香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: wlau
打印 上一主題 下一主題

2015.12.06 第31屆那霸馬拉松

升級   13.6%

該用戶從未簽到

me too

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

根據往年經驗, 取PACK 條龍都有D 長.. 入體育館取裝備時係要除鞋, 大家要留意下啦, 而如果想買紀念品既, 係要出番去體育館外既攤擋買. 由於無完賽毛巾, 所以大家有興趣可以買定毛巾. 而佢攤擋都有D 衫幾靚, 亦有號碼扣, 仲有好特別既"乳頭"保護貼賣..... 無打低衫既男性, 記得買定啦..
    而佢指定左上線時間, 跑九點, 八點二十分要上線, 上唔切, 就一定要去最後先上得..由於那霸有成三萬人, 雖然我未到最後果區, 但都用左差不多二十五分先去到起點.. 最後既人去到起跑點, 有機會過半個鐘..
    而佢寄住行李係同你講個信字... 佢有免費寄存行李同收費寄存行李.. 免費既, 就自己入個大帳篷入面, 搵個位放底佢..自己要記得放左係邊.. 由於無人睇住.. 所以最好唔放貴重野或真係有貴重野啦, 咁最好去收費寄存行李果度放(日本有D 人就咁掛D 行李係棵樹添)
    之前都講過, 如果慢腳有機會遲左半個鐘先上到線.. 變相得番五個鐘九個字跑, 而那霸完賽成功率一向都得七成.. 原因為係都多上上落落.. 而最後既地獄關門更是上年睇到大家最慘既一幕.. 所以大家唔好因為多野食, 食到遲晒大到.. 而由於佢會係完賽既時候即時拆你號碼布後面既晶片來印證書, 印完證書入左閘先俾完賽牌你, 所以想偷雞返終點就咁取完賽牌都唔得.. 而由於佢係即印證書, 大家可以帶定FOLDER 裝 , 而完賽後, 會場有得過膠你張證書, 前面證書, 後面就拿你張號碼布(有前後布, 所以用一張都唔係問題)來過膠, 當然係要收錢啦.. 仲有完場後有表演同有野食(俾錢) .. 大家可以留底食下野, 睇下表演都唔錯.. 而我最傷心既係佢現場有得賣一支可以刻你個名同完賽牌既清酒, 但只接受有日本地址既人登記, 因為佢真係刻你個名上個樽上面, 所以要之後先送貨. 所以無地址就唔俾我登記... 如果大家想要果支酒.. 問定D 日本FRIEND 借地址啦..

升級   66.84%

奮鬥
  • 簽到天數: 5 天

我被抽中,已经报名,有人同行吗?

升級   45.9%

開心
  • 簽到天數: 12 天

下星期日去跑了,希望順利完成

Like: 5.0
    me too. my bib D4883. see u there Naha!  詳情 回覆 發表於 2015-11-28 09:22
    Like: 5
    加油加油 一路順風  發表於 2015-11-27 12:06

升級   13.6%

該用戶從未簽到

Kanes 發表於 2015-11-27 09:25
    下星期日去跑了,希望順利完成

me too. my bib D4883. see u there Naha!

Like: 5.0
    Like: 5

升級   45.9%

開心
  • 簽到天數: 12 天

第一次跑初時幾好天,之後落大雨加上大風,好彩已跑左三十公里,唔覺太凍,去到37k,見到有位著紅色寫住polar地質跑的香港人,我揾左佢做我pacer,之後唔經唔覺就完成,多謝呢位香港師兄總括來說,比起明年二月沖繩馬拉松,呢個比較容易,唔多大上大落
    我從未跑過香港渣馬,唔知各位師兄師姐覺得渣馬難啲定係那霸難啲?