香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

馬王日記

升級   0%

該用戶從未簽到

琴日十五公里挑戰賽,小弟火拼梁兄的場面~

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-22 13:15 發表
琴日十五公里挑戰賽,小弟火拼梁兄的場面~

登錄/註冊後可看大圖

馬王: 3120 0尼位 ching, 好似快過你兩位

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-22 21:22 發表

馬王: 3120 0尼位 ching, 好似快過你兩位

我地係後上馬~

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王兄可以拍住梁兄跑真係犀利,平時我地連佢尾燈都睇唔到架..

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

哈哈~~咁都俾人影到
    其實我係cool down緊個陣見到馬王兄同佢一齊返黎咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-12-22 22:17 發表
    馬王兄可以拍住梁兄跑真係犀利,平時我地連佢尾燈都睇唔到架..

哈哈哈.....我都想拍住梁兄呀,以上照片純緒搞笑~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-22 22:30 發表
    哈哈~~咁都俾人影到
    其實我係cool down緊個陣見到馬王兄同佢一齊返黎咋

果日臨尾打算均速番黎算數,有幸梁兄帶小弟衝線,點都要加點力的,多謝梁兄~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-22 22:38 發表

哈哈哈.....我都想拍住梁兄呀,以上照片純緒搞笑~

馬王兄家陣每星期去到80k,相信好快就可以拍住梁兄上...努力!
    (小弟上個星期只去到55k,希望今星期可以過60k啦,有幾日假放,又有約跑,應該可以掛!嘻嘻)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-12-22 22:44 發表

馬王兄家陣每星期去到80k,相信好快就可以拍住梁兄上...努力!
    (小弟上個星期只去到55k,希望今星期可以過60k啦,有幾日假放,又有約跑,應該可以掛!嘻嘻)

如果要拍實梁兄真係要超越極限才可以了,不過我會繼續努力的,平兄一齊加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

23-12-2008>>> 21.6km (1:53'27") --- 屋企/沙頭角關閘來回 (go 57'18" / back 56'09")

經過上星期80km洗禮之後,今日跑頭一公里已經有撞牆的感覺,尤其小腿跑起上黎完全無力,如果係跑運動場的話有可能會俾藉口自己放棄唔跑......唯有不回望,大力push自己前進,望著目標進發

沙頭角公路的空氣質素唔好得粉錦公路幾多,長時間跑公路對身體唔係幾好,我諗聽日會跑d更有鄉郊味道的路線

登錄/註冊後可看大圖

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-23 20:23 發表
    23-12-2008>>> 21.6km (1:53'27") --- 屋企/沙頭角關閘來回 (go 57'18" / back 56'09")

經過上星期80km洗禮之後,今日跑頭一公里已經有撞牆的感覺,尤其小腿跑起上黎完全無力,如果係跑運動場的話有可能會俾藉口 ...

我覺得沙頭角公路比粉錦公路好d, 空氣質素相對較好, 貨車出入的頻率亦較低. 我以前通常會跑入鹿頸BB茶座再出黎. 來回約25km.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-23 23:20 發表

我覺得沙頭角公路比粉錦公路好d, 空氣質素相對較好, 貨車出入的頻率亦較低. 我以前通常會跑入鹿頸BB茶座再出黎. 來回約25km.

kopo兄應該比小弟跑得更多不同地方~

小弟打算聽日經金錢入古洞路,然後入牛潭尾,再回程入雙魚河,最後番上水

唔知kopo兄有無跑過以上兩個地方呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王 hing..真係服左你 , d 路咁多塵咁難跑 , ching 都會一一嘗試
    好想試下上大帽山出荃灣,
    聽日X'mas 一早可能試下 kopo hing 和你 23-12 條路線出大尾篤  挑戰下自己

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-23 23:34 發表

kopo兄應該比小弟跑得更多不同地方~

小弟打算聽日經金錢入古洞路,然後入牛潭尾,再回程入雙魚河,最後番上水

唔知kopo兄有無跑過以上兩個地方呢?

多唔多狗架??

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我未跑過古洞路或牛潭尾, 但有時都會揸車經過 (因我大人外家在附近), 古洞路d狗基本上是野狗, 沒有地盤, 所以不會太惡, 牛潭尾附近如果有車場或貨櫃場d狗會惡d. 小心!小心!另外, 其實我唔係跑過太多不同地方, 應該沒有馬王兄咁多.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-24 19:45 發表
    馬王 hing..真係服左你 , d 路咁多塵咁難跑 , ching 都會一一嘗試
    好想試下上大帽山出荃灣,
    聽日X'mas 一早可能試下 kopo hing 和你 23-12 條路線出大尾篤  挑戰下自己

loud兄,聽日係公眾假期加上你晨咁早出發,空氣一定好清新,你應該會enjoy~

我都plan定晌12月31日經沙頭角公路跑去鹿頸+新娘潭+大尾督,如果狀態好既話踩埋落大埔粉嶺上水,全程38km

之前都有決心要晌2008年結束前完成呢個旅程

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-24 19:46 發表

多唔多狗架??

跑完話你知~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-24 23:41 發表
    我未跑過古洞路或牛潭尾, 但有時都會揸車經過 (因我大人外家在附近), 古洞路d狗基本上是野狗, 沒有地盤, 所以不會太惡, 牛潭尾附近如果有車場或貨櫃場d狗會惡d. 小心!小心!另外, 其實我唔係跑過太多不同地方,  ...

呢兩日跑完如果正既話會你向推薦~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-25 00:18 發表

loud兄,聽日係公眾假期加上你晨咁早出發,空氣一定好清新,你應該會enjoy~

我都plan定晌12月31日經沙頭角公路跑去鹿頸+新娘潭+大尾督,如果狀態好既話踩埋落大埔粉嶺上水,全程38km

之前都有決心要晌2 ...

我有興趣跟跑, 唔知你31/12幾點開始跑? 此外, 你今日4-5點有無在上水至粉嶺的單車徑跑步, 如有的話, 你是否穿藍色衫??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-25 00:18 發表

之前都有決心要晌2 ...

今日 8:00am 出發, 沿路都吾係好多大車 , 講真空氣一般 , 去到 "新鳳記" 士多
    己經無乜力 , 經過魚場仲要上條 1km (我估) 忘命斜路 , 2 腿己經開始買老抽 ,
    勉強頂到涼亭 (跑下行下)   , 休息左 15min, 食左包 gel. 拉下筋 , 再慢 jog 出
    去大尾篤坐 bus 返大埔 ,
    kopo hing 強呀 , 跑到大篤先撞牆 ,
    下個月可能坐車去到沙頭角公路入口先開始跑 , 可能好 D