香港長跑網  - 長跑長友

樓主:

2009.1.18 中國沿岸馬拉松 [報名截止]

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

我在半死情況下回到家了..............
    時間..........2:36:44

最後3K, 簡直唔想跑...........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小小小特警 於 2009-1-18 15:46 發表
    我今日都有跑中國沿岸半馬....但係我係跑公益金組別的....而我又得到第二名.....但係今日又冇頒喎....咁究竟會唔會有獎呢 以我所知今日得公益金組別第一名既係來自九龍巴士公司的Ching.....另外我又想問team又有冇 ...

根據往年既規矩,公益金組別係唔會即時頒獎,要等你公司籌到指定金額,
    你既成績才會被確認.

如果你公司籌唔到指定金額,你既成績係唔會計算入去,無得領獎.

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Saki Ching,

U ran very good while having suffered from cold already.

Take care and see U on 09/1/28!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   32%

該用戶從未簽到

小弟都捱完回來了
    雖然時間唔算快
    2:19:11
    不過在又高又低的賽道下,
    自己都算收貨了.

*另外,小弟想分享下,
    今次是小弟第一次著網衫比賽,
    比賽時第一次見到d快腳c hing在回頭時,
    和小弟互相叫加油,
    雖然大家互不認識,
    單以網衫作記認,
    不過果種感覺真係難以形容.
    而最後小弟費事抽筋而收慢,到差不多力弱時,
    更和後上的c hing一同過終點,
    簡直係好feel.

最後想講句:長跑網各c hing,c tse,你地好野!!!
    God Bless All!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

今天沿岸馬拉松半程是我第一次到香港參加馬拉松比賽。
    很高興能通過各位師兄師姐的幫忙,今早領到長跑網的戰衣參加比賽。
    這次我雖然單身一個人從江門來香港參加跑步,但在整個過程中,沿途都得到
    各位香港長跑網的師兄師姐的加油鼓勵,非常感謝!

本人完成了半程的比賽,成績大概是2小時25分左右,這個成績不好,和本人
    目前的水準相當。
    萬宜水庫的風景非常美麗,今天的天氣也相當不錯,十分享受這次比賽。
    期待28日的渣打馬拉松能遇上更多的長跑網Ching/Ctse.

以下是我的GPS跑錶的記錄,賽道坡度起伏,還是比較有挑戰性的,打算下年
    動員一些國內朋友一起來參加沿岸馬拉松。

赛道图

赛道图

高度图

高度图

升級   0%

該用戶從未簽到

今日跑得很辛苦, 最後2:18跑完半馬.

前兩日公司做野開通宵, 本來唸住會唔夠精神, 但係到開跑既時候又覺得都算ok,
    頭5k都無咩事, 但係5k之後右邊膝頭既舊患發作,
    途中同Blurmax ching打完招呼之後, 到12k時開始痛得好緊要,
    上斜同平路還勉強忍痛繼續跑, 但係落斜真係痛到行都行唔到,
    就係咁拐下拐下捱左9k, 最辛苦係last果k既大落斜, 真係感受到咩野叫 "寸步不離".
    係哩度, 真係好多謝沿途各位ching/ctse為我打氣, 所以箸長跑網衣, 你身邊會不時有人俾你好多鼓勵架

升級   0%

該用戶從未簽到

1:54+ 比聯合國同美津濃半馬慢左成7分鐘!

升級   45.6%

該用戶從未簽到

PB in full Marathon 3:41.

升級   25.75%

開心
  • 簽到天數: 10 天

原帖由 Mr.Bus 於 2009-1-18 18:50 發表
    小弟都捱完回來了
    雖然時間唔算快
    自己都算收貨了.

*另外,小弟想分享下,
    和小弟互相叫加油,
    雖然大 ...

哈哈,能夠同ching一齊衝線,實在興奮,得意在著埋同一件衫一齊衝線,但因為參加不同比賽而夾硬比人分開,希望下次再同ching一齊跑過。

升級   1.35%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2009-1-18 19:18 發表
    到12k時開始痛得好緊要,
    上斜同平路還勉強忍痛繼續跑, 但係落斜真係痛到行都行唔到,
    就係咁拐下拐下捱左9k, 最辛苦係last果k既大落斜, 真係感受到咩野叫 "寸步不離".
    ching的經歷和小弟上次美記半馬簡直一模一樣,至今並未完全復原...看來ching要多多休息,祝早日康復。

升級   1.35%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-18 21:07 發表
    Alex兄,時間o吾錯wor,賽道o吾同o麻。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Mr.Bus 於 2009-1-18 18:50 發表
    小弟都捱完回來了
    雖然時間唔算快
    自己都算收貨了.

*另外,小弟想分享下,
    和小弟互相叫加油,
    雖然大 ...

糸唔糸呢兩位ching 呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2009-1-18 16:39 發表
    我在半死情況下回到家了..............
    時間..........2:36:44

最後3K, 簡直唔想跑...........

saki兄,唔緊要啦...下次來過。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-1-18 13:03 發表
    Due to lack of practice and wearing too much to run in the unforgivable sun, I "succeeded" in making my PW in 2 hr 5 mins+ today.  I was happy to meet so many runners friends today includi ...

blurmax 兄..你好丫...

其實我唔知自己在最後正在 push 緊你...
    下次比賽再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2009-1-18 21:10 發表
    PB in full Marathon 3:41.

Ning ching呢個時間好勁呀 ...渣打全馬目標咩時間呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-18 21:07 發表

呢條賽道咁難跑同埋今日天氣幾熱吓...Alex兄跑到呢個時間都唔差呀,繼續努力。

升級   32%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 18/1/2009 22:38 發表

糸唔糸呢兩位ching 呀?

HA
    咪就係lor

升級   32%

該用戶從未簽到

原帖由 晴朗 於 18/1/2009 21:16 發表

" />" />
    哈哈,能夠同ching一齊衝線,實在興奮,得意在著埋同一件衫一齊衝線,但因為參加不同比賽而夾硬比人分開,希望下次再同ching一齊跑過。

ha小弟都係半馬
    不過我係代表左新鴻基吧...
    搭上搭果d
    只係俾左$100,抵玩啦

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-18 22:53 發表

呢條賽道咁難跑同埋今日天氣幾熱吓...Alex兄跑到呢個時間都唔差呀,繼續努力。

其實應該叫做越野馬拉虫就正確d,連全馬冠軍返到終點都作老抽

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

blurmax 兄..你好丫...

其實我唔知自己在最後正在 push 緊你...
    下次比賽再見~

ee Ctse,

Nice to meet U in the race.  I feared being overtaken by U in the last Km gar.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax