香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kandis

kandis 長跑誌~~

升級   0%

該用戶從未簽到

哦 ? ctse.. 你幾時報名 ga?

你想玩半馬比賽... 中國沿岸半馬等緊你...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原來鐘意行山既師姐仲多過師兄

升級   83%

該用戶從未簽到

20/12/2008 (sat.)  
    荃灣公園<-->青龍頭 16k (掛住傾,忘記計時)

21/12/2008 行山 4hr

22/12/2008
    落左斧山  (有工程, 所以跑2線)
    aim: 為10k計時 + 練氣
    圈數      時間
    01   2'24
    02   漏計
    03   4'46 (@2'23)
    04   2'19
    05   2'28
    06   2'29
    07   2'27
    08   2'32
    09   2'24
    10   2'32
    11   2'30
    12   2'43
    13   2'26
    15   5'17
    16   2'36
    17   2'34
    18   2'35
    19   2'38
    20   2'41
    21   2'35
    23   5'27
    24   2'20

計錯數,跑少左個圈, total: 1hr00m54s
    超過左一個hr tim~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-22 23:54 發表
    20/12/2008 (sat.)  
    荃灣公園青龍頭 16k (掛住傾,忘記計時)

21/12/2008 行山 4hr

22/12/2008
    落左斧山  (有工程, 所以跑2線)
    aim: 為10k計時 + 練氣
    圈數      時間
    01   2'24
    02   漏計
    03   4'46 (@ ...

迪迪好勤力喎, 我昨晚都有跑, 但好凍, 只係跑咗35mins左右, 同個friend一路吹水都唔知跑咗几多圈

升級   0%

該用戶從未簽到

迪迪 . 加油 !!!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

ctse 跑圈既時間都好平均喎
    很好呀,而且係運動場一跑24個圈,很好很好
    因為有時會覺得好悶,便會放棄

ctse 同我跑既速度應該差唔多
    有機會希望大家可以一齊跑下

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2008-12-23 12:15 發表

迪迪好勤力喎, 我昨晚都有跑, 但好凍, 只係跑咗35mins左右, 同個friend一路吹水都唔知跑咗几多圈hgjD115" />" />hj

菲菲,廣西更加凍呀~~而且乾燥,記得帶保濕用品啊~~預祝你聖誕快樂!!

升級   83%

該用戶從未簽到

活活: 收到!!!!

redred: 跑到第10個圈唔想再跑,所以反方向跑了5個圈!!!然後先再跑多10個!!你多數0係邊到跑架?

升級   0%

該用戶從未簽到

我跑幾個圈己眼訓喇 .
    今晚SSP 操圈吾知點 C ....

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 redred 於 2008-12-23 12:35 發表
    ctse 跑圈既時間都好平均喎
    很好呀,而且係運動場一跑24個圈,很好很好
    因為有時會覺得好悶,便會放棄

ctse 同我跑既速度應該差唔多
    有機會希望大家可以一齊跑下

x2, 小妹好怕跑圈, 會暈又想放棄.

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-23 16:31 發表
    活活: 收到!!!!

redred: 跑到第10個圈唔想再跑,所以反方向跑了5個圈!!!然後先再跑多10個!!你多數0係邊到跑架?
    ctse,我都差唔多,係運動場跑一陣都好似好耐咁
    同跑街唔同,跑街有個目標,決定去到邊先折返
    但場來來回回都係果個位,好悶

但運動場反方向跑都得 ??? 會唔會好多人望住 ?
    我未試過反方向跑呀

我宜家少跑場,多數跟ching 以前教既路線
    由屯門澤豐跑去碼頭

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-12-31 09:52 發表
    ctse,我都差唔多,係運動場跑一陣都好似好耐咁
    同跑街唔同,跑街有個目標,決定去到邊先折返
    但場來來回回都係果個位,好悶

但運動場反方向跑都得 ??? 會唔會好多人望住 ?
    我未試過反方向跑呀

我 ...

