香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

肥亨:「馬拉松」係吹水

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 77 天

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20140514/00176_089.html
    東方日報 2014-05-14

中環出更:肥亨:「馬拉松」係吹水        

商務及經濟發展局前局長馬時亨(肥亨)同前財政司司長梁錦松(阿松)相識四十四載,二人老友鬼鬼,難怪早前盛傳肥亨有意推舉阿松參選下屆特首,因而被喻為「馬拉松」。不過,肥亨尋日接受電視台訪問嘅時候坦言,推舉阿松參選特首純粹吹水,仲引述阿松話冇計劃參選特首,所謂嘅「馬拉松」係流嘢喎!

馬時亨話梁錦松冇計劃選特首,所謂嘅「馬拉松」係流嘢。(資料圖片)

指梁無意選特首

肥亨笑言,阿松最近向佢投訴,堅稱自己無意參選特首,唔好令人有誤會喎。肥亨話,佢個人好想擔任阿松嘅競選經理,但照阿松目前咁講法,相信應徵都係「失業」居多喇。阿松唔選啫,點解肥亨唔自己親身上陣?肥亨再次話自己有病,六年前都係因病離開政府,斷言「可以假定我係完全唔會行返入呢個圈子」。

雖然肥亨唔選,但都有幾句贈畀下屆特首,認為對方要「有心有力」,首要毫無私心咁服務市民,同時兼備能力、親和力同凝聚力。

卓妮
    +1 0
    上一篇︰世杯倒數一個月 會否影響大家的日常長跑操練呢?下一篇︰寶礦力 醫傷風 Soyjoy 是健康補充品