香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 法蘭
打印 上一主題 下一主題

上水新手報到

升級   0%

該用戶從未簽到

好呀!
有機會一齊跑下!
你大概會衽在什麼時候跑呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-8 16:15 發表

好呀!
有機會一齊跑下!
你大概會衽在什麼時候跑呢?

1-5 晚上 9 時後 (不定時 2 , 4 reset) ,
星期六下午 4-5 時後
星期日 7:00a.m. (長課 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-8 16:19 發表

1-5 晚上 9 時後 (不定時 2 , 4 reset) ,
星期六下午 4-5 時後
星期日 7:00a.m. (長課 )

C Hing

你操得都好密woh!

9點後都可以,不過天平同我屋企好遠,我住彩園!

睇下星期六,可唔可以就到時間!  不過我跑得唔係好快架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-8 16:08 發表

因為小時候真的很胖,最肥有177lbs. 個時都無宜家咁高. 後尾發憤減肥!
都係keep住係150lbs. 都可以啦!不過減黎減去都涪唔到個腩!激死!

呵呵!睇下星期六有無機會一齊練跑呀!
我平日就跟唔到你啦!因為就算 ...

時間幾好呀 , 要就就我呀 , e + 10km 我只做到 50 分 內

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-8 16:08 發表

因為小時候真的很胖,最肥有177lbs. 個時都無宜家咁高. 後尾發憤減肥!
都係keep住係150lbs. 都可以啦!不過減黎減去都涪唔到個腩!激死!

呵呵!睇下星期六有無機會一齊練跑呀!
我平日就跟唔到你啦!因為就算 ...

嘩!!你D時間好好呀!! 我驚拖慢你呀!! 13/12可能在下午有長課30-35km. 唔知你有無興趣??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-8 16:24 發表

時間幾好呀 , 要就就我呀 , e + 10km 我只做到 50 分 內

唔好咁講!大家都係差唔多!大家互相指教指 !我平時都唔會咁用力跑!怕整傷! 所以到比賽會快過平時練習!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-8 16:29 發表

嘩!!你D時間好好呀!! 我驚拖慢你呀!! 13/12可能在下午有長課30-35km. 唔知你有無興趣??

你太客氣啦! 我通常比賽都會比練習快的! 30-35km 我怕我應付唔到呀! 我未試過跑咁長的距離!

如果有減肥秘訣都可以過2焦俾我!

讓我想一想先, Anyway, 多謝你的邀請! 我再PM 你!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-8 16:29 發表

由邊樹跑去邊樹呀 kopo 兄?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-8 16:03 發表

大家都係水上人!多多指教呀!

你通常會係邊度跑呢?

我通常晌北區運動場或粉嶺遊樂場跑圈~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-8 16:40 發表

由邊樹跑去邊樹呀 kopo 兄?

諗梗以下兩條路線:

1) 粉嶺-鹿頸-大尾督-大埔-粉嶺 (35km), 爆了可在康樂園坐巴士 (30km). 缺點:要自己咩水樽. 鹿頸長命斜
2) 粉嶺 - 上水(北區醫院) (來回5次~35km). 缺點: 悶及全平路

大人剛批准可以改在早上跑,這樣較好.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-8 16:59 發表

諗梗以下兩條路線:

1) 粉嶺-鹿頸-大尾督-大埔-粉嶺 (35km), 爆了可在康樂園坐巴士 (30km). 缺點:要自己咩水樽. 鹿頸長命斜
2) 粉嶺 - 上水(北區醫院) (來回5次~35km). 缺點: 悶及全平路

大人剛批准可以改 ...

看來很有挑戰性,有一點心郁郁!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-8 16:59 發表

諗梗以下兩條路線:

如果師兄跑第一條路線請預埋我~

升級   0%

該用戶從未簽到

諗梗以下兩條路線:

另外kOPO CHING,若果我去,我應該要準備什麼?因為我真的是一個新手.還有是不是一氣呵成跑完30-35KM!
請多多指教 CHING!

升級   0%

該用戶從未簽到

諗梗以下兩條路線:

kopo 兄 :
能改為星期日早上嗎?
事關我仲係 5 day 半 ,
route 1, 吸引 d , 可以一試

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-8 17:17 發表

kopo 兄 :
能改為星期日早上嗎?
事關我仲係 5 day 半 ,
route 1, 吸引 d , 可以一試

Sorry! 星期日我要返教會, 所以唔會跑的.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-8 17:06 發表

如果師兄跑第一條路線請預埋我~

我應該會揀第一條路線, 因我想多練上落斜. 星期六早上9點正開始, ok?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-8 17:16 發表

另外kOPO CHING,若果我去,我應該要準備什麼?因為我真的是一個新手.還有是不是一氣呵成跑完30-35KM!
請多多指教 CHING!

你有否可放水樽的腰包? 我會帶水樽, 電話, 小量現金, 八仔, gel. 大尾督有士多補給的. 我會儘量一口氣跑完, 30km應沒有問題, 所以試35km.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-8 17:32 發表

我應該會揀第一條路線, 因我想多練上落斜. 星期六早上9點正開始, ok?

13號約了其它C師跑天水圍23km

20號的星期六我OK....雖然21號我有15公里比賽

約你20號跑可以嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-8 17:37 發表

你有否可放水樽的腰包? 我會帶水樽, 電話, 小量現金, 八仔, gel. 大尾督有士多補給的. 我會儘量一口氣跑完, 30km應沒有問題, 所以試35km.

kopo兄之前跑果呢條路線未架?預計要用多少時間完成呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-8 17:37 發表

KO PO Ching 你好厲害呀!你預多少時間完成??
我無腰包,不過可以買!你讓我多想一個晚上,對於我來講是一個很大的挑戰!

我有一個朋友都有興趣一起跑呢 !

容我再一次多謝ching 的指導!