香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 法蘭
打印 上一主題 下一主題

上水新手報到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-9 13:01 發表

呢個目標時間﹗小弟支持閣下下次報挑戰組﹗

師兄,因為第一次跑,所以不抱太期望!

I really enjoy the feeling of running with people!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-9 13:20 發表

如困閣下練習時,都是差唔多呢個時間的話,到比賽當日,起步時唔好開得太快,就應無乜難度,我們目標時間差不多,不如美記當日,拍住跑?

哦好喔! 一起努力!

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-8 16:23 發表

C Hing

你操得都好密woh!

9點後都可以,不過天平同我屋企好遠,我住彩園!

睇下星期六,可唔可以就到時間!  不過我跑得唔係好快架!

師兄~
我同你一樣都係住彩園喎~哈哈~估唔到我地係街坊添~

幾時約埋一齊跑先?
我依家通常星二,四夜晚9:00左右由彩園村出發沿單車徑跑到去粉嶺再折回兜過北區醫院返彩園村.............
星期六或者日就來一個長課,不過都仲物色緊地方.
之前我通常去北區運動場練,不過不停兜圈真係太悶頂唔順.

我跑得好慢o架咋,跑10k要50mins.
同你一樣都係因為減肥所以學人跑步,跑跑下覺得原來跑步係可以咁好玩......

咁巧合我都報左渣打,都係半馬喎,不過就唔係挑戰組.
到時約埋一齊出發都好喎,我得自己一個人好悶........
我個編號係E2251

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-9 23:05 發表

師兄~

幾時約埋一齊跑先?
我依家通常星二,四夜晚9:00左右由彩園村出發沿單車徑跑到去粉嶺再折回兜過北區醫院返彩園村.............
星期六或者日就來一個 ...

街坊,nice to meet you! 你跑得都唔慢,我係上次nike 開始成績開始少於50分鐘.我想我要練下跑步的節奏.
我好似時快時慢.
你咁落去跑你唔驚危險? 夜晚個度超靜,我有個friend 係天平村行路反聯和俾人  bod 頭打劫.
不過都可以約埋一齊跑下我都未試過!
不過今個星期會忙0的,最快要下星期啦!  我地再約!ok??
最近買左nike plus 都想試下佢概功能!

yeah! 渣打一齊出去! No problem la!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-9 08:53 發表

我其實都好想過天水圍同其他ching ctse一齊跑, 不過, 當晚要到外父家食飯, 跑完已經6,7點, 大人詐型, 所以不能參加, 只好自己在這邊孤獨跑.

Kopo  師兄,你並不孤獨,都有很多朋友支持你呢! 我係第一個!

升級   60%

該用戶從未簽到

各位CHING CTSE 好,我都係新黎既上水人,依家都係主要跑區場(因為就在屋企附近,減少唔願落街機會),但都想搵條啱心水既北區路線,目標大約10至15K左右,用GOOGLE MAP 度緊,但未有好滿意住,各位有咩高見咁呢?
另外,小弟都報左渣打半馬挑戰組,係第一次跑,好緊張! 又報左21號 15K賽,但就冇報mizuno,因為驚一月中未攪得掂半馬......
Anyway,多多指教。

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 JDMR 於 2008-12-10 01:58 發表
各位CHING CTSE 好,我都係新黎既上水人,依家都係主要跑區場(因為就在屋企附近,減少唔願落街機會),但都想搵條啱心水既北區路線,目標大約10至15K左右,用GOOGLE MAP 度緊,但未有好滿意住,各位有咩高見咁呢 ...

嚮上水真係幾難搵到一條10-15k既路線跑.......一係試下由上水跑到出太和,我諗都有15k左右.

升級   78.95%

該用戶從未簽到

原帖由 JDMR 於 2008-12-10 01:58 發表
各位CHING CTSE 好,我都係新黎既上水人,依家都係主要跑區場(因為就在屋企附近,減少唔願落街機會),但都想搵條啱心水既北區路線,目標大約10至15K左右,用GOOGLE MAP 度緊,但未有好滿意住,各位有咩高見咁呢 ...

