香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

肥佬報到

升級   23.16%

該用戶從未簽到

新人肥佬報到 !! 178cm w/ 200+pds.

數星期起每晚 "跑 / 急行" 一小時以上 ... 至弊仲未捨得減食

希望可以好似各師兄師姐一樣成功

各位多多指教 !!
+1 0
上一篇︰手的擺放位置下一篇︰沙田肥佬到 !!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Welcome to LongRun.hk.  I'm with the similar height with U but I weighted 165 lbs now.  I once dropped my weight to 138 hrs (probably too thin) after serious running and skipping lunches.

The most important thing is to keep on exercise and suitable diet.  Slow long distance run is so effective to loose weight.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

chris ching

小弟都係 178cm 高峰期重ar200lbs

而家ar171(戒煙後重"返")

需要 add more oil ar

減食都重要的

瘋狂 c hing 係超成功例子

瘋狂 c hing不如分享心得!!

chris ching 一齊 add oil

沒有減不到的磅數 !

升級   23.16%

該用戶從未簽到

感激各位支持, 我會努力的 !!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   23.16%

該用戶從未簽到

跑步機兄, 多謝你的提議及鼓勵, 我會以你及其他師兄師姐為目標的

我都有好似你咁由立心跑步果日開始寫blog架喇 希望可以好似你咁成功啦

而家我唸唯一欠缺既就係一個磅喇, 你地知啦, 肥人好忌呢家野加嘛

升級   0%

該用戶從未簽到

唔驚 !!!

遲D上到個磅

會好開心 ar

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   23.16%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-4 14:53 發表

嘩, 肥佬兄你個頭像點解同我年頭個張咁似, 都係一pet既! 遲幾日我地會出年刊俾會員下載, 入面有張小弟既一pet野肥相, 大家真係有得揮架!

真失禮呢  

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-4 14:53 發表

嘩, 肥佬兄你個頭像點解同我年頭個張咁似, 都係一pet既! 遲幾日我地會出年刊俾會員下載, 入面有張小弟既一pet野肥相, 大家真係有得揮架!

我地不如就開個新帖,將自己減肥前同減肥後個樣post上黎作比較, 簡單介紹現時減肥的status. 有無ching ctse有興趣??

升級   5.26%

該用戶從未簽到

我又報到
    我183CM 最重195磅
    之後每星期跑3-5次 每次30Min(自覺唔夠), 及控制飲食
    而家171磅左右
    短期目標165磅, 最終目標155磅
    不過又要用好多時間操肌肉

升級   5.26%

該用戶從未簽到

同埋我只係初出來工作既後生仔, 銀彈唔夠買好裝備, 仲著緊白飯魚+出街襪
    想入對400蚊左右既鞋+一隻心跳手表(唔知價錢), 前輩們有冇好提議

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-5 14:04 發表

著白飯魚跑太傷腳了﹗跑鞋小弟會介紹美記,但如得400元,則有點困難。心跳表現裝備區有一只可代訂的,價錢超平,但有少少缺點。

美記即係mizuxx果個牌子? 如果500蚊上下都冇問題
    請問係咪有專門店店員會唔會教新買配鞋?
    去裝備區睇睇先

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-5 14:10 發表
    是﹗另外買跑鞋,閣下要買對避震能力夠強的跑鞋﹗rider 是可以一試的。

見裝備區, ave rider11好似幾岩我要求請問旺角區有店鋪售賣嗎?

升級   23.16%

該用戶從未簽到

logistica 師兄你好

你好好成績呀, 我都要以你為榜樣喇

好似其他師兄師姐講, 鞋可以既話買對好少少

至於錶呢, 我果隻就$3xx左右, 舊年買的

登錄/註冊後可看大圖

http://www.oregonscientific.com.hk/shop/product.asp?cid=3&scid=9&pid=681
    (不過唔係呢個型號, 再低一級的)

另外, 有一款係香港科大研究發明的, 不過唔係錶, 可以聽mp3, 收音機, 量距, 心跳等等

登錄/註冊後可看大圖

http://www.perceptiondigital.com/web/productNew.php?prod_type=1&key=1
    send email 問過, 1gb版, $780

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

logistica c hing

welcome welcome

好成功啦!!!