香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   78.95%

該用戶從未簽到

kopo兄, 全馬加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

可能馬王兄你小病痛 , 所以無為意.
下次去完 " 廣城 "  食完 牛肉通粉+蛋治,
向對面行人路 , 大約行到 30 - ?? (我不知門号)
坐左 拾零人响樹等個間就係 (仲多人過街症 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-4 23:03 發表

有d印象果度附近有間醫館喎...

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-4 23:03 發表

Thanks ching! 第時有乜頭暈身慶去果度睇下先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-4 23:23 發表
    Thanks ching! 第時有乜頭暈身慶去果度睇下先

Stan hing,
    舉手之勞 , 全馬 + 油 , 一齊向維園進發
    完在 SCM 後 , 再約埋跑下 10km-20km
    我有一條路線 , 跑完去粉嶺 "群記" 食豬手面
    or 去上水 "廣成" 食 牛通 + 蛋治

升級   49.45%

該用戶從未簽到

"群記"豬手麵!? lunch成日食架. d豬手真係好正架. 不過d侍應木無表情, 令d客唔想留低, turnover都快d. 不過點都友善過隔離爵士拉麵個老板娘!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

Kopo兄,全馬加油,期待你sub-4完成... ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-5 10:31 發表
    "群記"豬手麵!? lunch成日食架. d豬手真係好正架. 不過d侍應木無表情, 令d客唔想留低, turnover都快d. 不過點都友善過隔離爵士拉麵個老板娘!!!

夏天唔好去呀 , 你見佢仲用緊 S.M.C. 吊扇 ,都唔裝修下
    都唔慌有乜 service , 可能自己舖 , 唔係又係幫業主打工 ,
    爵士未去過 , 真係要見識下

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-5 10:14 發表

Stan hing,
    loud兄,小弟老渣只參加半馬,不過都會力拼到底 。老渣後北區跑友多些約出來跑下!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-5 10:38 發表
    Kopo兄,全馬加油,期待你sub-4完成... ^^

多謝鼓勵!!! sub4與否, 真的要看天時, 地利及人和. 點都會儘力享受呢個人生第一次!!! 你都要努力界多d仔仔女女!!!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Stan hing,
    or 去上水 "廣成" 食 牛通 + 蛋治 [/quote]

原帖由 kopo1128 於 2009-2-5 10:31 發表

怪唔得兩位都噉有份量,咁識食!
    想瘦都難,唯有跑多補番數。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-5 10:44 發表
    loud兄,小弟老渣只參加半馬,不過都會力拼到底 。老渣後北區跑友多些約出來跑下!

SCM 之後可能會去多 d 北區運動場跑 interval 多 ,
    事關小弟發覺無乜爆發力 , 聽 pwong sir 講 , interval
    可以增加速度 。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-2-5 11:26 發表
    Stan hing,

... [/quote]

己经節制好多架啦 , 避免食煎 , 炸食物架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

kopo ching , 全馬加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-5 10:14 發表

Stan hing,

Loud兄果然係北區地膽!

升級   0%

該用戶從未簽到

爵士真係未試過,都好似幾出名,有時候特登搭小巴過去食,但總係唔開門,好似生意唔懮做

升級   49.45%

該用戶從未簽到

今日卒之完成左我人生第一個馬拉松. 最後以4:13:16完成. 雖然不能沖擊SUB4. 但以第一次跑全馬來說, 成績總算滿意. 以下是分段時間:

10KM  00:55
    20KM   1:54
    30KM   2:40
    36KM   3:16
    Final     4:13:16

早段跑速控制於5:30/KM, 可惜在20-30KM開始跑快左, 以致後來25KM開始有抽筋跡象, 開始放慢, 但跑速開始不隱, 於5:30-6:30/KM上上落落, 最後在出西隧口上斜開始老抽, 搽了松節油好一點, 但一發力上斜就抽, 最後半行半跑, 最後6KM竟然要跑成1個鐘. 在灣仔碼頭見到KENNETH兄, 想跑但老抽, KEN兄叫我改跑姿, 但都唔知可以點轉, 不過都試下以不同肌肉發力, 效果好似好D. 到最後1KM, 見到好多長跑網CHING/CTSE打氣, 成個人醒晒, 完全唔記得老抽, 博命跑, 到終點時見到老婆同仔女打氣, 更加唔衰得, 加速過終點. 不過終點前比馬王界左野. 有相為証. HA...HA....

升級   0%

該用戶從未簽到

Kopo兄經過呢一次全馬洗禮後,明年一定更強!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

kopo ching, 有了今次經驗, 下次一定成功.
    最重要係全家人都咁支持, 真係好難得嫁
    btw, 囝囝同囡囡都好似你, 好可愛呀

升級   20.53%

該用戶從未簽到

KoPo兄,你下年成績一定會更加好,努力!

ntnman