香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

買跑鞋跑半馬~~

升級   30%

該用戶從未簽到

本人著開美記,高173cm、135磅、後腳跟落地,應買邊款好跑半馬??因為太多款...請各位師兄賜教@@
+1 0
上一篇︰粉嶺新人報到下一篇︰2008.11.2 可口可樂健跑樂 Coke Run 2008

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   30%

該用戶從未簽到

rider 11 拎黎比賽 o ng ok??
cos本來打算著 idaten 跑渣打半馬,貪夠輕 210g,but鞋碼細左d...加上近排練跑時間耐左,攪到對腳底起水泡and腳趾尾瘀左...

but rider 11  310g,影響大唔大??我驚會慢左and對腳累d...
我應該買返idaten 好 or買rider 11 好??

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 rene 於 2008-11-3 23:49 發表
rider 11 拎黎比賽 o ng ok??
cos本來打算著 idaten 跑渣打半馬,貪夠輕 210g,but鞋碼細左d...加上近排練跑時間耐左,攪到對腳底起水泡and腳趾尾瘀左...

but rider 11  310g,影響大唔大??我驚會慢左and對腳累d...
...

之前都有師兄提過,係「人著鞋」,唔係「鞋著人」
鞋只係跑步既工具,每對鞋對每個人既感覺都唔同
邊對合你比賽....理得佢人地話重厚定輕呀