香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-10 19:24 發表

認同 ~
而且我地係逍遙跑步團,最緊要係跑得開心 ~ 一齊跑的感覺係會好正的,所以不知不覺就會跑完全程 ~ " />" />" />" />hjfgchdf
我星期六早上可以跑呀 ~ jc 兄建議幾點跑好 ~~

因為我既囝囝12:00要去將軍澳中心表現, 我最遲10:00要返到屋企.
另外, 希望腳痛快d好, 星期六跑得到.
咁出發點會係邊度? 同埋有邊位跑友join呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-10 11:38 發表
cCHING . 依條路上斜吾算多 . 大斜只有維景後山,同上寶達果條 . 其他都是暗斜 落斜 同平路 . 所以ching你一定無問題

多謝你俾信心我, 平時只係跑開平路, 對我黎講算係新嘗試喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 00:05 發表

因為我既囝囝12:00要去將軍澳中心表現, 我最遲10:00要返到屋企.
另外, 希望腳痛快d好, 星期六跑得到.
咁出發點會係邊度? 同埋有邊位跑友join呢?

全程預大約個半鐘完成 ~ 即係,八點鐘開始跑好唔好 ?
另外,閣下大約住邊一頭 ? 我係住坑口那邊的 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 00:09 發表

多謝你俾信心我, 平時只係跑開平路, 對我黎講算係新嘗試喇

逍遙跑.吾須要快.只要完成到就得架喇.
ching. 你有無玩21號15k賽事呀 ?  

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有興趣 join.. 想問問你地會幾時跑丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

x2 woo . ee 車亞文8點係坑口出發 . 跑到去藍田可能25分鍾到
不如我約你係藍田公園等 8:20.
一路跑一路等ching 佢地 . ( 因ching 佢地跑得快過我地呀)
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 11:10 發表
x2 woo . ee 車亞文8點係坑口出發 . 跑到去藍田可能25分鍾到
一路跑一路等ching 佢地 . ( 因ching 佢地跑得快過我地呀)
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀 yhgyface20gyg ...

如果星期六跑..我會跑慢 d.. 因為第二日樂善行...
我要大約十一點到紅磡打羽毛球... 所以我想緊響邊度擺0左野先再跑..

升級   0%

該用戶從未簽到

藍田去紅磡快吾快 ??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 14:54 發表
藍田去紅磡快吾快 ??

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市

另一個方案就係..我跟大隊在一齊跑..但要找地方放好球拍之類才可以起行...
(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得切去打波)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:39 發表

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />hj

另一個方案就係..我跟大隊在一齊跑..但要找地方放好球拍之類才可以起行...
(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得 ...

ee.....記得留返d力星期日玩樂善,冇力好易比人推落山。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-11 15:49 發表

ee.....記得留返d力星期日玩樂善,冇力好易比人推落山。

大圍兄... 小妹知道啦...
你星期六都要留力

我打算以 6.5 mins/k 既速度跑...
不過睇睇 ching ctse 們想跑幾多 k 數再決定係咪參加到...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:39 發表

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />" />" />hj

(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得 ...

放係晒草場得吾得 ?
正常步速應不用個半鍾. 如趕時間 我帶你跑捷徑
跑到去康盛落斜入0實跑山過番藍田
約8K -9K 到 ." />" />
如我地覺得k數吾夠會自己再跑
最更要前半場可以一齊跑..

升級   0%

該用戶從未簽到

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />hj

在哪裏搭車 ?

原帖由 快活人 於 2008-12-11 16:17 發表

放係晒草場得吾得 ?
正常步速應不用個半鍾. 如趕時間 我帶你跑捷徑
跑到去康盛落斜入0實跑山過番藍田
約8K -9K 到 ." />" />" />" />
如我地覺得k數吾夠會自己再跑
最更要前半場可以一齊跑..

ee ctse 呢個方法可不可行 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:58 發表

大圍兄... 小妹知道啦... hgjD115" />" />hj
你星期六都要留力 hgj091" />" />hj

我打算以 6.5 mins/k 既速度跑...
不過睇睇 ching ctse 們想跑幾多 k 數再決定係咪參加到...