21號個15k好好玩的...加油哦~

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-10 00:41 發表

街坊,nice to meet you! 你跑得都唔慢,我係上次nike 開始成績開始少於50分鐘.我想我要練下跑步的節奏.
我好似時快時慢.
你咁落去跑你唔驚危險? 夜晚個度超靜,我有個friend 係天平村行路反聯 ...

我仲係新手一名,好多野都唔識,下星期師兄記得教下小弟應該點跑.......
我通常嚮彩蒲苑起跑,由這邊落隨道過對面太平村那邊,然後一直沿單車徑跑去粉嶺,返到來太平村就轉入去太平村,兜過醫院後落隨道過返去彩蒲苑果邊.........條路夜晚好多人跑,所以唔洗太擔心安全問題.(除左醫院果邊比較少人跑之外).
有時我會兜到去天河村果邊,我check過咁樣跑都已經有8k左右.
平時閒日夜晚我會跑6-8k左右,大概一星期跑兩至三晚,到星期六或日先來一個長課.
下星期不如約埋一齊去跑下,如果你唔嫌路程太短的話.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-10 09:41 發表

嚮上水真係幾難搵到一條10-15k既路線跑.......一係試下由上水跑到出太和,我諗都有15k左右.

真係幾難搵各位好兄弟一齊搵一條出黎呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-10 09:51 發表

我仲係新手一名,好多野都唔識,下星期師兄記得教下小弟應該點跑.......
我通常嚮彩蒲苑起跑,由這邊落隨道過對面太平村那邊,然後一直沿單車徑跑去粉嶺,返到來太平村就轉入去太平村,兜過醫院後落隨道過返去彩蒲苑 ...

下星期你邊日得呀!一齊跑,等我放工早0的反屋企食飯.再出黎!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-10 00:46 發表

Kopo  師兄,你並不孤獨,都有很多朋友支持你呢! 我係第一個!

好!! 我地北區友就搵日約埋一齊跑啦!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-10 09:41 發表

由上水官立 - 至太和 (即媒站)得 8.5km 到啦, - 去元洲仔 (可能有 10-11km)
Alvin...如果想跑 10km. 呢段路 唔錯, 不過最好在早上。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-9 23:05 發表

師兄~

幾時約埋一齊跑先?
星期六或者日就來一個 ...

我以前都住彩蒲架 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-10 10:20 發表

下星期你邊日得呀!一齊跑,等我放工早0的反屋企食飯.再出黎!

呢個星期日 8:00a.m. 呀 , 有興趣可 PM 我,
我會由 上水官立 - 經大窩西支路 - 出吐露- 双僑 - 消防局(再返元洲仔),
假如 ching 想跑 10km...可一齊跑至元洲仔, 跟住我再出吐露或可搭
火車回上水。
記住 , 帶件風褸, 因為途中不會有 locker 寄存 , 水可以中途買。

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-10 10:20 發表

星期二,三,四都得.
不過我通常9:00先開始跑,你會唔會太夜?

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-10 11:01 發表

呢個星期日 8:00a.m. 呀 , 有興趣可 PM 我,
我會由 上水官立 - 經大窩西支路 - 出吐露- 双僑 - 消防局(再返元洲仔),
假如 ching 想跑 10km...可一齊跑至元洲仔, 跟住我再出吐露或可搭
火車回上水。
記住 ...

我有興趣呀~不過我之前一晚去bbq,我驚咁早起唔到身,如果10:00a.m.先開始跑得唔得?
這個星期日我諗住練12k,咁我應該跑到邊度左右?
你近來有冇跑過大窩西支路?我以前踩單車經過果度經常俾狗追,唔知依家情況有冇改善........
要帶備d乜野?因為我未試過咁樣跑.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-10 13:07 發表

星期二,三,四都得.
不過我通常9:00先開始跑,你會唔會太夜?

唔會
太夜
係屋企樓下跑!
星期二呀??ok?