香港長跑網  - 長跑長友

賽後投票-2015.9.6 第31屆泰基盃十公里賽

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

細則: 只供有報名參加跑手投票
    以10分為最高

投完票後, 請登出個人評分及就比賽給予簡評或意見,各個細項可因應個人喜好增減
    eg: 總分8 (賽道設計8, 賽事安排8, 日期時間9, 紀念品7,收費6,氣氛9) + 量度距離: 10.22 KM  

**歡迎順便報上GPS量度出的距離 及 使用手錶型號**

比賽後數日內開始投票後討論,按情況關閉.各項細則,可按情況更改
    投票結果及評論,只反映跑友意見,與本網立場無關

單選投票, 共有 10 人參與投票
    0.00% (0)
    0.00% (0)
    0.00% (0)
    0.00% (0)
    20.00% (2)
    40.00% (4)
    40.00% (4)
    0.00% (0)
    0.00% (0)
    0.00% (0)
    您所在的用戶組沒有投票權限

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 131 天

水站太少

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 68 天

水站太少X2!

升級   0.01%

奮鬥
  • 簽到天數: 2078 天

[LV.Master]伴壇終老

水站太少X3!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

水站太少 X 4

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

水站太少 X 5

升級   0%

該用戶從未簽到

總分7
    賽道設計8, -魔鬼賽道, 有上有落有平路, 非常有挑戰性.
    賽事安排6, - 只有3.9公里和6.1公里水站, 在九月炎熱的天氣下, 真的太少了.
    日期時間6, - 九月舉行預了會熱, 但時間在九時似乎太晚了, 太陽太厲害, 每年都有跑手上白車, 建議提早半小時起跑.
    紀念品8, - 比賽後有雪梨和蘋果解渴, 正!
    收費8, -合理.
    氣氛8, -賽季開始, 跑友重聚, 氣氛不錯.
    量度距離: Polar RC3 - 10.50 KM  

升級   34.33%

開心
  • 簽到天數: 1 天

水站實在唔夠,我自己带了一支冰水,每大概1-2k就為自己降温,才能較舒服跑完。但都用咗一次水站。其他人就真係好慘。我gps都度倒10.54k

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

Garmin 220 距離 10.33KM

(2014 - 10.08KM)

升級   100%

無聊

10K賽事多了幾百米? 此誤差真係好誇張喎

升級   100%

• 簽到天數: 68 天

GoWatch 770 距離 10.49KM

有朋友的表示多700M,

我覺得未必有500米那麼多, 但肯定超過10KM

升級   100%

無聊

泰基事前冇做好測量工作?

升級   64.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 106 天

總分7 (賽道設計8, 賽事安排7, 日期時間6, 紀念品5,收費8,氣氛7) + 量度距離: 10.44KM  Polar
    天氣太熱, 水站太少, 每水站各取一杯, 第一杯只有3分1滿, 第2杯更離譜, 只有5分1杯, 建議不要太孤寒, 倒滿一D啦, 坐大會巴士, 7時35分已到,比賽時間可以提早15-30分鐘,  一來唔洗等成90分鐘先開始, 二來唔會咁熱....
    最攪笑係寶礦力, 走來唔係派飲品, 而係派單張, 真係想爆粗, 跑手跑到口渴體渴, 你唔係俾野我地飲, 我接左單張, 仲要得個睇, 好似俾佢引誘我, 但無得飲, 你估可以望梅止渴咩, 仲要麻煩我拎住搵垃圾桶, 又唔環保, 值得一讚係終點工作人員及救護隊, 因為水站飲唔夠水, 過終點有少少不適, 我示意後立即有工作人員協助, 俾水我, 同我淋水降溫, 扶我到帳篷下休息....呢個比賽賽道, 加埋炎熱天氣, 係好有挑戰性