香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

香港長跑網9周年巨獻 - BROOKS®半馬放火2015

升級   100%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

今年半馬放火(約跑)活動,定於10月21日重陽節星期三下午進行,起點維持在錦上路鐵路站,終點在香港錦田大江埔農莊,全程約20公里。
之後仍然有BBQ,收費每位$125,寄存行李、沿途支援、水站及沖身費用全免,參加者更有機會獲得BROOKS專業跑步鞋*。
今年我們將再接再勵,及由BROOKS接力贊助,在此希望活動再得到你們的支持與協助。
日期:2015年10月21日 (星期三、公眾假期)
起跑時間:下午15:00
集合時間:下午14:30
集合地點:元朗錦上路西鐵站
行李寄存:香港長跑網專用行李車
更衣地點:錦上路西鐵站內有廁所及錦上路巴士站附近有公廁
活動費用:全免
路線:錦上路西鐵站>香港錦田大江埔農莊
(長線20K / 短線12K)
+1 4
上一篇︰幾時再有大型約跑活動下一篇︰2015年9月12日簽到記錄貼

Like: 5.0
Like: 5
建議著Skechers跑鞋...[個人意見]  發表於 2015-9-11 23:04

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

來自 121#
    當日早上, 義工會於沿途掛上指示
    (A3箭咀指示)
    以下是試路後, 一些分岔口的相片
    以給大家一點概念

會安排單車領頭,及掃尾
    6K位會有單車義工指示折返

長線22.5K (圖1-16)
    短線14.5K (圖1-6>5>12-16)

錦田米埔大江埔.kml

1.18 MB, 下載次數: 480

錦田米埔大江埔.gpx

277.55 KB, 下載次數: 465

錦田米埔大江埔.tcx

712.9 KB, 下載次數: 495

升級   70.8%

該用戶從未簽到

推薦
    參加名單:
    1. running-sue (義工-有單車+食)
    2. Ting5 (義工-冇單車+食)
    3. 洛虎添 (只跑+唔食)
    4. Kin (只跑+唔食)
    5. vincentor (只跑+唔食)
    6. ballhung (只跑+唔食)
    7. 波嫂 (義工+食)
    8. kin8333 (波哥) (義工+食)
    9. CarCarLee (義工-冇單車+食)
    10. WhickyWhicky (跑+食)
    11. waynekkw (壞人) (義工-有單車+食)
    12. May (義工-有單車+食)
    13. Kaitat93811(thomas) (只跑+唔食)
    14. wwwdragon2 (只跑+唔食)
    15. andolee (只跑+唔食)
    16. lamwing (跑+食)
    17. wickyho2(跑+食)
    18. ying (跑+食)
    19. TammyKwok ( Cancelled )
    20. Anna88 (跑 加 食)
    21. 黄海民 (跑 加 食)
    22. GraceChui (跑 加 食)
    23. 麥金勝 (跑 加 食)
    24. 麥芷蔚 (跑 加 食)
    25. 麥輝恒 (跑 加 食)
    26. 周少群 (跑 加 食)
    27. 麥穎喬 (跑 加 食)
    28. takbo123 (只跑)
    29. tth777 (只跑)
    30. 何健文 (跑 加 食)
    31. 周少芳 (跑 加 食)
    32. advancement (只跑)
    33. ritalau (義工-冇單車+食)
    34.阿井(只跑唔食)
    35.Km63(只跑唔食)
    36.Lo sir(只跑唔食)
    37.SRcheng(只跑唔食)
    38.chuen3182(只跑唔食)
    39. porpor (只跑唔食)
    40. blackiron (只跑唔食)
    41.cheng20518(祗跑)
    42. Candice Leung ( (跑 加 食)
    43. Ktluk ( (跑 加 食)
    44. Mui Mui (只食)
    45. Authur Cheng (muimui's friend) ( (跑 加 食)
    46. ew309 (只食)
    47. alex12351 (只跑唔食)
    48. demi_lam (只跑唔食)
    49. kitman (只跑唔食)
    50. tan_yu (只跑唔食)
    51. 李志明 ~ (whickywhicky 朋友- 非會員) ( 跑 + 食 )
    52. Bear Bear (義工+食)
    53.Fwk322(只跑唔食)
    54.風信子(跑 加 食)
    55. jchip (只跑唔食)
    56. WingGundam (跑 加 食)
    57. Yanyen_hk (跑 加 食)
    58. Lai Sau Yin (跑 加 食)
    59. crystalrenew (跑 加 食)
    60. Cheung Kin Man (crystalrenew 朋友- 非會員) ( 跑 + 食 )
    61. Cheung Kwai Fong (crystalrenew 朋友- 非會員) ( 跑 + 食 )
    62. Wong Sze Lam (crystalrenew 朋友- 非會員) ( 跑 + 食 )
    63. runningrose (只跑唔食)
    64. oscarli333 (只跑唔食)
    65.E.T(跑+食)
    66 s4simon (只跑唔食)
    67. Martina Fong (ktluk 朋友-非會員) (跑+食)
    68. 發哥 (ktluk 朋友-非會員)(跑+食)
    69. fu38 (只跑)
    70. thinleo(只跑)
    71. florasiu (只跑)
    72. tinospecial (只跑)
    73. amd (只跑)