起初見人地反方向都覺得好奇怪,但原來話,如果跑圈,最好在最後幾個圈反方向跑, 因為轉彎果時內圈既腳好受力喎~~反方向可以平衡返,唔知真唔真~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-31 11:14 發表

起初見人地反方向都覺得好奇怪,但原來話,如果跑圈,最好在最後幾個圈反方向跑, 因為轉彎果時內圈既腳好受力喎~~反方向可以平衡返,唔知真唔真~~~~

嗯..如果反方向跑..就要注意其他人既安全...
    好怕 d 人反方向跑..一陣撞埋一堆...

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-31 11:31 發表

嗯..如果反方向跑..就要注意其他人既安全...
    好怕 d 人反方向跑..一陣撞埋一堆..." />" />hj" />" />h

係呀!我都好怕人地反方向, 不過果日有乜人,又冇人跑外線, 我先跑左幾個圈,放心!!

升級   83%

該用戶從未簽到

2009新開始 (目標:參加2010年渣打全馬,並完成賽事)

2009.1.1雜嘜斧山隊第一次召集 (皇上吹雞)有nc, cc及我, 今天由於有租場 (至5.00pm), 所以我們先跑了4個外圈
    5.00pm後跑番運動場, 先來(7個warm up + 1個快跑)7線2'41"/2'44"/2'48"/2'49"/2'50"/2'54"/2'55"/2'35"
    休息+拉筋 (6'38")
    400 x 11
    2'00"/2'08"/2'07"/2'11"/2'14"/2'14"/2'09"/2'10"/2'12"/2'14"/2'07"
    資料來源 COPY from NC)

2009.1.4 MIZUNO HM
    今日冇份跑,去左做攝記,在大霸都唔覺有風,對攝記來講係好事, 對跑手就可能有少少風會好d~第一位到霸尾的是梁兄嗎?第二位都係帶左黑超.小妹初黎報導,都未認識哂各ching, ctse , 睇到ching ctse 跑得咁高興,實在有d腳痕~~~下次長課應該係10/1了!

今日同tarry跑左10k,唔知點解頭幾k,小腿前的骨劇痛!痛到想死!!!之前都試過咁既情況! 之後跑到第8,9k,又冇事~~~~我仲講笑同tarry講,咁我跑渣打當日咪要跑8k熱身!!?? (但我報的是10k啊!!)

ching ctse 你地比賽前有點熱身架?我只是隨便拉拉筋就出發!我見d人會跑來跑去,跑幾多要夠?

升級   0%

難過

先慢jog1-2k, 身體有發熱少少出汗.
    拉筋- 大腿, 小腿, patpat, 手, 肩, 腰....
    再提腿, 擺手.

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-7 16:31 發表
    先慢jog1-2k, 身體有發熱少少出汗.
    拉筋- 大腿, 小腿, patpat, 手, 肩, 腰....
    再提腿, 擺手.

呢幾樣要10/1再向ctse你請教!

升級   0%

難過

原帖由 kandis 於 2009-1-7 23:25 發表

呢幾樣要10/1再向ctse你請教!

當日有高手在場啊!
    大家交流吓啦!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

唔知點解頭幾k,小腿前的骨劇痛!痛到想死!!!之前都試過咁既情況! 之後跑到第8,9k,又冇事 <<<===CTSE, 跑跑下唔覺痛咁樣係因為運動時會分泌一d物質, 從而減左痛既感覺

咁ctse 跑完後仲有無痛 ??

我平日習慣先跑5mins 左右先再拉筋
    咁樣d筋會鬆好多,ctse 可以試下

升級   0%

該用戶從未簽到

小腿前的骨痛,我都有試過...
    因為跑得過份用力啦,你慢番減未冇事囉... ^^
    而家天氣較涼,跑warm哂個人才做熱身...
    咁樣會比較好...