香港長跑網  - 長跑長友

樓主: oscar

2009.01.11 屯門長跑賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 17-12-2008 15:30 發表

梁兄應該半小時內會跑完,而小弟應須要50分左右,而當小弟返到終點,攞行李,換件衫,又如果大會早"班"奬的話,小弟有機會趕唔切。

政府賽事冇咁快手架, Kenneth兄沖個涼吹埋頭換件衫出黎都未"班"奬呀.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

講到我一定拎獎咁~~~好大壓力

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

ching, 你要將壓力轉為動力, 加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-17 13:13 發表

謝謝梁兄﹗小弟可星期六會見到 waiwai 的,可以明天把他的號碼布交埋比小弟。

唔該晒兩位ching

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 17-12-2008 19:47 發表
    講到我一定拎獎咁~~~好大壓力

Leung兄, 政府搞D比賽冇咁高水準架, 跑番平時pacing當練習, 獎既野順其自然啦, 我通常都Set個Target比自己, 每場期望咩時間完成, achieve target is OK la..., 不過D對手唔係咁多比賽熟口熟面既人, 食糊既機會又大D.

升級   97.05%

該用戶從未簽到

呢個比賽路程唔同其地區,好有特色,先衝 60-70級留梯,
    再跑引水道,到4k后 落斜走300m,再開始上斜,大約要走1k 又回頭落斜 上斜,再走 4k 回終点。

好多外面D高手比條路搞到拎晒頭,無咩練開斜路嫁,
    都唔禁呢度獻醜!

梁兄跑開山,無問題,而且每組個人有10名,隊際及個人又分開,攞獎機會大增。

好多屯門友參加,一齊撑場,鼓勵,開開心心又一場!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-19 11:24 發表
    加上當日好多高手應去咗玩糖尿,所以梁兄是有機會的﹗

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 19-12-2008 11:24 發表
    加上當日好多高手應去咗玩糖尿,所以梁兄是有機會的﹗

我冇選擇, 主場大埔, 唔駛搭車, 跑條練左十幾年既路, 媚埋眼都知走咩pacing既比賽, 唯有玩吐露港糖尿聯會果個, 所以各位C兄係新界西加油, 期待2009年再響頭炮, p.s. ( 雖然味精濃半馬係09年第一個賽事, 但食糊機會相對冇咁高, 實在天外有天)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-12-19 11:20 發表
    呢個比賽路程唔同其地區,好有特色,先衝 60-70級留梯,
    再跑引水道,到4k后 落斜走300m,再開始上斜,大約要走1k 又回頭落斜 上斜,再走 4k 回終点。

好多外面D高手比條路搞到拎晒頭,無咩練開斜路嫁,
    ...

連續玩左兩年,真係跑到半路都想棄權......今年原想打算放棄玩(跑上斜真係好辛苦 ),
    不過見到咁多屯門友參加,唯有繼續玩。上年51'30",希望明天上完wong sir的斜路特訓班後,時間有所突破啦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-20 09:33 發表

上年小弟都 55,希望今年能夠做到 50內。" />" />" />" />h

咁強!(增長5mins或更多)
    你50內,我唯有照跟

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-20 09:40 發表

其實上 NIKE 用了48分,而呢段路,希望平路走快少少,上斜路時加吓力,追番多少少時間吧。

你今年咁勤力!到時一定得,今次是大好黃金機會比你跑得快過喇!(到時唔好再問點解操極都快唔過我喇!懶惰的人總會有退步的一天 )

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-20 09:53 發表

經過迪士尼半馬之後,小弟已冇諗過要快過閣下了。uihji" />" />hj

點解呀?有目標先有進步嗎?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-20 10:12 發表

如過將自己的目標放於閣下身上,咁小弟今日攪掂閣下便可以。
    不過小弟暫時習慣都不是同別人比的,只要能夠去到自已所定下的目標,小弟便已收貨的了(當然自己的目標是會不段提高的)。hghonion_icon_109hg ...

明白晒你既目標!想問下跑斜路著idaten定係rider好d呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-20 10:12 發表

如過將自己的目標放於閣下身上,咁小弟今日攪掂閣下便可以
    不過小弟暫時習慣都不是同別人比的,只要能夠去到自已所定下的目標,小弟便已收貨的了(當然自己的目標是會不段提高的)。hghonion_icon_109hg ...

睇下點 ......