香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-1-28 20:07 發表

Harvey, 好耐無見LA!!你CCM跑成點??我唔係太驚受傷, 反而驚病左唔跑得!!而家天氣忽冷忽熱, 唔知係咪昨晚冷親, 而家有D作感冒, 個頭好痛, PART左兩粒樂信感冒靈. 睇下明日會否好D!

各位CHING/CTSE, 一定要小心 ...

kopo兄,距離比賽兩星期都唔夠,你要多多保重!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kopo1128 於 2009-1-28 20:07 發表

Harvey, 好耐無見LA!!你CCM跑成點??我唔係太驚受傷, 反而驚病左唔跑得!!而家天氣忽冷忽熱, 唔知係咪昨晚冷親, 而家有D作感冒, 個頭好痛, PART左兩粒樂信感冒靈. 睇下明日會否好D!

Kopo師兄,

多休息, 希望好快好啦!
    小妹都病了幾日, 手軟腳軟, 食藥後就是睡覺 , 食少少, 飲水, 沖涼.
    冇得跑好唔開心 .

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

Kopo, CCM算是完成了人生首個馬拉松, 完成時間 4:13:08.  心態上把CCM當作一次長課, 我最希望的還是能夠完成渣打全馬.

為了達到渣打全馬的目標, 大家都已盡了最大的努力作出準備, 其中的辛酸只有自已最清楚. 現階段一定要好好保重身體, 避免病倒或受傷. 若然真的有什麼問題, 要多休息和看醫生.

希望2月8日在渣打全馬的賽道上, 能夠看到你以最 fit 的狀態參賽, 完成目標.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

祝牛年越跑越快,身體健康;場場 P.B.,,長跑長友!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Harvey 於 2009-1-29 00:20 發表

Kopo, CCM算是完成了人生首個馬拉松, 完成時間 4:13:08.  心態上把CCM當作一次長課, 我最希望的還是能夠完成渣打全馬.

為了達到渣打全馬的目標, 大家都已盡了最大的努力作出準備, 其中的辛酸只有自已最清楚.  ...

個CCM應該幾甘下!!以你的速度都要4:13. 我跑分分鐘完成唔到. 不過, 現時主要把精神放入渣打. 原本諗住落街HEA跑, 不過最後放棄左, 為爭取更多休息. 渣打見!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

今日去左拿渣打號碼布. 見到白頭ching. 不過因"臭"住兩個債主同大人, 無時間吹水. 在場有很多適合小朋友玩的遊戲. 可以帶小朋友一齊去. 另外, 理工有攤位幫人度腳的pronation. 不過都要排幾耐隊. 最後測量結果是雙腳腳弓跑步時十分正常及平均, 右腳著地較左腳用力. 選鞋亦不須特別的support. 有時間可以試試.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

1/2/09

今日參加左馬鞍山盃8K隊際E組. 但自年初三開始病倒, 期間只睡覺及休息, 完全沒有練跑. 成身緊晒, 今日諗住慢JOG, 睇下可唔可以恢復到. 賽前無諗過跑咩時間, 但希望40MIN內完成. 因為肚疴左幾日, 驚有瘀事發生, 所以都有D心理陰影. 不過開跑後感覺良好, 不過太多年輕人在前面跑, 怕KICK親.頭2K,跑得快過頭, 爆左, 最後都可37:26完成. 而且, 跑完出現了幾日未有的肚餓感覺. 正!! 我相信身體已康復了9成.

2月份跑了8K.

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-1 15:12 發表
    1/2/09

今日參加左馬鞍山盃8K隊際E組. 但自年初三開始病倒, 期間只睡覺及休息, 完全沒有練跑. 成身緊晒, 今日諗住慢JOG, 睇下可唔可以恢復到. 賽前無諗過跑咩時間, 但希望40MIN內完成. 因為肚疴左幾日, 驚有 ...