Fatchris2001綱友(跑,不食) Chan hong hung非綱友(跑,不食)  詳情 回覆 發表於 2015-10-5 22:20

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

香港長跑網9周年巨獻 - Brook's®半馬放火2015

Like: 5.0

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

參加名單:

3. 洛虎添(只跑唔食)

升級   0.01%

奮鬥
  • 簽到天數: 2078 天

[LV.Master]伴壇終老

多謝分享。

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1405 天

Thanks for sharing!!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1135 天

請問如會員只報名跑步(唔食),是否仍需寄 email 及是不是要註明參與跑20k或 12k??

(A) 會員 (1) 無需提交個人資料,只需於本帖人工智能留 "網名"。  詳情 回覆 發表於 2015-9-15 16:09

升級   100%

擦汗

我有部用電油嘅單車,可以嗎?

電油嘅單車, 合法嘅咩?  詳情 回覆 發表於 2015-9-15 16:09

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

參加名單:
    4. Kin (只跑唔食)
    5.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 15 天

參加名單:
    5. vincentor (只跑唔食)

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 178 天

請問地圖可唔可以整大啲? 睇唔清楚。
    同埋可否列出路線? 九龍人唔熟路。

Thanks

已更新圖片  詳情 回覆 發表於 2015-9-15 16:10

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 30 天

參加名單:
    6. ballhung (只跑唔食)

升級   100%

擦汗

今次BBQ由香港農莊幫忙籌備,
    增加有機食物在晚餐內,
    終點場地易會展示耕作流程,
    及迷你農墟,
    歡迎大家熱情參與。

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

參加名單:
    7.波嫂 (義工+食)
    8.波哥 (義工+食)

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

我黎做義工可以嗎?XD

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 28 天

參加名單:
    7.波嫂 (義工+食)
    8.波哥 (義工+食)
    9. CarCar ( 義工(冇單車) + 食 )
    10. WhickyWhicky ( 跑 + 食 )

升級   100%

該用戶從未簽到

11. 壞人 (義工-有單車+食)
    12. MAY (義工-有單車+食)

升級   100%

奮鬥

porpor 發表於 2015-9-12 02:46
    請問如會員只報名跑步(唔食),是否仍需寄 email 及是不是要註明參與跑20k或 12k?? ...

(A) 會員
    (1) 無需提交個人資料,只需於本帖人工智能留 "網名"。

thank you  詳情 回覆 發表於 2015-9-16 18:42

升級   100%

奮鬥

leefs 發表於 2015-9-12 07:34
    我有部用電油嘅單車,可以嗎?

電油嘅單車, 合法嘅咩?

升級   100%

奮鬥

ckycat 發表於 2015-9-12 22:33
    請問地圖可唔可以整大啲? 睇唔清楚。
    同埋可否列出路線? 九龍人唔熟路。

已更新圖片

謝謝你們為民服務,夠大和非常清楚~  詳情 回覆 發表於 2015-9-15 20:47

升級   100%

奮鬥

參加名單:
    3. 洛虎添 (只跑+唔食)
    4. Kin (只跑+唔食)
    5. vincentor (只跑+唔食)
    6. ballhung (只跑+唔食)
    7. 波嫂 (義工+食)
    8. kin8333 (波哥) (義工+食)
    9. CarCarLee (義工-冇單車+食)
    10. WhickyWhicky (跑+食)
    11. waynekkw (壞人) (義工-有單車+食)
    12. May (義工-有單車+食)