香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: kktsui
打印 上一主題 下一主題

点解?不明!!

升級   96.75%

該用戶從未簽到

tango 發表於 2014-9-24 09:24
同一價錢我去咗俄羅斯嘅西佰利亞跑半馬=== === ===
好有興趣喎, 真係咁平, 可否給大家多些有關資料?

之前報導過喇,去S7網站買機票,經莫斯科去顎木斯克,由香港去莫斯科又坐返國泰,價錢相差幾千蚊。
https://www.longrun.hk/thread-20536-1-1.html

多謝分享, 冰天雪地相信會是很特別的經驗 其實我去日本的都唔貴, 6千至9千 已經連報名費機票及全程使費 當然, 其他亞洲城巿還有更便宜的  詳情 回覆 發表於 2014-9-24 16:35

升級   21.85%

該用戶從未簽到

felixcat 發表於 2014-9-24 10:23
之前報導過喇,去S7網站買機票,經莫斯科去顎木斯克,由香港去莫斯科又坐返國泰,價錢相差幾千蚊。
http:/ ...

多謝分享,
冰天雪地相信會是很特別的經驗

其實我去日本的都唔貴, 6千至9千 已經連報名費機票及全程使費
當然, 其他亞洲城巿還有更便宜的

升級   55.8%

該用戶從未簽到

felixcat 發表於 2014-9-24 07:01
呢個夠唔夠冷?我打算參加呀
http://www.absolute-siberia.com/en/pages/ice_marathon.html ...

好凍喎!!!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

其實無咩好爭拗, 跑馬仔好隨心而行, 各取所需, 有的想要快路做時間, 有的想要出名的, 有的要湊熱鬧, 有的要冷門, 有的要多野食, 有的要好口啤, 有的要多紀念品, 有的想順便玩埋, 有的跑完即走, 有的喜歡跟團不用煩, 有的喜歡自己PLAN, 有的要有人陪...

以上咁多樣, 其實我都試過, 起初喜歡跟團, 跟一班人出去玩, 選快路做時間, 所以去咗N次廈門和台北...
    而家喜歡自己PLAN, PLAN旅行都是樂趣, 尤其是可以自由行, 慢慢玩.

好像最近在台灣跑兩個第一屆舉辦的馬拉松, 杉林溪森林馬和桃園國門之都馬拉松, 前者只得6個香港人, 後者得我一個, 兩個風景都好美, 但超多鈄, 慢慢跑, 拍拍照才最享受~

不過兩個交通都很不方便, 加上我要玩景點, 於是花時間在交通上, 甚至賽前視察場地, 搵餐廳都行咗幾K, 想做時間就不合適. 而且賽前取號碼布等, 訂住宿, 都是遇上不少困難, 但最後完成到行程, 又好有滿足感!

又例如上次去日本榛名湖跑馬仔, 如果唔係得徐師兄幫忙, 我雞同鴨講都麻煩, 不過都幾得意丫~

因為一年去10次以上, 旅費都是考慮, 以前少放假就每年都去歐洲跑, 有假就想去遠D, 但現在東南亞機票真是平和吸引, 就去多幾次, 不過假期就要就住駛~