香港長跑網  - 長跑長友

港島西..新手報到

升級   0%

該用戶從未簽到

hi...大家好.
I am from 港島西..
I run alone  for 5 years , once or twice per week.
Record : 2 Full Marathon... 1 Half Marathon..... and some 10 K match
主要 :
香港大學 -----> 黄竹坑
堅尼地城 ----->.數碼港
西區公園 <-----> 灣仔

多多指教....

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome welcome

50197433  c hing

多多指教ar

小弟都是港島西 hk island man

域多利道口 > 碧瑤灣(近數碼港) > 域多利道口

域多利道口 > 碧瑤灣(近數碼港) > 田灣 > 域多利道口

堅尼地城公園繞圈

c hing 我們可能域多利道曾經相遇

最近有沒有報比賽?

升級   0%

該用戶從未簽到

港島西師兄,多多指教..
有時我都會跑經數碼港呀...
Welcome to join us~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 50197433 於 2008-11-6 00:33 發表
hi...大家好.
I am from 港島西..
I run alone  for 5 years , once or twice per week.
Record : 2 Full Marathon... 1 Half Marathon..... and some 10 K match
主要 :
香港大學 -----> 黄竹坑
...

歡迎50197433師兄.

小弟也是港島西人.

跑開路線: 薄扶林道/山道 > 置富 > 域多利道 > 摩星嶺道 >
扶林道/山道

多數8點後夜跑一至兩轉.

有機會一齊玩吓.

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

50197433 C兄.

小弟都係港島西人.

歡迎!  歡迎!

升級   0%

該用戶從未簽到

50197433 ching.
    You are welcome!
    小弟係港島東人.

升級   0%

該用戶從未簽到

好高興認識大家 !!
    以前夜晚跑時我只係見到HKU的人跑.原來港島西跑長跑的人都唔少.
    我多數平日夜晚10點先跑, 或者週末早上跑.

2008.11.09 黄金海岸15K賽 <---- 報了名
    2008.12.07 石門10k       <---- 報了名
    2009.01.06 Mizuno Half Marathon  <---- 會報名
    2009 渣打 10K <---- 報了名

我五年前開始玩長跑,都係一個人跑,玩玩下,成績覺得沒進步.
    而家我想認真地跑. 想參加跑會,接受正規訓練, 例如 高速間歇跑.
    另外成村人跑有斗心.
    目標訓練地點:灣仔 或黃足坑運動場.

各位師兄有沒好介紹 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

ok ok !!
    大家有機會一齊玩吓.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.15%

開心
  • 簽到天數: 20 天

Hi, C-Hing,
    You are welcome,
    See you sometime, I live in Hong Kong Island too.

升級   0%

該用戶從未簽到

冇報渣打全馬09...跑了2年渣打全馬, 好鬼辛苦..  
    2009想試東區走廊,跑10k (10k先係我的major).2010 先再戰全馬
    全馬時間一年差過一件, 仲以為今年會跑快.點知前20k確快了5分鐘,後22K就慢了很多,最後4k抽住筋跑回終點.仲比方x申過頭..好慘,
    2007 : 3:45
    2008 : 3.55

我可以幫你地有大合照o...... (小第除了玩長跑....都玩下影相)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

我跑10K都係...一年差過一年.....
    所以話 : 認真地跑. 想參加跑會,接受正規訓練, 例如 高速間歇跑.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 50197433 於 2008-11-6 16:08 發表
    我跑10K都係...一年差過一年.....
    所以話 : 認真地跑. 想參加跑會,接受正規訓練, 例如 高速間歇跑.

泰基長跑會逢星期二7點在灣仔場開操!

有時衝15個400, 有時玩8個800或6個1000.

成棚人(40+)幾好氣氛.

http://www.thaiquain.com/Membership/membership.html

泰基沒有提供訓練, 只有師兄領跑及計時!

另外有唔少人嘅宇宙長跑會於6:30齊齊熱身後開操!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 15# 的帖子

Good !!!  Thanks !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-6 16:13 發表

...................起碼都練贏吳浩康洩憤.

吳浩康條油跑步   ........練贏佢 !!

升級   13.16%

該用戶從未簽到

歡迎50197433  ching,你好,小弟住左西區都有幾十年,近幾年先搬去新界西,開頭好吾捨得,但迫於無奈,所以對西環友好有親切感,(一廂情願),哈哈.
    小弟有一疑問想請教?你所跑條路線我都好熟,但上斜路汽車所排廢氣特別多,會吾會吸入反而無益呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 圍城跑男 於 2008-11-6 21:23 發表
    歡迎50197433  ching,你好,小弟住左西區都有幾十年,近幾年先搬去新界西,開頭好吾捨得,但迫於無奈,所以對西環友好有親切感,(一廂情願),哈哈.
    小弟有一疑問想請教?你所跑條路線我都好熟,但上斜路汽車所排廢氣特別多,會 ...

師兄所提的那段斜路是否域多利道口上置富那段?

小弟跑親那段...永遠都有架大巴在旁!

見佢好似上得仲辛苦過我...狂噴廢氣...就死就死咁!

真係多得佢唔少!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2008-11-6 23:15 發表

師兄所提的那段斜路是否域多利道口上置富那段?

小弟跑親那段...永遠都有架大巴在旁!

見佢好似上得仲辛苦過我...狂噴廢氣...就死就死咁!

真係多得佢唔少!

域多利道口上置富那段 <---------LO你命三千. !! 沒必要沒跑. ....C HING 夠彊跑...勁 !
    不過如果係準備渣打全馬一定要跑那段, (似出西隧果段)

港島西跑手好難唔作吸灰塵機. ,所以好羨慕九龍 和新界跑手,大把跑步路線.