香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

陳水扁=2630

升級   32%

該用戶從未簽到

台灣前總統終於都有返個號碼了....可惜唔係跑手號碼...
陳水扁=>2630報到~~~
你地估呢個既罪有應得又古惑的前總統最終會坐幾耐呢?
仲有佢成家,會唔會變晒做有跑號碼的人呢?
+1 0
上一篇︰香港島維港沿岸及半山跑步旅程下一篇︰祝cfchan CHing 11月13日,生日快樂!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JoeJoe 於 2008-11-12 20:12 發表
台灣前總統終於都有返個號碼了....可惜唔係跑手號碼..." />" />
陳水扁=>2630報到~~~
你地估呢個既罪有應得又古惑的前總統最終會坐幾耐呢?
仲有佢成家,會唔會變晒做有跑號碼的人呢?hgjD092" />" />hj

近排就只有呢單新聞讓人看得痛快!!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

仲有佢成家,會唔會變晒做有跑號碼的人呢?

The chance is high indeed.  CHEN's wife might be the next !

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

佢全部罪名都成立ge 話就會坐一世監了....

升級   32%

該用戶從未簽到

不過而家個戲子佬出絕招.............玩絕食

升級   100%

慵懶

回復 6# 的帖子

想保外就醫喎

升級   0%

奮鬥

CHEN might wish to be the 1st former president died in jail!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

擦汗

原帖由 tank1438 於 2008-11-13 23:30 發表
    想保外就醫喎

然後搵藉口唔番來或偷走.......

升級   73.7%

該用戶從未簽到

呢條友咁古惑,唔係咁容易收到佢的,當戲咁睇,睇下佢重有D咩招數出。

升級   32%

該用戶從未簽到

撞頭埋牆
    夠晒苦肉計

升級   0%

奮鬥

撞頭埋牆
    夠晒苦肉計

Refuse to go to toilet is another method

升級   86.84%

該用戶從未簽到

佢真係貪到嚇死人, 300億新台幣喎, 都唔明佢點解可以貪到咁多錢......我覺得台灣係監測總統方面真係好有問題~

佢選果時我已經好唔鐘意佢, 記得果時我阿哥話好多人鐘意佢, 都真係唔明點解, 我覺得D台灣人唔係幾識睇人姐~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 草兄弟 於 2008-11-16 22:06 發表
    佢真係貪到嚇死人, 300億新台幣喎, 都唔明佢點解可以貪到咁多錢......我覺得台灣係監測總統方面真係好有問題~

佢選果時我已經好唔鐘意佢, 記得果時我阿哥話好多人鐘意佢, 都真係唔明點解, 我覺得D台灣人唔係幾識睇 ...

選既時候冇得好講,學台灣人話制,係堆爛萍果中選個冇咁爛既.但最恐怖既係,如此無恥總統,竟然今時今日還有一班無知既支持者,真係有D無奈!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 14-11-2008 23:43 發表
    呢條友咁古惑,唔係咁容易收到佢的,當戲咁睇,睇下佢重有D咩招數出。

x2

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

唔知有無 ching/ctse 個選手編號又係呢個呢????

升級   32%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

網民設計惡搞的NOKIA超薄黑白橫紋阿扁機。

升級   0%

該用戶從未簽到

據中評社報道:陳水扁被收押,不少網友拿來開玩笑。有人借周杰倫歌曲《說好的幸福呢》,填上嘲諷阿扁的新詞,改成《你污的七億呢》,紀念台灣首名卸任「總統」被收押的歷史時刻。此外,陳水扁在台北看守所的編號「2630」,造成NOKIA去年推出的超薄型 2630手機重出江湖,又在網絡引起熱潮。網友在手機銀幕放上扁上手銬圖,嘲諷「死忠扁迷最佳朝聖用品,讓您有與陳水扁同樣置身監牢的感覺」。

「出來混,要還的」

周杰倫的歌曲《說好的幸福呢》被改成《你污的七億呢》:
    阿扁的手被銬著,
    在這個時刻,
    我想起納稅人的七億,
    被你污掉了。
    阿扁莫名的鬼扯,
    我想揍你呢。
    而你墊著腳尖鬼叫著,
    政治迫害呢!
    人民苦了、窮了,
    你兒子還買車,
    開積架、飆車、闖紅燈,
    全家人好不快活。
    你的人民很苦呢,
    有些人流浪街頭,快餓死了!

而副歌則改為:
    怎麼了,被關了,
    你污的七億呢。
    我懂了,報應呢,
    出來混,要還的,
    禮與鈔票都一一細數著,
    你在不捨,
    2630的號碼樂透彩,
    下期會開呢!
    你被關了,還能住套房呢。
    我錯了、傻翻了,
    當總統,好賺呢。
    只是給政府的稅金都不見了,
    要怎麼辦呢?
    別再等了,貪污的一家人。
    夠種的拿錢了,就別再假孝了。
    只是匯給海外的七億款項呢,拿不回來了!

扁紅包網上拋售無人買
     此外,據台灣媒體報道,雅虎拍賣網「Nokia2630陳水扁限量機」,起標價7億元,指手機內有扁喊「政治迫害、台灣加油」的鈴聲,可隨時回顧扁入獄畫面。不少買家熱烈提問,有人問:「可使用SOGO禮券購買嗎?」賣家Vincent詼諧回應,只接受土城看守所「2630餐券」。
     Vincent在受訪時說,他上網搜尋「2630」,發現NOKIA 2630訴求超薄、超扁手機,靈機一動設計此廣告。不過也有手機業者重新推出NOKIA 2630手機,賣價2630元,趁這波熱潮把舊機種重新包裝拍賣。
     有網友拿扁娃上網拍賣,打出「2630親筆簽名扁娃」(http://goods.ruten.com.tw/item/show?11081112854171)直購價7億元。另有賣家拿出南沙首航紀念杯、歷年陳水扁紅包,打出「急與陳水扁做切割」上網拋售,不過沒人幫襯。

【 香港文匯報 2008-11-15】