香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

ASICS GEL or MIZUNO RIDER ?

升級   90%

該用戶從未簽到

Any c-hing try both before? any comment? thanks.
+1 0
上一篇︰Michaelyw Hing, Happy Birthday.下一篇︰閒閒地都百幾人在線

升級   3.68%

該用戶從未簽到

咁啱嘅…兩對我都有喎,
剛剛新買半個月 GEL-STRATUS 2.1 and RIDER 11
RDIER 我用黎平時出街 and 練跑,
GEL 就用黎練跑 and 將來比賽,
感覺上 GEL 比 RIDER 輕啲,舒服好多,
兩對 support 都好好,
我跑完都唔會腳痛。

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 eharahkg708 於 2008-11-24 14:00 發表
咁啱嘅…兩對我都有喎,
剛剛新買半個月 GEL-STRATUS 2.1 and RIDER 11
RDIER 我用黎平時出街 and 練跑,
GEL 就用黎練跑 and 將來比賽,
感覺上 GEL 比 RIDER 輕啲,舒服好多,
兩對 suppor ...

請問兩對的售價為何?tiger貴幾多?比起性能及售價那對抵d
?

升級   3.68%

該用戶從未簽到

GEL-STRATUS 2.1 運x家折咗$674
funchion :  http://www.asicsamerica.com/prod ... TEGORY_ID=250001543

RIDER 11 允 kei 折咗 $472
funchion:  http://www.mizunousa.com/equipme ... ng&cat=mensfootwear

性能 VS 售價 mum~~~好難講喎,真係要視乎你有乜嘢目的喎…
好似我咁就用 rider 粗著, tiger 比賽
但係tiger 真係輕啲,舒服啲,(其實兩對重量差唔多) 只係感覺有少少分別
不如你去門市試吓感受吓

升級   90%

該用戶從未簽到

多謝 C-HING 指教

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 hanru 於 2008-11-24 17:23 發表
多謝 C-HING 指教

其實我都考慮緊買美記定asics~
但我budget得$700~~

asics d鞋真係唔熟
頭痛