香港長跑網  - 長跑長友

病了

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

我患有感冒, 今日去看醫生, 放了一日假, 請問一般情況下幾時可以恢復練習跑步

多謝

升級   20%

該用戶從未簽到

在下感冒纏身一星期, 期間照常跑步

想跑就即管試下身體應付到與否, 最緊要唔好食完葯迷迷地之下跑

祝早日康復

升級   0%

該用戶從未簽到

我感冒時,多數會去gym 玩跑步機(唔駛驚吹冷風),出一身汗,沖完涼舒服哂,基本上藥都唔駛食..
    不過...如果有發燒又或好似kenneth師兄所講食完藥就不應該咁做.
    希望你好快好番!

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-12-3 21:54 發表
    我感冒時,多數會去gym 玩跑步機(唔駛驚吹冷風),出一身汗,沖完涼舒服哂,基本上藥都唔駛食..
    不過...如果有發燒又或好似kenneth師兄所講食完藥就不應該咁做.
    希望你好快好番!

ching, 認錯人喇

升級   0%

該用戶從未簽到

帶病跑步係可以, 不過唔好局得太犀利, 我的標準係平時運動量的一半

升級   0%

該用戶從未簽到

Sorry Sorry .....你地二個個頭像驟眼望落真係有D似...哈~哈
    Sorry Stan ching....Sorry Kenneth ching

升級   68%

該用戶從未簽到

食完藥後隔1-2天,等藥氣過左才操.
    期間休息,使身體已剎清病毒.
    完全恢復過來.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 3-12-2008 22:03 發表
    Sorry Sorry .....你地二個個頭像驟眼望落真係有D似...哈~哈
    Sorry Stan ching....Sorry Kenneth ching

佢地原來係孖生兄弟....

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2008-12-3 23:05 發表

佢地原來係孖生兄弟....

都係我唔好, 介紹咗俾大家佢玩, 攪到成個長跑網都係孖生兄弟....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stan 於 2008-12-3 23:14 發表

都係我唔好, 介紹咗俾大家佢玩, 攪到成個長跑網都係孖生兄弟....

冇所謂啦,師兄,長跑網內皆兄弟嘛,有好野梗係一齊用啦....係唔係?

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-12-3 23:22 發表

冇所謂啦,師兄,長跑網內皆兄弟嘛,有好野梗係一齊用啦....係唔係?

好兄弟, 講得好!!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

chengtszhang c hing

休息下

早日康復

長跑長友 ar

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2008-12-3 21:35 發表
    我患有感冒, 今日去看醫生, 放了一日假, 請問一般情況下幾時可以恢復練習跑步

多謝

比我就會食使d藥,再休息多一日真係好返使先跑。

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-4 12:54 發表

比我就會食使d藥,再休息多一日真係好返使先跑。" />" />

X 2

take care ching~

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Get some rest if you are having a flu.  Your immune system goes down when sick,  wasting unnecessary energy will make your immune sytem goes down even further.  If you keep on running while sick, it will take you longer time to get better.  So take some flu medicine and rest up for a few days before attempt to run again.  Drink lots of water.  My thoughts.

升級   68.42%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-4 12:54 發表

比我就會食使d藥,再休息多一日真係好返使先跑。" />" />

我都係咁話....病緊仲要去消耗大量體力 , 會加重病情尢其是而家 d 病菌咁毒