香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: alanleung44444

上水新仔報到

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-11-23 21:28 發表

我經常都有去北區跑,甚至更早之前擦身而過都未定

我跑開一、三、五及六.....我估星期六下午最容易同你夾時間一齊操

咁就搵個星期六約埋一齊跑哩~

詳情去我開果個topic繼續傾~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-11-22 23:00 發表

我都係上水友.
今日我下午4:00都有去北區運動場練跑呀~我著綠色背心跑........
唔知見唔見到你呢?

我今日練11k,見到有跑友嚮我跑之前已經跑緊,到我跑完11k佢都仲跑緊,仲要一路個speed都keep住幾快....... ...

ching...我都间中去0個樹跑.( 不定時 )
我通常穿 nike 90 t-shirt or standard marathon t-shirt..
跑 lane 8 ...10km 左右

下次可以拍跳跑下

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-11-26 21:57 發表

ching...我都间中去0個樹跑.( 不定時 )
我通常穿 nike 90 t-shirt or standard marathon t-shirt..
跑 lane 8 ...10km 左右

下次可以拍跳跑下

當然好.....你唔嫌我慢就得啦~
不過我近來無去果度跑,因為不停咁跑圈真係有d悶......
可能會隔日,一星期去果度跑一兩次,其餘都係跑公路比較好玩.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-11-26 22:54 發表

可能會隔日,一星期去果度跑一兩次,其餘都係跑公路比較好玩.....

跑圈又真係幾悶架 , 我通常 keep 住 1 km/6min 左右到,
lane 8 ...一圈大約 2min 15/20...只為左練耐力,
我参加左全馬(唔知死. 1 星期跑唔到 20km)...希望唔使 call 上巴士
唔知 Alvin 兄有沒由大窩哂 - 太湖 - 廣福 - 科學園 - 消防局 (差 5 多 30km)
唔使咁悶 , 去到大埔仲有好多跑友一齊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-11-25 20:36 發表

咁就搵個星期六約埋一齊跑哩~

詳情去我開果個topic繼續傾~

我今個星期日會跑聯合國,所以下個星期開始的任何一個星期六都可以~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-11-26 22:54 發表

覺唔覺果度時不時都有d燒著野的氣味?都唔知係晌邊度飄黎......好難聞.....聞住黎跑好唔舒服

你會跑邊條公路?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-11-27 22:25 發表

我今個星期日會跑聯合國,所以下個星期開始的任何一個星期六都可以~

+ 油 ching...滴滴尼絛路好平好正 , 可以做出怏時間。
如果星期六 4:00 後可以 join 你.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-11-27 22:28 發表

覺唔覺果度時不時都有d燒著野的氣味?都唔知係晌邊度飄黎......好難聞.....聞住黎跑好唔舒服

你會跑邊條公路?

北區眞係無乜好路跑 , 想練下山路都好少。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-11-27 23:47 發表

+ 油 ching...滴滴尼絛路好平好正 , 可以做出怏時間。
如果星期六 4:00 後可以 join 你.

多謝loud兄~

Alvin兄都係星期六下午至得閒,到時約埋三個一齊操~

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-11-27 13:02 發表

跑圈又真係幾悶架 , 我通常 keep 住 1 km/6min 左右到,
lane 8 ...一圈大約 2min 15/20...只為左練耐力,
我参加左全馬(唔知死. 1 星期跑唔到 20km)...希望唔使 call 上巴士
唔知 Alvin 兄有沒由大窩 ...

30k咁激?!我驚我會爆喎~
我依家都係練緊跑半馬,所以會選d 21k既跑.
例如大埔沙田來回跑,好似剛好一個半馬.

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-11-27 22:28 發表

你會跑邊條公路?

通常跑到去近停車場果邊就會聞到,我諗係附近有人燒野........有時d味好似bbq,攪到我跑跑下想食野.
我依家無乜去果度跑lu,頂唔順不停咁跑圈,而且又無人拍跳.
依家我通常上水粉嶺來回咁跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-9 23:18 發表

30k咁激?!我驚我會爆喎~
我依家都係練緊跑半馬,所以會選d 21k既跑.
例如大埔沙田來回跑,好似剛好一個半馬.

由元洲仔 - 沙田消防局來回, 剛好一個半馬,
呢段路 六 , 日 都有好多人練跑 , 應該唔會悶 ,
係全平路o者

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-10 10:35 發表

由元洲仔 - 沙田消防局來回, 剛好一個半馬,
呢段路 六 , 日 都有好多人練跑 , 應該唔會悶 ,
係全平路o者

沙田消防局.......係唔係即係踩單車去到有條橋,直去就係去馬鞍山,右轉就沿城門河一路去沙田?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-10 14:00 發表

沙田消防局.......係唔係即係踩單車去到有條橋,直去就係去馬鞍山,右轉就沿城門河一路去沙田?

無錯 , 划艇中心對住

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-10 14:03 發表

無錯 , 划艇中心對住

ok....明白明白,thanks!