    其實我成日跑 TKO, 我有兩三個路程分享;

1. 將軍澳醫院 > 寶琳 > 泳池 > 新都城 > 尚德 > 調景嶺 > 將軍澳 ...

師兄, 呢段, "寶琳 > 泳池 > 新都城 > 尚德", 可唔可以詳細講講

Thanks!!!

升級   64.21%

奮鬥

十公里至半馬拉松路程練習:

將軍澳醫院 > 寶翠公園 > 寶康公園 > > 泳池 > 新都城 > 尚德邨 > 調景嶺 > 尚德邨 (10K) > 清水灣半島 > 將軍澳新單車徑 > TVB (15K) > 將軍澳新單車徑 > 將軍澳醫院 (全程完畢... 最少有 21.0975公里... 半馬拉松路程)

**全程空氣清新, 途經將軍澳運動場, 香港專業教育學院, 海濱長廊 (2公里), TVB 電視城.

升級   68.42%

該用戶從未簽到

stevenchau師兄,我都係跑TKO大圈,將軍澳新單車徑多,無入新都城,尚德邨, 更無入TVB...
    近日正諗緊長課點跑好...吾介意的話一齊約跑下hehe

升級   64.21%

奮鬥

ok, 跑步冇問題, 黎緊會操 一/兩次中長課,

1. 17 - 20K
    2, 25 - 35K  

睇下夾唔夾到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 6 天

TKO 之友報到, 新海濱長廊開左, 我最新跑左幾次唔同路線夾新海濱長廊, 練半馬.

1. ~16K 紅磚路>新海濱長廊>過橋>日出康城海濱長廊>運動場>坑口>寶琳>運動場>新海濱長廊(唔過橋)>紅磚路

2. ~19K 紅磚路>新海濱長廊>過橋>日出康城海濱長廊>運動場>坑口>寶琳>運動場>過橋>日出康城>新海濱長廊>紅磚路

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 6 天

昨晚跑多一條 ~13K, 路線如下

3. ~13K 紅磚路>新海濱長廊>過橋>日出康城海濱長廊>運動場外圍一圈>過橋>日出康城>新海濱長廊>紅磚路