香港長跑網  - 長跑長友

貴網會否有意成為田總屬會呢?

升級   8.33%

該用戶從未簽到

貴網會否有意成為田總屬會呢? 恭喜貴網跑手人數不斷增加, 會否有意成為田總贊助屬會會員投票屬會會員呢?那麼可以幫到一些跑手報名

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

係就好喇~~~支持

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

首先,田總屬會唔係只係幫人有優先報名,而係o向各個方面推動田徑運動,例如訓練班、於田總賽事派出裁判、工作人員等,亦要出席有關會議,再埋要交會費

另外,唔係想就可以做屬會,佢都要經過申請、面試,再等評議會決定是否接納成為屬會

升級   63.16%

該用戶從未簽到

Agreed and fully support.  Does anyone know the entry requirements?

升級   0%

該用戶從未簽到

能力越大,責任越大,請詳細考慮

升級   21.4%

該用戶從未簽到

原帖由 臭男人 於 2008-11-27 12:58 發表
    貴網會否有意成為田總屬會呢? 恭喜貴網跑手人數不斷增加, 會否有意成為田總贊助屬會會員或投票屬會會員呢?那麼可以幫到一些跑手報名
                                                                                                                                                                               有時候問題唔係你想得咁簡單!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   8.33%

該用戶從未簽到

原帖由 hokiu 於 2008-11-27 15:23 發表
                                                                                                                                                                                有時候問題唔係你想得咁簡單!

我知道不是這麼簡單,因為我都幫手攪過,但有心做一定得,希望你們成功,不過到時大家要交會費/網費
    最好有廣告賣,咁財務上有了支持,就方便得多

升級   8.33%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-11-27 13:56 發表
    首先,田總屬會唔係只係幫人有優先報名,而係o向各個方面推動田徑運動,例如訓練班、於田總賽事派出裁判、工作人員等,亦要出席有關會議,再埋要交會費

另外,唔係想就可以做屬會,佢都要經過申請、面試,再等評議 ...

9.21半馬鹿頸行 + 盛夏野火會
    你們以上所攪的活動有聲有色,我臭男人也覺得你們是一群有質數的人仕,如果真的去做,成績不下於其他跑會

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 臭男人 於 2008-11-27 16:53 發表

9.21半馬鹿頸行 + 盛夏野火會
    你們以上所攪的活動有聲有色,我臭男人也覺得你們是一群有質數的人仕,如果真的去做,成績不下於其他跑會

多謝師兄支持﹕
    希望下次同類約跑師兄可以參加及參與,
    回想當日22公里沿途設立里程牌及補給站,有如主辦一次小型比賽,

之後有時參加正式比賽,更加感覺到我們有一班高水準會員,
    在組織及動員能力均不會比大跑會做得差,
    更多了一份熱心一份投入感及細緻感
    在此再次多謝"瘋兄,Gills,Onon"嘅幫忙,得以完滿及順暢結束,
    更加要特別多謝Aifred兄的細心及精密安排每一個成功的細節…

登錄/註冊後可看大圖

711MF 該用戶已被刪除

升級   8.33%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-11-27 17:35 發表

多謝師兄支持﹕
    希望下次同類約跑師兄可以參加及參與,
    回想當日22公里沿途設立里程牌及補給站,有如主辦一次小型比賽,
    之後有時參加正式比賽,更加感覺到我們有一班高水準會員,
    在組織及動員能力均不會比 ...
    所以我覺得你們除了金錢之外,其他應該沒有問題

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   8.33%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-11-27 19:16 發表
    講到錢,有時都幾煩!唔講又煩!
    見步行跑,繼續跑步!

yes,no money no talk
    如果為了成為田總屬會而要大家每年要給會費舊二水,大家是否願意呢?(純粹問題,不是堅的)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 臭男人 於 2008-11-27 19:23 發表

yes,no money no talk
    如果為了成為田總屬會而要大家每年要給會費舊二水,大家是否願意呢?(純粹問題,不是堅的)

就算唔係為左入hkaaa,而只係為了本網既日常運作,小弟會講句 :
    我~愿~意!

升級   68.42%

該用戶從未簽到

近來因為想註冊2009田總運動員而煩惱!!!
    其實小弟係從未參與過任何跑會及屬會活動.
    跑步都係為興趣及健康為先,慢慢漸漸喜歡比賽果一種熱鬧氣氛.
    聽講大多朋友說好像要先入所屬會才能註冊!!!

請問大家有邊個會是比較適合一般人士呢??

中國銀行(香港)康樂委員會
    張振興書院田徑會
    協調田徑會
    拔萃男書院田徑會
    愉園體育會有限公司
    香港消防長跑隊
    警察田徑會
    必達體育會
    南華體育會
    泰基長跑會
    公民體育會有限公司
    香港長跑會
    香港學界體育聯會
    南區康樂體育促進會暨南區長跑會
    屈臣氏田徑會
    匯豐體育會
    元朗體育會

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   68.42%

該用戶從未簽到

香港消防長跑隊

小弟因工作關係嘗試打電話去查詢!!!
    果然係長跑隊,而唔係長跑會......
    要固定性操練,要比賽要成績~~呵呵!!
    返工時已經好大壓力,連跑步都咁有壓力!!
    都係放棄,Join其他會好過了.

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我諗我地可能仲有做多一排"地下跑會"~
    一上到地面可能仲難行呢....