香港長跑網  - 長跑長友

2009.1.18 公益慈善馬拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

日期: 二零零九年一月十八日(星期日)
起跑時間: 上午八時正 (半馬拉松)
上午八時三十分 (十公里賽)
起點: 西貢北潭涌郊野公園
設施: 1) 行李寄存區設於保良局北潭涌渡假營(參加者需自行負責安全)
2) 掛有號碼牌的跑手可使用營內的洗手間及更衣設施
3) 賽道沿途設有救護站
4) 約每五公里設有水站和里數牌
費用: 報名費每位港幣二佰元及計時晶片按金港幣一佰元 (持有黃色晶片者毋須繳付按金)
所有善款,將撥捐公益金所資助的「兒童及青年服務」。
賽道
半馬拉松及十公里賽同於西貢北潭涌郊野公園出發。如欲細閱賽道路線圖,請按此處
機構報名
參賽機構可派出超過一隊出賽(每隊最多十名參賽者),參賽機構請委派一位隊伍負責人與香港公益金(主辦機構)保持聯絡。
請填妥機構回條個人報名表格並於二零零八年十二月十二日(星期五)或之前傳真至2506 1201或寄回公益金辦事處。詳情請按此處

升級   0%

該用戶從未簽到

會唔會有CHING參加此比賽?..

升級   0%

該用戶從未簽到

同中國沿岸半馬撞日子

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2008-11-21 11:13 發表

其實是同日同時同場地.............

呢場是公益金同avohk合辦的慈善比賽...........

但價錢好似係via公益金比avohk平d喎..

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 cookie97 於 2008-11-21 11:56 發表

但價錢好似係via公益金比avohk平d喎..

但好似要經公司集體咁報..........

同埋唔知有無最低籌款額..........

升級   0%

該用戶從未簽到

This is for charity. The aims is to raise funds. You can join the race via your organization or team. Each participating team is encouraged to raise HK$50,000 or more.

Minmium donation HK$50,000 for each team, maximum 10 members in each team.

升級   0%

該用戶從未簽到

我仲以為可以個人報名添..
    公司細,冇人會參加啦...

升級   32%

該用戶從未簽到

EEEEEE~~~
    睇真d,我同事好似幫我報左呢個....

升級   7.67%

該用戶從未簽到

有朋友幫我報左呢個比賽(10km), 到時小弟會首次穿上網衣上陣, 希望做到好成績.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 Mr.Buss 於 2008-12-24 00:01 發表
    EEEEEE~~~
    睇真d,我同事好似幫我報左呢個....
    原帖由 最強幻像 於 2009-1-11 13:22 發表
    有朋友幫我報左呢個比賽(10km), 到時小弟會首次穿上網衣上陣, 希望做到好成績.

兩位ching, 加油呀, 等你們好消息

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

原帖由 最強幻像 於 2009-1-11 13:22 發表

加油!!

升級   43.68%

該用戶從未簽到

我都join左呢個比賽10km, 到時應該會見到好多著長跑網戰衣, 參加先進運動會長跑比賽既ching/ctse吧

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 不停向前 於 2009-1-14 18:06 發表
    我都join左呢個比賽10km, 到時應該會見到好多著長跑網戰衣, 參加先進運動會長跑比賽既ching/ctse吧

Hi 不停向前兄,加油!
    小弟報了中國沿岸馬拉松,當天希望碰到你。
    預祝向前兄能取得佳績!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-1-15 13:22 發表

預祝向前兄能取得佳績!

HARVEY 加油!! 你好似參加全隻馬WO? 比心機PB呀!!

升級   43.68%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-1-15 13:22 發表

預祝向前兄能取得佳績!

yeah, 希望到時見到harvey兄~
    大家都加油啦~~~
    長跑長有/友~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

到時看情況
    盡量將banner拉在當眼地方

我pm手提給大家.到時call我

Kin in Running

升級   7.67%

該用戶從未簽到

今日終於完成09年第一場比賽(公益金10km), 亦係小弟第一次穿上網衣上陣, 早上天氣雖涼但不算難跑. 只係中段開始較曬. 以賽道來說斜路不算太多, 最要留意只係開頭500m後的長命斜及回程上壩一段, 其他的不難應付. 而小弟在回程500m左右遇到米拿兄, 相信ching半馬又一次pb了

大會的安排尚算不錯, 賽後餐飲膳食服務並未引起混亂, 而到達終點一刻會有人嗌你bib no幫你打氣, 好有heart. 不過唯一要彈的是賽道有好多車, 有些的士, 24座小巴, 客貨車隨時出現, 影響跑手安全, 有跑手避車避得好狼狽, 更有跑手跟在車後吸廢氣, 工作人員的疏導略嫌不足.

另外小弟今日好高興認識到花子阿DEE兄 , ee ctse, raymond兄, 一見到長跑網的banner就有好親切的感覺

小弟自己時間52:22.

升級   43.68%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

我都有跑10k, 今日7:30去到, 因為公司集合, 影相, 好多時間都留係傷健公園入面
    不過我都周圍望....不過見唔到長跑網banner , 希望下次d比賽可以認識大家
    btw, 今年公益金長跑少左好多好多公司....人數應該都係得上年2-3成左右
    希望09年經濟會好返, 多d公司參與公益事務, 捐多d善款
    各ching/ctse 09年長跑長有/友

升級   7.67%

該用戶從未簽到

原帖由 不停向前 於 2009-1-18 20:24 發表
    我都有跑10k, 今日7:30去到, 因為公司集合, 影相, 好多時間都留係傷健公園入面
    不過我都周圍望....不過見唔到長跑網banner , 希望下次d比賽可以認識大家
    btw, 今年公益金長跑少左好多好多公司....人數應該都係得 ...

ching, banner在保良局營射箭區個度, 我見到掛在龍門架上.
    另外ching今日有無著網衣?10km組似乎得小弟一個著網衣.