香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

買咩/大家戴咩太陽眼鏡, 邊隻牌仔好

升級   28.6%

該用戶從未簽到

大約幾多錢,
去邊度買.

純粹調查.
+1 0
上一篇︰下晝去咗旺角下一篇︰女童少運動易患心血管病

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

My 1st choice of sunglasses is no doubt Oakley, but I'm using all vision glass now

http://www.sunglasshut.com/sgh/brands.jsp?page=oakley

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

一般運動型太陽眼鏡都唔難搵

但係我係四眼佬...想搵有得加鏡片的運動型..就真係好有難度
    無乜得選擇...

如果有 ching & ctse 介紹下就好

升級   0%

該用戶從未簽到

"Oakley" sure 係好嘢,但係我就用 " Police" 因要另配變色近視鏡片
    pakcb c-hing 不如問吓相熟眼鏡眼鋪有無好介紹重實際啦,唔一定要追求某品牌嘅 !" />" />

升級   36.65%

無聊

我又無追...只係搵唔到...只見運動型就好多都有
    但係可加片的...就只得幾款...最平都要六百八
    係 y記拍賣網..三百幾都見有...但係要去到馬鞍山先有得睇實物
    網上見有...但係隔山買牛...唔係幾願

登錄/註冊後可看大圖

http://www.rudyproject.com/products/details.php?idLivello1=2&idLivello2=3&idLivello3=8&idLivello4=36&idL=1&headquarter=1&prodottiInglesi=0&ecommerce=0&idDealer=1&isADealer=0&unicode=
    網上睇最想就係買呢副
    運動型眼鏡(請問有無一d係可以向上揭起)因為影相時驚太黑,睇唔到鏡頭

升級   0%

該用戶從未簽到

如果好似呢類我就麻麻地,我有一副用黎滑雪用,前面塊太陽鏡片重有三隻色可配合唔同環境
    但裏面個近視鏡梱就有d 兒希,重好宜 "下" 到眼睫毛

升級   36.65%

無聊

原帖由 cu83 於 2008-11-16 18:24 發表
    如果好似呢類我就麻麻地,我有一副用黎滑雪用,前面塊太陽鏡片重有三隻色可配合唔同環境
    但裏面個近視鏡梱就有d 兒希,重好宜 "下" 到眼睫毛

可能係有副...電眼...眼睫毛好長...

升級   0%

該用戶從未簽到

唔係啩? 肥佬中坑 都有副電眼??

升級   25.8%

該用戶從未簽到

各位ching唔知有冇d幾舊水(over 500)ga鏡可以介紹下呢?
    thx!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

Bolle 又點睇

升級   0%

該用戶從未簽到

無近視的太陽鏡有多好多選擇!!

升級   0%

該用戶從未簽到

去單車專門店睇吓,佢地都有賣

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2008-11-16 21:11 發表
    去單車專門店睇吓,佢地都有賣

小弟對le類舖頭唔熟,唔知邊度會有呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

不如你去 Yxhoo 拍賣網 search 吓, 大把"Oakley"

升級   28.6%

該用戶從未簽到

雅虎果d Oakley可能係假野.........

升級   0%

該用戶從未簽到

拍賣網經常會有假野出售, 只可參考, 宜小心風險

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2008-11-17 05:56 發表
    拍賣網經常會有假野出售, 只可參考, 宜小心風險

好彩ching你題題,小弟正想響yahoo入手......

升級   0%

該用戶從未簽到

有時放賣的都有門市, 最好上去睇咗實物先買就穩陣 d

升級   81%

該用戶從未簽到

我自己就先後有過兩副oakley,主要原因係我有好勁散光,一定要配有度數o既鏡,再加上大眼鏡鋪有得賣,可以配埋鏡,一條龍方便d嘛…最緊要係跑o個陣舒服,睇野唔會變型…

而其他師兄提過o既牌子,rudy project太太太貴喇…淨框HK$1,500…bolle d款又唔係好岩…有一個牌子﹙唔記得邊個﹚款同budget都okay,不過佢隻有度數o既鏡片係要套落入面個clip度,一試就睇到會變型同埋cover唔到入部視線,跑山就隨時仆死都似…所以新呢副都係oakley…第一副其實都跟左我5年架,真係鏡片花到頂唔順先換,所以計落都唔係太貴

升級   36.65%

無聊

ching 可否介紹下係用邊個型號
    同邊間買