香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

馬鞍山新跑友報到

升級   85.79%

該用戶從未簽到

各位 ching ctse 好.
跑nike果陣,開始留意貴網.
直到跑完unicef﹔睇到你哋好有組織性,亦好熱愛跑步.先胆粗粗加入
我通常星期日跑沙田到科學園,有時会入大埔.
希望各位多多指教

ps. 用咗tstcktt兄個帖tim, sorry!!
+1 0
上一篇︰逆境中尋快樂 危機管理專家倡跑步 [轉載自明報]下一篇︰長跑 BLOG

升級   0%

該用戶從未簽到

apfel ching / ctse 你好 ~~

長跑網 d ching ctse 好好人 ga ~~
歡迎閒時一齊跑跑步 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome welcome

apfel  C hing\ C tse

多多指教ar  

小弟是港島西人 hk island man  

最近有沒有報比賽?

長跑長友ar

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

歡迎你呀

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

apfel,

Welcome to LongRun.hk!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   85.79%

該用戶從未簽到

有呀!
    啱啱跑完unicef,
    報咗mizuno半馬,(但唔知o唔ok,因為係寄去報)
    希望得喇

升級   85.79%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2008-12-7 14:41 發表
    apfel,

Welcome to LongRun.hk!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

多謝Ching,希望可以向大家多多學習!

升級   85.79%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-7 14:34 發表
    歡迎你呀hgj091" />" />hj

多謝sue ctse

升級   48.42%

該用戶從未簽到

原帖由 apfel 於 2008-12-6 23:27 發表
    直到跑完unicef﹔睇到你哋好有組織性,亦好熱愛跑步.先胆粗粗加入
    希望各位多多指教 ...

歡迎加入!本人都是网里新手。看來閣下是實力跑手,你是否由馬鞍山跑去沙田再到科學園?我都想問晚上由馬鞍山跑去大埔經過污水處理廠是否很靜很暗?我通常在海傍跑來回9-10km。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

希望 apfel c hing/c tse

mizuno半馬成功報名

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 apfel 於 2008-12-6 23:27 發表
    希望各位多多指教 ...

歡迎!! 歡迎!!

蘋果 ching/ctse, 多口問句, 點解你改個德文名呢?

升級   85.79%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-8 13:14 發表

歡迎閣下!
    記得買買返件戰衣, 一齊在賽道上長跑長友!

戰衣?我想買ga, but looks like i am late to order it wor.....

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   85.79%

該用戶從未簽到

原帖由 tstcktt 於 2008-12-8 12:55 發表

歡迎加入!本人都是网里新手。看來閣下是實力跑手,你是否由馬鞍山跑去沙田再到科學園?我都想問晚上由馬鞍山跑去大埔經過污水處理廠是否很靜很暗?我通常在海傍跑來回9-10km。

也不是, 只是這幾年先開始,慢慢跑
    晚上由馬鞍山跑去大埔經過污水處理廠但很靜, 不是很暗.
    也有不少人跑and cycling

升級   85.79%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-8 15:46 發表

歡迎!! 歡迎!!

蘋果 ching/ctse, 多口問句, 點解你改個德文名呢?

多謝kopo1128 ching,
    ching果然心水清
    I learnt this term when I visited Munich.....

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 apfel 於 2008-12-10 00:04 發表

多謝kopo1128 ching,
    ching果然心水清
    I learnt this term when I visited Munich.....

So your original name is "Apple" instead of "Apfel", am I right? I was in Munich as well in early October and I joined the Oktoberfest and it is unbelievable. I finished 4L of beer and finally I missed my train back to Frankfurt. Interesting trip!!!

升級   85.79%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-10 08:49 發表

So your original name is "Apple" instead of "Apfel", am I right? I was in Munich as well in early October and I joined the Oktoberfest and it is unbelievable. I finished 4L of beer and finally I m ...

yes ar kopo1128 c hing
    真羨慕你参與Oktoberfest ya
    4公升?c hing 好酒量....換著係我就唔止miss火車喇...
    大昏迷

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 apfel 於 2008-12-10 22:05 發表

yes ar kopo1128 c hing
    真羨慕你参與Oktoberfest ya
    4公升?c hing 好酒量....換著係我就唔止miss火車喇...
    大昏迷

氣氛的確唔錯!! 不過大會唔供應我最鍾意飲的WEISSBIER. 呢度要扣分!! 我雖然叫左4L, 但我諗每杯都應該唔夠1L, 最後我亦飲淨D. 我都其實大昏迷, 但我有同事照顧, 所以都重OK! 呢D係上次Oktoberfest的相. Prost!!

升級   85.79%

該用戶從未簽到

Nice photos ar
    I have been this restaurant but not during Oct, so there were not many ppl as in your nice photo...
    really really want to go during Oct.......