香港長跑網  - 長跑長友

2014年底 城市樂跑賽 5公里 (待定)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 77 天

明報 2014-09-09

萬科樂跑今年殺入香港        

近年馬拉松好似變成時尚咁,唔跑好似趕唔上潮流,不過馬拉松又唔係個個跑得起,咁啱近年不斷喺唔同城市推廣跑步活動「樂跑」嘅內房股龍頭萬科,聽講嚟緊就諗住踩入香港,全程只係5 公里咁大把,啱晒小琴呢亭中女啦。

萬科出咗名有班熱愛運動嘅管理層,佢哋過去幾年仲積極推廣全民運動,先後喺北京、上海、廣州同深圳呢啲一線城市搞「城市樂跑賽」,萬科總裁郁亮舊年年尾仲豪言,話今年要喺60 個城市搞樂跑,原來香港都有份,據講暫定選址喺大埔,估計會喺今年尾舉行。

查實一班萬科管理層都好熱愛運動,主席王石同郁亮仲曾經挑戰珠穆朗瑪峰,所以5 公里絕對難唔到佢哋,據講郁亮跑5 公里仲只需17 分鐘,認真唔嘢少。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 178 天

萬科幾過癮的,上年連「Hong Kong Champ」香港賽艇錦標賽
    都玩埋~~~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 131 天

"城市樂跑賽面向企事業單位在職員工,並只接受團隊報名。只要經過適當的準備和訓練,相信每個人都能夠完成樂跑。為了讓更多的人能參與到此項運動中來,樂跑賽還要求參與者的平均年齡不得低於所在城市平均水平,且女性參賽比例不得低於團隊人數的三分之一。"

報章摘錄
    http://gd.wenweipo.com/?action-viewnews-itemid-8168