香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

賽後感受 11.30 聯合國兒童基金會慈善跑

升級   6.84%

該用戶從未簽到

各位師兄師姊 你們對於今次賽事感覺如何 成績如何                           先聽聽你們的感受 小弟稍後和大家分享我的感受。
+1 0
上一篇︰請問大家鍾意邊個時段練跑?下一篇︰11.30.2008 聯合國兒童基金...相片

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟今日第一次跑半馬,感覺好正 ~ 自己亦跑出比預期好的成績 ~
不過最開心都係認識到咁多位 ching ctse ~~

升級   68.42%

該用戶從未簽到

我想問一下,最後大會晶片既計時及証書是否遲d會寄給我們??

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   40.67%

該用戶從未簽到

我對大會安排方面反而有d 意見:
1. 準備起跑時, 根本聽唔到台上講d 乜(呢點係第一屆欣澳時我已經投訴過, 但佢冇改善)
2. 更衣室實在太簡陋喇(雖然我無用到)
3. 行李區太細, 工作人員唔熟練, 好惡!
4. 無人打氣
5. 尾段要踩過一塊小草地, 原來入面有個窿, 差d拗柴
6. 衝線之後個援衝區好短, 然後來一個90度左彎, 感覺唔係幾好
跑手:
1. 隨地吐口水, 睇都唔睇下後面有冇人, 見過好多人都係咁, 真係想#$%^& (好彩我無中招)
2. d 10k 跑跑下突然停低, 有兩,三次差d就撞埋去

升級   11.35%

該用戶從未簽到

5. 尾段要踩過一塊小草地, 原來入面有個窿, 差d拗柴
-->我都係個度衰左,小拗左一野

升級   0%

該用戶從未簽到

極度遺陷...因為無報名參加

升級   25.8%

該用戶從未簽到

學樓上ching所講ga吐口水問題,同援衝區好短,仲有係行李區有d人可以攞走行李袋有d人又唔得
不過以上我覺得都唔係好大問題,最大問題係有d人推埋有bb ga bb車去跑,仲要叫人讓開,唔讓就撞到前面d人讓路為止,唔理跑手之餘亦唔理個bb
le次真係大開眼界喇

升級   99.47%

該用戶從未簽到

HM, some part of the route has a lot of sand...

It was like that last year also... But I already forgot....

nearly slipped down...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   29%

該用戶從未簽到

因為要將大會個袋回收......所以用好多時間將個袋拆出來......浪費時間排隊

升級   29%

該用戶從未簽到

跑10k真是有人在頭2-3k已停低行......我就撞上去了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bee 於 2008-12-2 09:41 發表
因為要將大會個袋回收......所以用好多時間將個袋拆出來......浪費時間排隊

基於環保理由大會回收行李袋都係正確既做法,工作人員我估多數係臨時義工,唔熟練好正常至於惡可能只係個別事件。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-2 09:58 發表

基於環保理由大會回收行李袋都係正確既做法,工作人員我估多數係臨時義工,唔熟練好正常至於惡可能只係個別事件。

好多人都唔知要回收, 所以將個袋五花大綁.....所以就好耐

升級   99.47%

該用戶從未簽到

原帖由 bee 於 2008-12-2 10:10 發表

好多人都唔知要回收, 所以將個袋五花大綁.....所以就好耐

五花大綁好正常... 唔係一陣mark 開口... 跌o左o野出o黎仲大件事, 搞得仲耐...

升級   0%

該用戶從未簽到

十分贊同大會回收行李袋

支持環保

下年可以提早在表格上通知會回收行李袋

小弟接觸的工作人員都OK ar

相信工作人員好惡是個別事件

今年大會賽前 有D混亂

希望大會下年變得更好

聯合國慈善跑始終是個好賽事!!

c hing & c tse們 下年<聯合國慈善跑>見

長跑長友 ar

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   31%

該用戶從未簽到

乜要回收既咩? 我仲扲左兩個走添
我自己第一次參加比賽, 冇得比較
不過就真係好多人會無啦啦停左企係度影相, 最衰就係d人圍住個水站企係度, 跟本埋唔到去拎水,直至到第三個水站先拎到,其實果時都有條友企係度
同埋可能10k公開組多人同埋我慢起步, 前頭果兩k好多人, 我自己都唔心急慢慢有位先過頭, 但好多人唔知佢真係心急定係覺得自己過人頭攝下位(好似d 貨Van 司機攝車隙)會好有快感, 直情 Hi 住你手臂攝係前面, 我收窒兩次, 唔係就一定踢佢腳尾
過終點時係好有問題, 緩衝短不特止, 仲有好多人企係度, 基本上一衝過就要急停