香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

女性問題..

升級   5.79%

該用戶從未簽到

唔該我想買運動bra, 請問各位有冇介紹?
有D pad偏薄...好怕凸點 ,有冇D 包得好 ,SUPPORT OK 的?款吾重要 THANKS
+1 0
上一篇︰跑芝加哥全馬 似巨星下一篇︰2014年10月18日簽到記錄貼

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

我個人認為Nike都OK, 但貴, Reebok 都用得過, 又平$159, 有時仲有折扣20%.

同意靚喵, r__bok 雖然冇 a__idas 咁潮, 但真係超抵,同埋 ok 好著, 我著 n_ke 會刮損,但 r__bok 就冇呢個問題。 上次貪平 (100蚊多少少有交易) 買左一件,款真係「差」 不過著响入面啫,試過好著, 買多一件全  詳情 回覆 發表於 2014-10-17 13:21

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 178 天

mill 發表於 2014-10-17 11:30
    我個人認為Nike都OK, 但貴, Reebok 都用得過, 又平$159, 有時仲有折扣20%.

同意靚喵,
    r__bok 雖然冇 a__idas 咁潮,
    但真係超抵,同埋 ok 好著,
    我著 n_ke 會刮損,但 r__bok 就冇呢個問題。
    上次貪平 (100蚊多少少有交易) 買左一件 r__bok,款真係
    不過著响入面啫,試過好著,
    買多一件全黑色 (冇款可言 sosad)

NIKE反而刮損? 我買左兩年Reebok, 前兩個月, 天氣太熱時, 我直頭唔著背心, 只著運動bra跑的. 個款好簡單, 黃色同橙色, 顏色都好靚. 有機會你都去馬x松睇吓啦!  詳情 回覆 發表於 2014-10-17 15:14

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

ckycat 發表於 2014-10-17 13:21
    同意靚喵,
    r__bok 雖然冇 a__idas 咁潮,
    但真係超抵,同埋 ok 好著,

NIKE反而刮損?
    我買左兩年Reebok, 前兩個月, 天氣太熱時, 我直頭唔著背心, 只著運動bra跑的. 個款好簡單, 黃色同橙色, 顏色都好靚. 有機會你都去馬x松睇吓啦!

升級   26.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 35 天

最近發現SLOGGY都有運動BRA, 有一款係專FOR跑步, 著過好舒服. 是以平是BRA的SIZE去定, 唔係以S, M, L去定, 可以更FIT, 我最喜愛佢後面有扣, 除同著都無咁辛苦. 以前跑完濕晒痴立立好難除, 所以一直搵有扣的, 但香港有部份牌子都無, 只有U字頭果隻先有, 但超貴. NIKE都有, 但似乎台灣先有得買, 香港搵唔到.

升級   34.4%

無聊
  • 簽到天數: 110 天

有個日本牌子叫GESTS,我覺得都舒服,而且多顏色和pattern
    search "GESTS Bra"應該會搵到間香港鋪頭有售,不過唔平。想平的話,提示係呢個品牌都係『made in china』

升級   62.2%

難過
  • 簽到天數: 110 天

NIKE, ADIDAS

升級   10.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 56 天

Nike, addidas, 如果唔使要款, 都可以試下去賣bra 小店望下"運動bra", 都抵著唔凸點 (我著短袖衫會著第3種)