香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

聖誕節翌日跑 -- 屯門

關閉 [複製鏈接]

升級   97.05%

該用戶從未簽到

聖誕節翌日跑

日   
期: 26-12-2008

逢星期
14 : 30 集合及熱身
          15 : 00 開始
          17 : 00 結束
集合地点:屯門湖山遊樂場公園 小食亭
                ( 新屯門中心旁的公園 )
參加人數: 最多 30
    裝: 長跑網綠色戰衣
                (
如有的話)

地   点:
1. 由
屯門湖山遊樂場公園跑往龍鼓灘 來回約15K

2. 由
屯門湖山遊樂場公跑往途經特訓点二次,

再往山景方向跑,途中有上上落落位,到

兆畦苑改往小山斜道跑,到頂沿途跑回,再跑往

良景邨上菠蘿山,到山頂休息片刻後跑回
屯門湖山

樂場公園結朿,長度約 13K

交換禮物安排:
禮物價值上限 50元
             下限 20元

禮物必須包好!到時安排好貼紙貼上号碼,
跑完一齊在體育館抽獎!

Pwong5618 留言
如有興趣參加,請留言報名。
1. Pwong
2. 亞平
3. 艾莉絲•韋
4. 叮叮噹
5. Sleung
6. Gills
7. 大圍兄
8. Tarry
9. Bonnie(唔得閒)
10.Redred
11. Kenny (蔡兄 )
12. Ming2884
13.上水馬王
14.Schnix
15.NC
16.711
17.7嫂
18.Anson
19.瘋狂兄
20.Shogikin (kinkin)
21.Running-Sue
22.Kandis
23.garykwan
24. Chairman
25. Charson
26. Waiwaibrother
27. 小華

警告及聲明
1.
此項聚會適合跑步初哥(10公里跑55-70分鐘)
身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2.
本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。
如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3.活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4.若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

5. 參加者的個人保險及安全須自行負責。

+1 0
上一篇︰從雷曼到舒曼下一篇︰唔想跑到冇晒記憶的 Ching/Ctse, 歡迎入黎

升級   0%

該用戶從未簽到

跑邊冇所謂,你地話是,最緊要有得跑.嘿~嘿~嘿
請留位!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.05%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

知你要去露營啊!

又多口!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

我想聖誕上青山丫~~~唔知有冇人想上下
    不如係鄧記集合~近d又有locker放野

升級   97.05%

該用戶從未簽到

蝴蝶灣室內體育中心係旁邊,都有locker架!

升級   44.2%

該用戶從未簽到

ching ~  我有興趣呀 ! 不過想有 ctse 同行...
    另 :
    路線1. 平路多 ?? easy d?
    路線 2. 上青山....我好擔心我橕唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

是行山上青山, 還是跑上青山 我估梁ching都係跑多架喇

升級   100%

開心

我行架~~不過唔慢~因路程短
    開始的斜路同波羅山差唔多~~跑同行都唔差得遠

升級   100%

開心

我要遲d先答覆~~~應該去到既~~不過我黎慢跑

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

Wong Sir,

可以貼地圖路線上來看看嗎?
    兩條都未跑過,有興趣跑新路線.
    第2條好似好甘啊!怕跑唔到.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.05%

該用戶從未簽到

其實每條道線都可以好難或容易,只要看大家如何去跑法。

第二條道線較挑戰性,但係唔會太難跑,不用上青山,只去菠蘿山,
    我用意想介紹多些屯門跑步道線給大家,待大家得閒可以自己去走下無禁悶。

我看都係揀道線 2 ,大家不要想得太多,我會就住d Ctse 嫁,

Ching 同 Ctse 是一齊跑不會離開得太遠,跑法有些不同,因為有些
    地方是回頭路,Ching 要跑晒, Ctse 跑一半就掉頭跑,遲 D Ching 就會追返,大家就會合,另外有一段斜路可以參觀下古績,不過唔係名勝,係屯門好多人都唔知嫁!

你想知 ?咩呢嫁?係邊度? 到時呢一齊跑便知囉 !

叮叮噹,唔好意思,唔方便 post 地圖啊! 怕又有人爆料!

升級   44.2%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-12-5 10:16 發表

第二條道線較挑戰性,但係唔會太難跑,不用上青山,只去菠蘿山,
    我用意想介紹多些屯門跑步道線給大家,待大家得閒可以自己去走下無禁悶。

我看都係揀 ...

好神秘甘.... 小妹1.1 要比賽東北縱走,, 想keep 好d體能..

升級   0%

難過

原帖由 pwong5618 於 2008-12-5 10:16 發表

我看都係揀 ...

Wong Sir的安排, 真係體貼ctse,值得一讚.

又唔post地圖 ,小妹好守得秘密,唔好爆料架!

咁講即係跑第2條神秘路線啦!
    我願意報名,征服菠蘿山.

升級   0%

難過

大圍兄,

係咪入田門上菠蘿山呀?
    把握機會,試吓啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-6 00:05 發表
    大圍兄,

係咪入田門上菠蘿山呀?
    把握機會,試吓啦!

叮叮噹ctse:
    係咪講緊26/12呀? 果日會唔會好咁架? 我28/12有個30K比賽。

升級   0%

難過

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-6 00:32 發表

叮叮噹ctse:
    係咪講緊26/12呀? 果日會唔會好咁架? 我28/12有個30K比賽。

30k姐!對大圍兄係easy job啦!

26/12可長可短,可難可易,自己就住,唔好去咁盡囉!
    可以陪ctse跑短啲.

升級   100%

開心

唔緊要啦~我28都要30k~~所以去慢跑囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-6 10:16 發表
    唔緊要啦~我28都要30k~~所以去慢跑囉

係囉,大圍兄,過來玩下啦,好難得梁兄肯"慢跑"相陪, 嘻~嘻