香港長跑網  - 長跑長友

女生扁平足哪裡買跑鞋?

升級   20%

該用戶從未簽到

我是女生, 患有扁平足, 參加了2009 渣打10KM, 想買跑鞋練習;
請問有什麼跑鞋和鞋墊的好介紹? 謝謝幫忙!

升級   28.6%

該用戶從未簽到

請大家幫幫手...

升級   88.95%

該用戶從未簽到

你可以試下去啲專賣跑鞋的地方, 如10k (係灣仔), 運x國(係旺角), 同佢地傾下, 佢地會話比你聽你可以著咩鞋...

我自己都有扁平足, 我就訂做咗對鞋墊, 係貴啲, 但係效果唔錯, 同埋基本配乜跑鞋都得。

升級   28.6%

該用戶從未簽到

原帖由 thomasleung 於 2008-11-6 09:56 發表
你可以試下去啲專賣跑鞋的地方, 如10k (係灣仔), 運x國(係旺角), 同佢地傾下, 佢地會話比你聽你可以著咩鞋...

我自己都有扁平足, 我就訂做咗對鞋墊, 係貴啲, 但係效果唔錯, 同埋基本配乜跑鞋都 ...

How much does it cost?

升級   88.95%

該用戶從未簽到

for my pair, it cost $1580.

In athletes nation, there are some leaflets regarding this.  you can ask the the sales person there.  if i remember correctly, it should cost around $1000.