香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

(新手)小弟想買對10K跑街鞋,係咪 Mizuno Rider/Aero 比較合適?

升級   7.89%

該用戶從未簽到

咁多位 ching, 小弟屬於跑步新手, 162cm / 53kg. 我想買對 50-60min/10K 既跑街鞋, 請問咁多位 ching 有咩野推介????
我亦都有搜尋過有關帖子, 係咪 Aero 或者 Rider 比較適合???
謝謝咁多位 ching....

+1 0
上一篇︰新手報到@TKO下一篇︰膝pain

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Mizuno Spacer AR is my most favourite 10K running shoes

升級   39.1%

開心
  • 簽到天數: 1 天

樓主唔重,Aero好過Rider la. Aero好好,日常training 同比賽都一流.

另外可以諗下Wave Sayanara, 比Aero輕但保護多d.

謝謝 呢位 Ching... ^.^  詳情 回覆 發表於 2013-11-1 17:11

升級   7.89%

該用戶從未簽到

dogdog54321 發表於 2013-10-29 00:35
    樓主唔重,Aero好過Rider la. Aero好好,日常training 同比賽都一流.

另外可以諗下Wave Sayanara, 比Aero ...

謝謝 呢位 Ching... ^.^