香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

「瑜伽達人」林德信 「伽」料訓練出戰10K

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 77 天

太陽報 2015-01-13

林德信「伽」料訓練出戰10K        

「瑜伽達人」林德信(Alex)除了精通瑜伽,原來對跑步亦感興趣,還即將首次參加月底舉行的渣打馬拉松比賽。Alex透露一個月前已開始地獄式訓練,平均一星期跑兩至三次,配合瑜伽鍛煉希望能事半功倍:「瑜伽教識我拉筋,有好多朋友跑步唔識得伸展,我覺得咁唔好。」

提到過去參加馬拉松的趣事,Alex自爆有一次挑戰3公里賽,卻擺烏龍跑錯10公里賽:「有一年參加咗3K比賽,跑到一個分岔位時唔知點解跑錯咗去10K嗰段路!我平時練習3K嗰陣大概用五首歌嘅時間,所以特登Set咗個歌單得五首歌,當聽到啲歌重播嗰陣先知唔對路!」不過,Alex指當時糊裏糊塗下只用了65分鐘完成10K,故今次出戰「渣馬」希望能在45分鐘內跑完。

+1 0
    上一篇︰321再生馬拉松。下一篇︰2015年1月14日簽到記錄貼

Like: 5.0
    Like: 5
    Like: 5