香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: mander.lala
打印 上一主題 下一主題

其實渣馬可否考慮跑晚間?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

我跑過1100起步(SUNDOWN), 0200起步(BKK), 0300起步(PENANG50), 唔同意半夜起步, 真係一路跑一路好ZZZ, 成績唔會好!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

跑過SUNDOWN 馬拉松... 如果遲到九點開跑既.. 我唔會再跑...

升級   12%

開心
  • 簽到天數: 2 天

fullysettle 發表於 2015-1-28 09:33
    渣馬好歹都辦了十九年,經驗係不斷累積得來。全世界冇最好的野,簡單講句就係世事冇完美同冇可能滿足曬所有 ...

香港跑友大部份都係夜練, 多啲觀察早上8時和晚上8時各運動場跑圈人數一定知。所以香港跑夜馬拉松係好正確合理嘅。

至於西環至金鐘星期日朝早塞車好, 定係星期六晚塞車好, 多啲留意交通自會明白。

困難一定有, 冇嘢係唔使做就有收獲, 正如冇乜人唔練都可以跑完全馬。

試想下瞓到11點, 施施然食個靚早餐, 認真拉吓筋, 下晝四點鐘再食個飽飯, 五點零鐘暖洋洋換衫唔使凍到震, 六點起跑, 冇太陽愈跑愈涼冇咁辛苦, 大部份人深夜十二點前收工返歸, 超慢脚嘉年華加影相再欣賞維港夜色都係搞到一點。 西環至金鐘深夜無塞車, 少啲阻人, 無俾人小, 咁嘅安排先至啱香港人。

大家諗多啲辦法做好佢, 加油啊 !

師兄,呢個安排似乎啱你多啲喎。  詳情 回覆 發表於 2015-1-28 21:05

升級   11.8%

奮鬥
  • 簽到天數: 31 天

dn21 發表於 2015-1-28 13:46
    香港跑友大部份都係夜練, 多啲觀察早上8時和晚上8時各運動場跑圈人數一定知。所以香港跑夜馬拉松係好正確 ...

師兄,呢個安排似乎啱你多啲喎。

升級   95.4%

開心
  • 簽到天數: 7 天

為什麼很多香港跑友要夜練,而唔係早上8 點,明嘅人就自然會明,唔明的,同佢講一世都唔會明。
    唔通週六日早上跑長課又係另一批人?