香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: odinmusashi
打印 上一主題 下一主題

2015.11.07 台灣太魯閣峽谷馬拉松

升級   26.32%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

Thanks.

升級   71.05%

該用戶從未簽到

大獲,我見報名資料一欄:"郵寄代理報到:是",海外跑手不是六号在花蓮報到拿選手包咩?唔知是否報名時一時填錯,点算?????????

睇番網頁,所有人都要俾100元宅配領取代辦費。 無記錯的話,填報名表"郵寄代理報到"一欄是無得選"是"或"否",仲有個remark指所有選手都是郵寄代理。 因為小弟填表時都窒左窒,所以有D印象。  詳情 回覆 發表於 2015-8-17 15:31

升級   0%

該用戶從未簽到

suet-08 發表於 2015-8-17 13:42
    大獲,我見報名資料一欄:"郵寄代理報到:是",海外跑手不是六号在花蓮報到拿選手包咩?唔知是否報名時一時填錯, ...

睇番網頁,所有人都要俾100元宅配領取代辦費。

無記錯的話,填報名表"郵寄代理報到"一欄是無得選"是"或"否",仲有個remark指所有選手都是郵寄代理。

因為小弟填表時都窒左窒,所以有D印象。

真的??即我的報名資料同你一様,是正常?  詳情 回覆 發表於 2015-8-17 15:36

升級   71.05%

該用戶從未簽到

odinmusashi 發表於 2015-8-17 15:31
    睇番網頁,所有人都要俾100元宅配領取代辦費。

無記錯的話,填報名表"郵寄代理報到"一欄是無得選"是"或" ...

真的??即我的報名資料同你一様,是正常?

我的"郵寄代理報到"一欄都係"是",亦好肯定自己填外國選手。 正唔正常就唔知Lu XD  詳情 回覆 發表於 2015-8-17 15:49

升級   0%

該用戶從未簽到

suet-08 發表於 2015-8-17 15:36
    真的??即我的報名資料同你一様,是正常?

我的"郵寄代理報到"一欄都係"是",亦好肯定自己填外國選手。

正唔正常就唔知Lu XD

再次感謝c兄呀  詳情 回覆 發表於 2015-8-17 15:58

升級   71.05%

該用戶從未簽到

odinmusashi 發表於 2015-8-17 15:49
    我的"郵寄代理報到"一欄都係"是",亦好肯定自己填外國選手。

正唔正常就唔知Lu XD

再次感謝c兄呀

升級   71.05%

該用戶從未簽到

各位報咗名嘅C兄們,請問我哋海外選手邊日?去邊度拎號碼布呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

From website:

比賽前一天(11/06)領取(離島選手及外國選手)
    (1)比賽前一天(11/06)將於花蓮火車站前旅客服務中心設立參賽物資領取處。
    (2)請於104年11月06日下午13:00~22:00期間完成物資領取,超過上述時間將不再受理。

升級   62%

開心
  • 簽到天數: 2 天

odinmusashi 發表於 2015-8-14 07:24
    suet-08:小弟已成功匯款,已PM你資料。

Hi odinmusashi, could you PM me the details as well? thanks.

已PM 頭盔: 此公司與小弟無關,碰巧見到又試過匯款成功才share  詳情 回覆 發表於 2015-10-7 16:24

升級   0%

該用戶從未簽到

arhung 發表於 2015-10-7 10:06
    Hi odinmusashi, could you PM me the details as well? thanks.

已PM

頭盔: 此公司與小弟無關,碰巧見到又試過匯款成功才share

升級   0%

該用戶從未簽到

請問有無人收到大會通知領取參賽物的電郵或回執單?
    下星期就跑,但就音訊全無。
    iBodyGo個website通通都是"尚未開放"。

你有無通知過主辦單位你係外國人? 同埋你有無試過成功報名既回封電郵?  詳情 回覆 發表於 2015-10-30 13:46

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

odinmusashi 發表於 2015-10-30 13:10
    請問有無人收到大會通知領取參賽物的電郵或回執單?
    下星期就跑,但就音訊全無。
    iBodyGo個website通通都 ...

你有無通知過主辦單位你係外國人?
    同埋你有無試過成功報名既回封電郵?

online 報名查詢見到已成功報名及繳款。 無聲無氣,都唔知攪乜。 發左電郵俾大會,睇佢覆唔覆。  詳情 回覆 發表於 2015-10-30 14:17

升級   0%

該用戶從未簽到

wlau 發表於 2015-10-30 13:46
    你有無通知過主辦單位你係外國人?
    同埋你有無試過成功報名既回封電郵?

online 報名查詢見到已成功報名及繳款。
    無聲無氣,都唔知攪乜。
    發左電郵俾大會,睇佢覆唔覆。

升級   71.05%

該用戶從未簽到

剛check過電郵,我都係乜都沒有,到時帶個報名編号,護照去,希望不要有什麼閃失

升級   0%

該用戶從未簽到

Just received a reply from iBodyGo:

您好,
    攜帶可證明身分證件,現場報到領取物資即可,謝謝!
    iBodyGo 客服中心

Still pending reply from organiser.

我估佢當答左, 但要留意, 現場報到既意思係當日定之前取選手包日期..  詳情 回覆 發表於 2015-10-31 17:01

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

odinmusashi 發表於 2015-10-30 15:13
    Just received a reply from iBodyGo:

我估佢當答左, 但要留意, 現場報到既意思係當日定之前取選手包日期..

升級   0%

該用戶從未簽到

Just left a short review (full marathon) here for others who want to run the race next year.

Although in general, the first half of the course is uphill running and the second half is downhill running,  there are lots of gentle up and down along the whole course. If you can complete the China Coast Marathon, then you should be able to KO this race.

The route is scenic but not very and you have to run in road tunnels many times.

Food/Drink supply was fair and only limited stations provided food/sport drink.

Transportation arrangement was good. Toilets were enough.

Race photo:
    - http://tw.running.biji.co/index. ... C%E6%8B%89%E6%9D%BE

- http://allsports.tw/

Result:
    http://www.ibodygo.com.tw/EventGrade.aspx?n=244

Like: 5.0
    Like: 5

升級   26.32%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

完全同意樓主的觀點: 在香港如有跑過中國沿岸 (西貢北潭涌),綠色半馬 (大埔鹿頸),石崗30K 等,便不難克服。
    交通,補給,跑後即有證書和飯盒,都有不錯的安排。
    最困難的是繳費,其次是報名以至領取物品均是無聲無息,使人迷茫。
    台灣本土人一生應跑太魯閣一次,也值得向香港人推介。

Like: 5.0