香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runningmonkey 於 2008-12-14 01:12 發表
I have taken a picture for everyone actually~

Cafferine: The one with red cap
ee: The one with white cap
Qoo: Last one in deep blue shirt
快活: The one in light blue in the middle
jc: The o ...

原來我地都有大合照...不過得個背脊..
而 monkey 兄就在鏡頭背後..~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-14 02:33 發表

其實今次約跑真係要多謝咁多位參與的 ching ctse ~~ 大家在籌備時俾建議、在跑步途中互相幫忙、實踐逍遙團的宗旨等等。沒有大家的支持和幫助,約跑也不會那麼逍遙 ~
所以,能夠成為長跑網的一分子,真係好幸福  ...

車亞文 ching... 你考完 AL 再來長跑網吹水都未遲~~
我地可以繼續發起跑步活動.. 如果你不能上網..可以用電話 contact 你去 join 呢..
讀下書..跑下步..可以 relax 點~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-13 23:07 發表
各CHING/CTSE . 今日好高興同你地一齊跑呀 .
我從未試過甘早起身去跑步(除左比賽日)
原來一早去跑步的感覺是吾同的. 好FRESH 的感覺.
車亞文吾該曬你今日的按排 (有98分) . 忺果2分是跑完無得一齊食早餐
吾夠時間分享感受
JC & EE .你兩位成日都話留後.結果是追你倆位追到索曬氣
茄菲因 你無參加比賽都來撐我地TKO 友.真是多謝你
QOO 你今日好叻呀 .加油.KEEP GOING
SUPER MONKEY  真是一位高手. 好高興係你身上學到野 同埋知你跑半馬只須約個半鐘.
我真是好鬼開心可以同你跑的步伐差吾多 ( 吾是我跑得快,是MONKEY 兄佢放慢腳步.差不多行路甘同我地一齊跑).

車亞文好心急吾知幾時再約出來一齊跑呢?

其實係活活 ctse 同埋車亞文 ching 照顧其他團友 ja~
我相信如果活活 ctse 加入0左鬼腳組... 我點跑都追唔上....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-14 19:27 發表

車亞文 ching... 你考完 AL 再來長跑網吹水都未遲~~
我地可以繼續發起跑步活動.. 如果你不能上網..可以用電話 contact 你去 join 呢..
讀下書..跑下步..可以 relax 點~~ ghu" />" />jg

嘿嘿 ~ 雖然屋企人建議我唔好上太多網,不過我已經諗到方法間唔中上黎 ~~
我而家上到黎,係因為做緊 pastpaper,所以有時要對住部電腦黎對答案 ~~~
於是我就可以一路對答案,一路上長跑網 ~~
所以,我可以繼續同大家吹水 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-14 20:33 發表

嘿嘿 ~ 雖然屋企人建議我唔好上太多網,不過我已經諗到方法間唔中上黎 ~~ ghu" />" />" />" />jg
我而家上到黎,係因為做緊 pastpaper,所以有時要對住部電腦黎對答案 ~~~ " />" />" />" />
於是我就可以一路對答案,一路上長跑 ...

車亞文... 記得唔好對咁耐答案丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-13 23:07 發表

............JC & EE .你兩位成日都話留後.結果是追你倆位追到索曬氣
......................

我都要澄清一下, 我有留後架, 不過落斜時腳仔軟停唔到咋
不過點都好啦, 最重要係大家跑得好開心.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-14 21:07 發表

哈哈 ~ 我可以做證 ga ~ Jeff ching 的確係負責包底 ~ 確保大家安全到達終點 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-14 21:03 發表

車亞文... 記得唔好對咁耐答案丫... ghu" />" />jg

嗱.... 即係咁, 又到老人家講下長氣說話喇

一生人咁長時間, 會有好多好多野都想做, 不過要識得分配好自己既時間,
係某一個階段, 那一些事情比較重要, 要懂得每一件事既比重.

Chairman, 如果你面前比較重要既係考試, 可能真係要暫時將其他既事擺得後d, 又甚至要暫時停一下,
相信我, 好好考完試之後, 你會更加開心去享受你宜家減少左既野.
我唔想俾太大既壓力你, 不過你都可以參考下我做人既宗旨:
[唔需要怪自己做得唔夠好, 只會怪自己冇盡心盡力去做我應該做既事],
正如我跑得慢唔緊要, 最緊要我有盡力去為自己既健康而努力,
凡事盡能力去做, 不在乎結果, 只在乎無愧於自己, 努力喔............. 你一定掂架

長氣說話講完喇, 自己安排好時間, 跑一跑輕鬆下, 清醒下頭腦, 對讀書都有幫助既

升級   0%

該用戶從未簽到

我有個教會既弟兄, 佢對我地尋日既路線好有興趣, 想黎緊既星期六join我地一齊跑

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 jc8866 於 2008-12-14 21:30 發表

嗱.... 即係咁, 又到老人家講下長氣說話喇

一生人咁長時間, 會有好多好多野都想做, 不過要識得分配好自己既時間,
    係某一個階段, 那一些事情比較重要, 要懂得每一件事既比重.

Chairman, 如果 ...

Agree!

主席,

相信你會識分輕重,好好分配時間,盡力做好你現在最重要的.
    長跑長有,考完試可以盡情跑到嘔.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

回復 168# 的帖子

"唔需要怪自己做得唔夠好, 只會怪自己冇盡心盡力去做我應該做既事,
    正如我跑得慢唔緊要, 最緊要我有盡力去為自己既健康而努力,
    凡事盡能力去做, 不在乎結果, 只在乎無愧於自己, 努力喔!"

感動啊!yrty02yty

升級   0%

該用戶從未簽到

都唔記得問下ee同monkey, 今日好玩嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-14 19:32 發表

其實係活活 ctse 同埋車亞文 ching 照顧其他團友 ja~
    我相信如果活活 ctse 加入0左鬼腳組... 我點跑都追唔上.... " />" />

傻喇。 我鐘意一路跑一路吹。享受過程多D

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-14 21:07 發表

jc  你跑完對腳有無痛呀 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-14 21:33 發表
    我有個教會既弟兄, 佢對我地尋日既路線好有興趣, 想黎緊既星期六join我地一齊跑

好呀好呀 . 多D 人一齊跑,跑完一齊吹吹水.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-14 21:30 發表

.... 即係咁, 又到老人家講下長氣說話喇

Chairman, 如果 ...

收到!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-14 21:33 發表

好呀 ~ 絕對沒問題 ~
    不過我地昨天好似傾左下次輕輕鬆鬆跑全平地 9K ~~ 你既 fd 會唔會覺得沒有挑戰性 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-14 22:09 發表

jc  你跑完對腳有無痛呀 ?

有架, 不過都ok, 可能開心到唔覺痛
    多謝關心.
    反而平時少跑斜路, 大腿累左d, 但係可以練力,
    所以plan緊以後跑都加番段斜路跑下, 多謝你尋日既指導

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-14 21:44 發表

Agree!

主席,

相信你會識分輕重,好好分配時間,盡力做好你現在最重要的.
    長跑長有,考完試可以盡情跑到嘔.

其實我而家跑步淨係用來減下壓 ~~ 所以「逍遙團」就誕生左 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-14 22:16 發表

好呀 ~ 絕對沒問題 ~
    不過我地昨天好似傾左下次輕輕鬆鬆跑全平地 9K ~~ 你既 fd 會唔會覺得沒有挑戰性 ?

不如定左路線我再問佢啦, 因為佢話想跑下斜路.