香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: Bmtc
打印 上一主題 下一主題

新手開始玩長跑,去邊度買裝備好(含冬天需要)

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 20# 的帖子

不過講番如果你真係要型的話,香港都買到有牌子o既跑步手套…

NIKE、美津濃同Asics 我都見過…

我自己就有兩對,一對黑一對白,係薄料黎,汗就唔會點出﹙得10度o個陣先用﹚,不過都要次次洗咯

升級   0%

該用戶從未簽到

其實ching你想買啲乜? 如果是衫褲的話, 普通的運動用品店都有大把選擇。價錢間間差唔多, 除非做特價或識人有折。

原帖由 Bmtc 於 2008-11-6 08:46 發表

我係想知道d手套...係咪有專門for長跑手套賣...定係我求其去街買d冷手套就ok....

Bmtc ching,
你係咪會出外去啲好凍嘅地方跑, 唔係點解又冷帽, 護耳仔套加冷手套....... 如果你會係啲零下的地方跑, 最好買埋條長tight。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-11-6 10:50 發表
我只可以講,型係要付出代價o既!哈哈

型呢家野, 需然唔跑得, 都睇得吓架!

升級   28.6%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-11-6 19:51 發表

其實ching你想買啲乜? 如果是衫褲的話, 普通的運動用品店都有大把選擇。價錢間間差唔多, 除非做特價或識人有折。

Bmtc ching,
你係咪會出外去啲好凍嘅地方跑, 唔係點解又冷帽, 護耳 ...

---我係香港跑ja...但係會凌晨四五點跑囉...由於新手...冬天驚凍死.....

升級   28.6%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-11-6 16:25 發表
不過講番如果你真係要型的話,香港都買到有牌子o既跑步手套…

NIKE、美津濃同Asics 我都見過…

我自己就有兩對,一對黑一對白,係薄料黎,汗就唔會點出﹙得10度o個陣先用﹚,不過都要次次洗咯

---嗯...想搵呢d...............

升級   14.74%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

呢種 Long Thigts 有無需要呢?

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 DHS-4star 於 2008-11-9 18:36 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

呢種 Long Thigts 有無需要呢?

作為一個業餘跑手,又唔型,實在用唔到Tight Long Thigts。

升級   28.6%

該用戶從未簽到

呢d Tight最大作用係咩? 保暖? 保護肌肉?

升級   0%

該用戶從未簽到

o係香港著Long Thigts會唔會焗左d

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

www.runningwarehouse.com

有齊晒0的 data 包括何時應用(幾熱幾凍等)

(係18 C或以上, 運動氣溫算係熱..., 其次係 10 C - 18 C)

升級   28.6%

該用戶從未簽到

OK thx.......let me have a check

升級   35.4%

該用戶從未簽到

我愈黎愈怕凍,近日天氣凍都懶左無跑
    今日會試下跑
    但一定著長褲同帶外套

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-11-9 22:03 發表

作為一個業餘跑手,又唔型,實在用唔到Tight Long Thigts。

香港無職業跑手,一樣大把人著長短tight,只要有需要就可以著…

至於慣唔慣,都係睇自己,第一次可以唔自然,但係當你覺得佢幫到你的話就會自然著…

長tight有人用黎練跑,或者賽前熱身,但係用黎比賽就覺得有少少影響個hip,每一步無跨得咁寬…岩唔岩用都係見仁見智喇

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 miller 於 2008-11-11 17:02 發表

香港無職業跑手,一樣大把人著長短tight,只要有需要就可以著…

至於慣唔慣,都係睇自己,第一次可以唔自然,但係當你覺得佢幫到你的話就會自然著…

長tight有人用黎練跑,或者賽前熱身,但係用黎比賽就覺 ...

多謝指教。

升級   80.53%

該用戶從未簽到

香港的凍天,有幾可要著長tight跑呀,即使在一D洛雪的地方,好多人都系著短衭咋

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 35# 的帖子

Agreed with you!
    However, I saw some of the chings were running with long tight during racing such as NB 15K last Sunday!

升級   28.6%

該用戶從未簽到

同埋呢d tight去邊度買, 幾多錢呀, 花園街有無?

升級   0%

該用戶從未簽到

Bmtc c hing

小弟的tight(美記)在花園街的店舖買

大約200尾300頭

升級   28.6%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-11-15 05:05 發表
    Bmtc c hing

小弟的tight(美記)在花園街的店舖買

大約200尾300頭

謝謝!記得舖名嗎? 係咪地下舖?