香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kandis

kandis 長跑誌~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-11-17 13:57 發表

Hi kandis ctse,
Welcome!! There had a lot of races in December. If you are looking for 10K, then there had 4 :
1) 12.07 石門10k
2) 12.14 大埔體育會10公里賽
3) 12.28 石崗10K
4) 12.28 愛心慈善長 ...

thx~~alex ching!我會努力的!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-17 23:31 發表

今日幫自己做左test喇~   一下子就跑左10k, 時間........." />" />" />" />

看來我0既target都要改為 60 分鐘內完成" />" />" />" />

失禮哂,小妹第一次join樂善行咋" />" />" />" />jn 樂善行果段路, 之前行過, 但冇行長 ...

我尋日 pre-trip... 入長咀條路都有 d 碎石之類...相對上蚺蛇尖同埋落米粉頂好得多..
至於行定係跑..視乎你既 target 如何... 如果你 target 係想要背包... 見到石屎路就要跑啦...如果你既 target 只係在時限內完成呢個比賽.. 行就可以啦....
暫時我唔知最後係未同朋友一齊行..因為我落山好慢... 怕拖慢人地...

升級   83%

該用戶從未簽到

11月17日  天氣:晴   地點: 大尾篤

太耐冇跑5k以上的路程, 今日一於幫自己test下, 跑左10k

今日十分曬, 出發前, 身體不斷發出愉懶訊號, 熱身後跑了約1k做熱身圈, 之後開始計時。中途遇到路人甲教練,他自稱教院學生,多得佢提點我的跑姿(他叫我腰要直一點, 否則用唔到大腿的力。)其實呢個問題一直都知,就是提腿的問題,基本上我係冇提腿的 ,我試過做好跑姿的,速度會快好多,但同時會很快冇氣,冇力......" />" />hj" />" /> )

今日雖然跑得唔好,不過總算踏出左第一步。

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-17 23:43 發表

我尋日 pre-trip... 入長咀條路都有 d 碎石之類...相對上蚺蛇尖同埋落米粉頂好得多..
至於行定係跑..視乎你既 target 如何... 如果你 target 係想要背包... 見到石屎路就要跑啦...如果你既 target 只係在時限內完 ...

me too!! 落碎石路很慢!!
我諗我target 只係在時限內完成,暫時我只敢最尾果段石屎路跑( if 仲有力氣的話)

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-17 09:19 發表

歡迎閣下﹗一年後 set 45"是有很大可能達標的﹗10公里50分這個速度女子未到極限,但如果閣下參加比賽,攞奬的機會唔細﹗另外閣下是否屯門友?如是,有冇興趣參加跑會的速度訓練班?

50" 只是假設, 我都想咁勁!!!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-11-17 23:14 發表
問題一: 大多ching ctse都會跟program練習, 而program好似有好多.... 應該幾時用? (我之前只會set定一個距離,e.g 8個圈, 之後按自己0既體能反應去完成)
你既program既意思應該係interval~~簡單一d講,就當係運動場衝 ...

知道!!!我會努力的!!! 看來要去找個教練/跟會跑!!

升級   0%

該用戶從未簽到

kandis ctse 努力~
有target,50 min 完成10k..
咁就向此目標邁進啦~
加油~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-11-18 08:10 發表
kandis ctse 努力~
有target,50 min 完成10k..
咁就向此目標邁進啦~
加油~

x2, 努力加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-18 01:01 發表

知道!!!我會努力的!!! 看來要去找個教練/跟會跑!!

呢度有 d ching ctse 推介過小妹先參加工聯會既跑步班...

我大概要等佢春季課程收生才可以報名啦... 如果 ctse 有興趣既..一齊報名丫...

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-11-18 10:03 發表

呢度有 d ching ctse 推介過小妹先參加工聯會既跑步班...

我大概要等佢春季課程收生才可以報名啦... 如果 ctse 有興趣既..一齊報名丫...

如果時間適合都可以  

不過都有ching ctse 話可以跟會操, 好似要交年費? 唔知年費幾多呢? 同埋仲有冇其他費用呢?? 你有冇興趣呀?

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-11-18 10:01 發表

x2, 努力加油呀 " />" />fvhfgj

你地誤會哂喇~~~~
anyway 等我練返一個月後,再set target吧!!

多謝鼓勵~~你地都加油啊~~~

升級   35.4%

該用戶從未簽到

kandis ctse 很歡迎你開新blog

女子區又多個開blog ctse,真高興
ctse 10k需60mins
時間很好呀
我到宜家都做唔到lee 個時間

比心機,一齊努力

升級   83%

該用戶從未簽到

redred ctse加油~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-18 00:41 發表
11月17日  天氣:晴   地點: 大尾篤

太耐冇跑5k以上的路程, 今日一於幫自己test下, 跑左10k

今日十分曬, 出發前, 身體不斷發出愉懶訊號, 熱身後跑了約1k做熱身圈, 之後開始計時。中途遇到路人甲教練,他自稱教 ...

kandis ctse 星期一放假??? 咁好專程去大尾篤跑番轉???  是否跑主壩?? 閣下是新界東人??

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-11-18 13:38 發表

kandis ctse 星期一放假??? 咁好專程去大尾篤跑番轉???  是否跑主壩?? 閣下是新界東人??

貪果到冇乜人:p 有跑主壩, 因為用左kenneth ching 提供既網頁, 主壩來回約4k, 不過主壩好曬

本人家住九龍,我都想做新界人,眼見馬鞍山、沙田、大埔 都有沿海的緩跑徑,很 啊~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

11月21日 地點: 九龍仔

跑左4k,最後1k 跟住前面0既ching速度跑,係就係跟到,但結果跑完之後馬上想嘔

次次跑得快都係咁, 唔通真係要keep住我的龜速...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-24 00:21 發表
11月21日 地點: 九龍仔

跑左4k,最後1k 跟住前面0既ching速度跑,係就係跟到,但結果跑完之後馬上想嘔
" />" />  
次次跑得快都係咁, 唔通真係要keep住我的龜速..." />" />

很多時候最後一圈都會是搏命的去衝, 既然跟到應該都ok的. 証明ctse很盡力!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

ctse 你今年玩樂善行 . 加油,努力呀
我上年都有玩呀 玩完依果本人覺得對跑21k好有幫助.

升級   83%

該用戶從未簽到

得到大家鼓勵,我d正能量返來了!!!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

ctse 都好犀利呀

最後1k跟ching速度,博命衝
我無ctse既心,衝400都巳經想死