最後都可37:26完成. 而且, 跑完出現了幾日未有的肚餓感覺. 正!! 我相信身體已康復了9成

Kopo 兄,你開頭跑得好快喎!我要到最后1k至追到你,不過我今日半程來回差唔多時間,返程至快多20秒。感覺肚餓,好嘢啊!正常番喇,但係不要食得太多,要忍吓口唔好食胖返啊!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

kopo ching, 見你話正常番就好囉, 好在趕得切, 渣打加油呀!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

2/2/09

今日見上星期跑步嚴重不足, 所以做番個RECOVERY JOG 儲下里數兼活動下身體. 在公園見到STAN兄, 打招呼後開始跑, 以5'-5'15MIN/km的PACING來跑. 最後跑了約8.5KM (47:09). 先頭以為跑公園會安全D. 事實上太多人行及路窄反而增加受傷機會, 明天作全馬前的最後一跑, 都係走番平時條路算. 安全D!!

2月份跑了16.5KM.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

Kopo兄jog都咁快

跑公園要左閃右避真係唔係咁好,不過我跑慣左,同埋比較容易控制pacing。但老渣後我都會跑多些出面。

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-2 21:30 發表
    Kopo兄jog都咁快

跑公園要左閃右避真係唔係咁好,不過我跑慣左,同埋比較容易控制pacing。但老渣後我都會跑多些出面。

你講得啱!!因為距離FIX左, 計PACING真係易D. 我其實是根據你所講的公園緩跑徑長度(650KM)來計算. 感覺上都應該差不多. 我前半段一個圈為3'15, 後段改為3'25.  不過, 放工時間真係太多人行, 重比人鬧 " 跑咁快作死咩!!", 但佢地好似忘記左個條係緩跑徑. 不過算LA, 都係跑番出面單車徑, 免生事端!!

升級   0%

該用戶從未簽到

kopo hing,  
    睇你而家進度 , sub 4 應該不成問題 ,
    記住呢幾日最多 jog 3-4km 當舒下筋好啦 ,
    我自從年 29 跑左 20k 之後 , 過去個農曆年
    跑左一個 28k, 16k, 12k
    而家大煱 , 細仔尋晚發燒 , 大人喉龍痛 , 我 喉龍痛 , 鼻涕好黃 (開始起病), d 關節位感覺酸酸地, 無乜力
    而家無乜好做 , 只好休息

升級   49.45%

該用戶從未簽到

3/2/09

今日係渣打前的最後一次練跑. 粉嶺上水來回兼CUT頭CUT尾, 輕鬆跑了6.5KM (35:35), 包括與LOUD兄吹了一陣水的時間.  在跑了4K左右, 見到LOUD兄剛放工,吹了一陣水, 不過, LOUD兄睇落仍然OK, 唔似好病, 希望你睇完中醫後急速好轉. 新成路呢個中醫幾勁架, 我以前都有睇, 不過缺點是要排超長龍, 試過排左兩個鐘先睇到, 不過一劑藥已好得7788, 加多劑就會跑會跳, 認真神奇, 佢令我對中醫完全改觀.

全馬前都應該唔會再跑, 不過會在家做下掌上壓, 啞鈴及拉筋, 等待全馬的一天.

2月份共跑了23KM.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kopo1128 於 2009-2-3 22:40 發表
    3/2/09

新成路呢個中醫幾勁架, 我以前都有睇, 不過缺點是要排超長龍, 試過排左兩個鐘先睇到, 不過一劑藥已好得7788, 加多劑就會跑會跳, 認真神奇, 佢令我對中醫完全改觀. ...
    Kopo兄,請問新成路邊度?我老婆感冒好耐都未好,擔心佢之餘都好驚被佢傳染,依家日日食Vit C打底。

另外,預祝你老渣全馬取得好成績!加油呀!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

新成路係上水石湖墟附近. 即石湖墟診所及行樂軒酒樓果條街. 但係我好耐都無去睇過, 而家唔係好記得個中醫名. 等我問下LOUD兄再答番你.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-4 09:04 發表
    新成路係上水石湖墟附近. 即石湖墟診所及行樂軒酒樓果條街. 但係我好耐都無去睇過, 而家唔係好記得個中醫名. 等我問下LOUD兄再答番你.

小弟經常行開果頭,但從來唔知道有個咁出名的中醫

升級   40%

該用戶從未簽到

KoPo兄,渣打見,希望你到時是最佳狀態

ntnman(Ben)

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

原帖由 ntnhk 於 2009/2/4 09:49 AM 發表
    KoPo兄,渣打見,希望你到時是最佳狀態

ntnman(Ben)

x2