我沒所謂的 ~ 我只是溫書溫得耐想出來輕鬆一下而已 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

咁我出住個 post 先啦 ~      稍後再作更改 ~

逍遙跑步團,最緊要跑得逍遙!

將軍澳和藍田的跑友有跑福了 ~ 因為逍遙團出動喇 ~~

第一次約跑詳情:

日期:13 / 12 / 2008 ( 六 )
集合時間:8 am
集合地點:調景嶺地鐵站
路線:維景灣畔 → 澳景路 → 廣田 → 藍田公園 → 寶達 → 康盛 → 寶林 → 尚德 → 調景嶺地鐵站
里數:約 12K
預計完成時間:一個半小時內
難度:** ( 5*為難度最高 )
路線圖:看附件

報名詳情:1 ) 呢度留言報名 , 2 ) pm 我

分組備註:

逍遙派:輕鬆跑、開心跑、逍遙跑 ~ 速度其次,志在以跑會友 ~
鬼腳派:訓練速度,力求進步!享受自我鍛鍊的感覺 ~

~ 星期六逍遙名單 ~

逍遙派:
1 ) chairman
2 ) jc
3 ) ee
4 ) 活活
5 ) caffeine
6 ) monkmonk   ( 馬騮派 : 跳跳紮,時快時快,一時在前探路,一時在後吹水,嘻嘻哈哈是也 )
7 ) Qoo

鬼腳派:Nil

補充兩點:

1 ) 補水問題 ~ 條路線總共有三個補水地點,如果覺得頂唔順,可以去補補水 ~
      第一個補水站:廣田地下的 OK 便利店 ( 約 2.5K )
      第二個補水站:寶翠公園更衣室 ( 約 10K )
      第三個補水站:維景灣畔 OK 便利店 ( 起點、終點 )

2 ) 到時小弟會穿著長跑網跑衣 ~ 請各位 ching ctse 綠衣為記!
歡迎住在將軍澳或者藍田的跑友 join 我地既逍遙約跑,一齊以跑會友啦!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

TKO - Lamtin (12.42km).JPG

升級   0%

該用戶從未簽到

如果九點半前跑得晒... 我就可以到啦..
我應該夠時間回家拎球拍再外出~

預我來輕鬆跑丫... 第一次跑呢條路... 唔敢跑得快... (同埋星期日樂善杯... 打算輕鬆 6.5mins/K)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 20:17 發表
如果九點半前跑得晒... 我就可以到啦.. hgj088" />" />hj
我應該夠時間回家拎球拍再外出~

預我來輕鬆跑丫... 第一次跑呢條路... 唔敢跑得快... (同埋星期日樂善杯... 打算輕鬆 6.5mins/K)

九點半前完成應沒問題的 ~ okay ~

原帖由 快活人 於 2008-12-11 11:10 發表
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀 yhgyface20gyg ...

另外想問兩位 ctse 星期六是在藍田公園等我和 jc 兄嗎 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-11 20:59 發表

九點半前完成應沒問題的 ~ okay ~

另外想問兩位 ctse 星期六是在藍田公園等我和 jc 兄嗎 ?

我可以來調景嶺... 亦都可以先 join 活活再同 ching 們會合..

未知活活 ctse 意下如何...

升級   0%

該用戶從未簽到

有2個兩方案
1)ee 你係藍田維景路口等我地一齊跑大圈到調景嶺我陪你再跑返上去藍田
好處: 吾使你單獨一個人跑或坐車來調景嶺
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。
而又怕各CHING 速度太快,小人未能追上,而變左大家分得太袁。所以有此方案

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:16 發表
有2個兩方案
1)ee 你係藍田維景路口等我地一齊跑大圈到調景嶺我陪你再跑返上去藍田
好處: 吾使你單獨一個人跑或坐車來調景嶺
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。 ...

又或者重有一個提議, 會否考慮早半小時開始, 即係7:30調景嶺出發,
好處係大家唔駛咁趕, 而且貫徹今次既主題 "逍遙跑",
另外ctse要留力星期日發功, 而我亦腳痛今日先開始好番d, 而且我亦未跑過10k以上 (仲要係斜路 )