香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:39 發表

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />hj

另一個方案就係..我跟大隊在一齊跑..但要找地方放好球拍之類才可以起行...
(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得 ...

仲可以考慮搭215x, 係曲街落車(過啟德隧道之後第一個站), 如果唔塞車, 車程約15min (不過紅隧口多數有d塞, 最好預多15min), 落車好行幾遠另計, 因未知你去邊度打波.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:16 發表
有2個兩方案
1)ee 你係藍田維景路口等我地一齊跑大圈到調景嶺我陪你再跑返上去藍田
好處: 吾使你單獨一個人跑或坐車來調景嶺
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。 ...

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow...
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... )
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2) .. 如果無特別 preference..我都可以去調景嶺同大家一齊前進..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:39 發表

仲可以考慮搭215x, 係曲街落車(過啟德隧道之後第一個站), 如果唔塞車, 車程約15min (不過紅隧口多數有d塞, 最好預多15min), 落車好行幾遠另計, 因未知你去邊度打波.

應該好遠啦..至少行四個字...
再者..小妹唔熟路....

升級   0%

該用戶從未簽到

66CHING
吾使甘擔心。上、落斜丁丁腳跑都無問題
你一定得GE、比D信心
吾好到時放我太袁呀。。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:40 發表

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow... hgjD115" />" />hj
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... hgjD092" />" />hj)
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2 ...

ee 我點會跑小左呢. 方案1及2我都無跑小到. (因邊個方案都會跑維景果邊)
當然方案1 我可成機可以DOUBLE 跑多維景一次來回3K ....
最終由你話事...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:41 發表

應該好遠啦..至少行四個字...
再者..小妹唔熟路.... hgjD115" />" />hj

咁其實你去邊度打波呢, 是否紅磡街市那邊(馬頭圍道家維村附近), 如果係既, 可以搭11x, 都好快到, 20-25min車程.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:44 發表
66CHING
吾使甘擔心。上、落斜丁丁腳跑都無問題
你一定得GE、比D信心
吾好到時放我太袁呀。。

我跑唔跑到都未知, 驚到時腳又痛要提早退出, 搭車去終點等你地

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:40 發表

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow... hgjD115" />" />" />" />hj
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... hgjD092" />" />" />" />hj)
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2 ...

放心 ~ 我地會帶住你跑的 ~
我當日的速度大約是 6'30/K ~ 應該同 ctse 差唔多 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

時間方面 ~ 少數服從多數啦 ~~

不過對我來說七點半早左少少 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:54 發表

我跑唔跑到都未知, 驚到時腳又痛要提早退出, 搭車去終點等你地

66CHING.你是膝痛定腳腕痛呀?
吾好甘擔憂.到時上斜未行上去. 落斜先慢慢JOG落山lo
行山都是練腳力的一種

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-11 23:58 發表

放心 ~ 我地會帶住你跑的 ~
我當日的速度大約是 6'30/K ~ 應該同 ctse 差唔多 ~

車亞文CHING 你真是好人. 就住我地跑...

升級   0%

該用戶從未簽到

嗯 ~ 唔使驚 ~ 呢兩日就休息一下先 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-12 00:04 發表

車亞文CHING 你真是好人. 就住我地跑...

哈哈 ~ 話明係逍遙跑嘛 ~
況且我又唔係有比賽要練跑 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:50 發表

ee 我點會跑小左呢. 方案1及2我都無跑小到. (因邊個方案都會跑維景果邊)
當然方案1 我可成機可以DOUBLE 跑多維景一次來回3K ....
最終由你話事...

既然車亞文 ching 願意6.5mins/k 就小妹... 咁大家一齊在調景嶺起步啦... 一齊跑一齊吹水..一樂也..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:51 發表

咁其實你去邊度打波呢, 是否紅磡街市那邊(馬頭圍道家維村附近), 如果係既, 可以搭11x, 都好快到, 20-25min車程.

就係家維村對面... 但11x 要去觀塘才有得搭~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:01 發表
時間方面 ~ 少數服從多數啦 ~~

不過對我來說七點半早左少少 ~

如果早得滯既話, 就照舊8:00啦, 因為我10:00前返到屋企都得架喇 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

好 ~

另外,我一陣 pm 手機 no. 俾你地三個先 ~
不過你地跑步會唔會帶手機 ga ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-12 00:02 發表

66CHING.你是膝痛定腳腕痛呀?
吾好甘擔憂.到時上斜未行上去. 落斜先慢慢JOG落山lo
行山都是練腳力的一種

係腳跟對上條肋, 同埋附近d肉痛, 年紀大, 運動少, 所以跑到周身痛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:15 發表
好 ~

另外,我一陣 pm 手機 no. 俾你地三個先 ~
不過你地跑步會唔會帶手機 ga ?

我少帶電話跑, 不過都pm左先, 當係交個朋友

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 00:12 發表

就係家維村對面... 但11x 要去觀塘才有得搭~~ hgjD103" />" />hj

有利有弊, 因為11x比15既車程直接d, 但你又要落觀塘搭~