香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

特步大派定心丸 新一年跑衫設計保證唔會嚇親大家

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 77 天

蘋果日報 2013-12-23

中環在線: 特步贊助不離馬拉松        
    李華華

一年一度嘅渣打馬拉松,出年2月又嚟喇,強國品牌特步(1368)連續三年成為服裝贊助商。不過,對於特步設計嘅跑衫,相信唔少跑手都猶有餘悸,事關第一年綠襯藍嘅史力加裝,實在太深入民心!

提起呢件事,特步首席財務官何睿博就大派定心丸,話已經順應民意,將綠色含量減低,新一年設計保證唔會嚇親大家,佢仲賣花讚花香,話今年第二年贊助港大馬拉松隊隊衫,隊員都好滿意個設計咁話喎。

何睿博仲話,特步要喺強國品牌中突圍而出,打造跑步產品龍頭形象,除咗渣馬外,過去一年喺中國已經贊助咗逾十場國際性馬拉松,嚟緊仲會全力催谷鞋類產品,希望未來佔比可以去到一半。呢場品牌比賽絕對係一場超級馬拉松,唔知特步夠唔夠氣跑晒佢呢?
    +1 0
    上一篇︰2013年12月23日簽到記錄貼下一篇︰不眠不休跑畢500公里 新西蘭女子刷新紀錄

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

係真唔係?期待中!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

都係唔好咁高期望,上年無期望反而唔太差,如今年特別設計隨時反而俾佢嚇死!

升級   42.95%

難過
  • 簽到天數: 265 天

綠光戰警 The Green Lantern

升級   100%

• 簽到天數: 23 天

聽住先,幾星期後自有分曉。希望佢地一班設計師明白,cutting同配色同樣重要

完全同意!2013那件雖然顏色不錯,但短度闊封,不合比例。  詳情 回覆 發表於 2013-12-23 19:36

升級   42.33%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

中環在線:史力加消失了
    渣馬戰衣無「驚」喜                                       

http://hk.apple.nextmedia.com/financeestate/art/20130218/18168667

升級   0%

該用戶從未簽到

kokyan_lam 發表於 2013-12-23 15:10
    聽住先,幾星期後自有分曉。希望佢地一班設計師明白,cutting同配色同樣重要 ...

完全同意!2013那件雖然顏色不錯,但短度闊封,不合比例。

升級   61.15%

鬱悶
  • 簽到天數: 149 天

坦白説,何首席咁講,我都係聽住先。呢兩年,件杉真係好「特別」。問題不是綠色多與少。而是cutting, size, design都有問題。比以前NB差。我2013年,第一次棄穿大會的杉,皆因穿得唔舒服。不過,13年嗰件,嗰樣係好過12年嗰件,希望14年有靚杉穿啦

升級   18.8%

該用戶從未簽到

唔會嚇親,會嚇死