香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

三項鐵人

升級   0%

該用戶從未簽到

= Drafting (一部車跟貼前車, 通常須與前車保持 5m 距離, 除非超車)
Elite group 先可以架, 不過不成文規定 (我聽番黎架咋 ).
精英選手之間極不願意做這動作 , 因為會受到其它選手婢視。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2008-12-30 13:58 發表

唔洗諗啦, 一於玩啦, 時間話有就有o架啦

Ginny ctse,
想問下你部 Bianchi 係咪经 Titan買 有優惠?
我見 Titan 個個都係踩呢款車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-31 20:00 發表

我估2月7日果堂唔會用晒黎做體力訓練,到時可以會講解下三項對單車的規格要求、單車點樣入轉區至跑步的過程技巧及它資訊野咁
就算到時要我跑圈,我都會渣渣灘~

我想早d報,因為跑完渣打後,可以馬上有另 ...

咁鬼死身拮~~

嗯...我6-7號會謝絕任何運動,咁你報先啦,我再操下自由式先~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-31 20:23 發表

= Drafting (一部車跟貼前車, 通常須與前車保持 5m 距離, 除非超車)
Elite group 先可以架, 不過不成文規定 (我聽番黎架咋 ).
精英選手之間極不願意做這動作 , 因為會受到其它選手婢視。

自己一個人踩單車同一大班人鬥車既感覺真係兩回事
鬥車跟車大貼既話,我會有恐懼感,前面一個人跣呔炒車,後面就會受累

我自己好想盡快改善泳術,盡快上水踩車,唔想跟太多車後面

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-1 09:45 發表

咁鬼死身拮~~

嗯...我6-7號會謝絕任何運動,咁你報先啦,我再操下自由式先~~

GOOD~總之你報就得勒~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 上水馬王 於 2008-12-31 20:03 發表 抄神無論跑步游水都好快
    人地20幾30秒就一個塘都唔知點游....
    跑5000米及10000米都keep 住1分0幾秒一圈都唔知點跑....
    p.s. 我上次係游自由式的~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-1-1 14:48 發表
    跑5000米及10000米都keep 住1分0幾秒一圈都唔知點跑...." />" />" />" />nm

咁你又唔好拎奧運冠軍的時間黎比較

升級   0%

擦汗

原帖由 上水馬王 於 2009-1-1 15:22 發表 咁你又唔好拎奧運冠軍的時間黎比較
    呢d 可能係我ge "最終"目標之一....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-1-1 15:25 發表
    呢d 可能係我ge "最終"目標之一...." />" />

有目標係好事,咁你要更努力向見標進發!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-1-1 14:48 發表
    跑5000米及10000米都keep 住1分0幾秒一圈都唔知點跑...." />" />" />" />nm

玩專項當然會快D,玩三項唔會做呢個速度,想玩唔完咩!

升級   0%

擦汗

原帖由 cfchan 於 2009-1-1 16:11 發表 玩專項當然會快D,玩三項唔會做呢個速度,想玩唔完咩!
    我目前為止都係以跑步為專項....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-1-1 13:27 發表

自己一個人踩單車同一大班人鬥車既感覺真係兩回事
    鬥車跟車大貼既話,我會有恐懼感,前面一個人跣呔炒車,後面就會受累

我自己好想盡快改善泳術,盡快上水踩車,唔想跟太多車後面

馬王 ching, 如果有時間可以逢星期四晚 8:00pm
    科學園創新路, "灰銀 greysliver" 衝圈,
    前排主車群, 速度分分鐘有成 51-55km/hr ,
    到左尾段爭先, 好有還法 feel (不過真係唔係我而家年紀玩),
    我有一晚去左 , 好危險 , 前排 RB, 速度快到嚇死人 , MTB, 摺車, 又有
    最後跟左一圈包尾 , 企埋路邊睇人表演 ,   "好危險"

升級   0%

該用戶從未簽到

跑5000米及10000米都keep 住1分0幾秒一圈都唔知點跑...." />" />" />" />" />" />" />" />nm

抄神 ching,
    你講緊0個 d 係精英組別多 , 分齡組別除左頭幾名外 , 真係好難做到 ,
    而且佢地分分以前係精英運動員或者係港隊成員。
    就好似呀李致和咁 , 過多幾年佢如果退下來 , 参加 35-39 分齡組,
    我估佢時间都唔係太慢 , 唔好忘記大多數人比較熟識既可能係佢 ,
    但之前同佢同界訓練既 , 已經退左隊仲参加分齡賽。
    所以跟本無得同佢地比 , 首先要有左自已第一個三項時间 , 到時再一年一年
    去破自己個時間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 19:44 發表

馬王 ching, 如果有時間可以逢星期四晚 8:00pm
    科學園創新路, "灰銀 greysliver" 衝圈,
    前排主車群, 速度分分鐘有成 51-55km/hr ,
    到左尾段爭先, 好有還法 feel (不過真係唔係我而家年紀玩),
    我有一晚去 ...

原來有d咁既野,有機會真係要見識一下~

其實小弟而家都唔嚇得…