香港長跑網  - 長跑長友

樓主: bluesky
打印 上一主題 下一主題

由粉嶺蝴蝶山出發, 跑山到大埔嘉道理農場

升級   2.63%

該用戶從未簽到

我都跑過, 不過次次都係四五點先去跑, 都唔錯, 上次再跑埋林村, 跑回粉嶺! 下次可以約埋!

升級   3.68%

該用戶從未簽到

呢段10K山路我都跑過, 不過好耐無再跑....其實一路都好想搵班跑友一齊玩. 唔知大家有無興趣 ^^

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

有興趣, 唔知師兄什麼時間跑?

升級   3.68%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

Ching, 我好似見過你喺北區,粉嶺運動場跑過...之前同常星期六朝早綀, 不如搵日一齊跑啦.

升級   67.95%

無聊

原帖由 me_okx 於 2010-11-14 19:45 發表
    Ching, 我好似見過你喺北區,粉嶺運動場跑過...之前同常星期六朝早綀, 不如搵日一齊跑啦.
    我地北區跑友逢星期三在北區運動場操練, 師兄一齊來玩下啦.
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=2749&goto=lastpost#lastpost

升級   100%

該用戶從未簽到

搵日一起跑蝴蝶山出發, 跑山到大埔嘉道理農場吖
    黎緊既六或日O唔O?

升級   67.95%

無聊

原帖由 wong.siufu 於 2010-11-15 12:23 發表
    搵日一起跑蝴蝶山出發, 跑山到大埔嘉道理農場吖
    黎緊既六或日O唔O?
    我今個周末唔得啦, 起碼要下星期先, 問埋其他北區友有冇興趣~

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-11-15 16:24 發表
    我今個周末唔得啦, 起碼要下星期先, 問埋其他北區友有冇興趣~

你地唔嫌我慢, 都想玩下....

升級   3.68%

該用戶從未簽到

我下星期 6 or 日 (27 or 28 Nov.) okay ar...

升級   3.68%

該用戶從未簽到

回復 25# 的帖子

好 ar, 我下星期3 可以join. 你地幾點start?

升級   67.95%

無聊

原帖由 me_okx 於 2010-11-16 13:43 發表
    好 ar, 我下星期3 可以join. 你地幾點start?
    我地通常七點會到, 自行跑圈熱身, 七點半才正式開始~
    師兄話見過我, 你應該認得我? 過來打過招呼得啦~
    如果來的話, 可以到下面條link留個言呀
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=2749&goto=lastpost#lastpost

升級   5.26%

該用戶從未簽到

我住粉岭,呢条路我跑过一次。光跑无影相两个半钟。有机会约多几个同道齐齐跑呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Emit 於 2010-11-28 17:20 發表
    我住粉岭,呢条路我跑过一次。光跑无影相两个半钟。有机会约多几个同道齐齐跑呀!

係呢Ching,上左蝴蝶山,係咪經大刀刃落林錦公路,再到嘉道理農場?
    >光跑无影相两个半钟
    兩個半鐘是單程還是來回計?

升級   5.26%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-11-29 11:33 發表

係呢Ching,上左蝴蝶山,係咪經大刀刃落林錦公路,再到嘉道理農場?
    >光跑无影相两个半钟
    兩個半鐘是單程還是來回計?

单程哦!在嘉道理農場对面坐巴士去大埔饮茶。相片好似都有几张既,不过要找。你是否觉得两个半钟好慢?有机会一齐去练下啦!哈哈!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Emit 於 2010-11-29 12:22 發表

单程哦!在嘉道理農場对面坐巴士去大埔饮茶。相片好似都有几张既,不过要找。你是否觉得两个半钟好慢?有机会一齐去练下啦!哈哈!

Ching,
    >你是否觉得两个半钟好慢?
    梗唔係啦,清楚d啫
    咁係咪由大刀刃過去?

自己淨係試過由蝴蝶山行去粉錦公路,網上度出黎得5Km

升級   5.26%

該用戶從未簽到

揾到D相喇!希望对大家有帮助。系由大刀刃上的。呢次有影相,所以时间接近3个钟。
    http://photo.ilhk.com/%E5%A4%A7%E5%88%80%E5%88%83/
    GPS 记录揾唔翻,我仲以为我好傻仔,所以无留。

我试过从大窝西支路去嘉道理,然后经过梧桐寨,半跑上大雾山,山顶休息,落翻荃锦公路坐车回来。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Emit 於 2010-11-29 12:49 發表
    揾到D相喇!希望对大家有帮助。系由大刀刃上的。呢次有影相,所以时间接近3个钟。
    http://photo.ilhk.com/%E5%A4%A7%E5%88%80%E5%88%83/
    GPS 记录揾 ...

唔該Ching
    真係要跑翻轉先得

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

有冇師兄\姐post將map路線上來可標明由粉嶺那段路上?遲些練跑山用。全程我就唔行,怕高

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

昨天剛試行一個鐘,上到那舊大石後(有道符,很多觀音等) 後落山,很斜啊,樓梯也多。而家兩股都還痛。疑似見stanwong 師兄在那甚麼閣外整理行裝
    另外問:你們跑此段路要帶甚麼?短褲短衫可以嗎?

升級   67.95%

無聊

原帖由 little-fish 於 2011-7-12 11:07 發表
    昨天剛試行一個鐘,上到那舊大石後(有道符,很多觀音等) 後落山,很斜啊,樓梯也多。而家兩股都還痛。疑似見stanwong 師兄在那甚麼閣外整理行裝
    另外問:你們跑此段路要帶甚麼?短褲短衫 ...
    小魚師兄, 你見到的應該不是我, 我最近冇跑果度啊。
    大熱天時, 短蛼短衫可以啦, 最緊要帶水~