香港長跑網  - 長跑長友

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝各區FANS支持~~

升級   20.35%

該用戶從未簽到

同比啊!
我明的!系騙啊
你應該好明白我!
我同的雷同實在不是(好)合啊!

升級   100%

該用戶從未簽到

joejoe:
明天個跑人數多,仲有幾個新隊員,為左唔失禮人,可否由你帶隊...?
請諗諗新路線啦~~~
定係有其實隊員想做領隊or有新路線planning???

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-11 17:20 發表

batbat,唉.....唔好提啦....咁快升到上神枱以後冇得升,睇來係時諗退休。
得閒留意下新界東既動向啦,就到時間既記得過來跑下,唔好比SSP呢d小區困住ching你呀。

圍圍:
你甘講...........即係睇唔起我地ssp d街坊啫...?!!
我地,ssp,雖然係全香港數一數二既貧窮舊區,但我地係窮得有骨氣既.....!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-11 16:34 發表

catcat,妳係超尊貴跑手,又係ssp既隊長,我只可請得妳起食燒賣咋....

人地食素架...........!!!!!!!!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!

SSP街坊小隊下次練習日期:
9/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestion??
里數:大約10k,總之唔會over 15k

出席跑步者:
1.  vv ---(可能同batbat預早一齊join食燒賣,有興趣者請同vv講)
2. bonbon
3. 00
4. catcat
5. 龍龍
6. 菲菲
7. fung sir
8. batbat
9. tartar(tarry ctse已自動改名)
10. 活活(快活人ctse已自動改名)
11. disdis(kandis ctse已自動改名)

10pm自行到""熱情如火""join飯局者:
12. yungyung
13. joejoe
14. kinkin

情況未明者:
15. monkmonk

我們每次跑步都好開心架,唔覺唔覺就會跑完2個小時架啦~~
歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.
請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

備註:
1. 熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)
2. 到SSP集合地點的交通安排:
>>>>>SSP泳池~~~坐MTR的ching/ctse可以在長沙灣站A1麗閣村出口出,步行連上天橋,約5分鐘就到
>>>>>選擇到本人家存物~~坐MTR在長沙灣站A2樂年花園出口出,之後搵"美居中心"旁邊的站油,步行都係唔使5分鐘,問下人好易搵既,我會係油站接你.
3. 行李安排:
根本人了解,大家可以到長沙灣運動場(較近ssp 泳池)or保安道市政大樓(較近熱情如火)換衫及存物,有需要的ching/ctse可以自己check下detail (尤其是closing 時間)

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

yungyung~唔係呀~~唔係marry ar~~~haha今晚再同你講~e道線眼多..唔方便ar~

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 13:54 發表
yungyung~唔係呀~~唔係marry ar~~~haha今晚再同你講~e道線眼多..唔方便ar~" />" />

仲想恭喜妳添

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-9 13:58 發表

仲想恭喜妳添 " />" />

仔女都有4個咯~係都係等飲新抱茶la~~不過~丫大仔..唔多想結婚..丫細仔同2個女..又已經~~唉~想抱孫都無機會

升級   56.2%

該用戶從未簽到

vv ,係邊樹等呀?食完 上catcat 度睇睇d 貓貓啦....

升級   100%

該用戶從未簽到

e...............甘今晚....應該好多人會上小妹屋企喎...
vv + batbat + 菲菲 + disdis (kandis) + bonbon...
一定嚇死我d貓囉.......呵呵...

事先講明,我屋企無地方坐,應該係無sofa or椅之類既物體,你地上黎企架咋...
仲有toilet唔外借呀..

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-9 13:50 發表
想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!" />" />

SSP街坊小隊下次練習日期:
9/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestion? ...

各位ctse,ching飲咩茶,等我開定15個位恭候大家

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-9 13:50 發表
出席跑步者:
1.  vv ---(可能同batbat預早一齊join食燒賣,有興趣者請同vv講)
2. bonbon
3. 00
4. catcat
5. 龍龍
6. 菲菲
7. fung sir
8. batbat
9. tartar(tarry ctse已自動改名)
10. 活活(快活人ctse已自動改名)
11. disdis(kandis ctse已自動改名)

10pm自行到""熱情如火""join飯局者:
12. yungyung
13. joejoe
14. kinkin

睇來今晚陰氣都幾重下....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:44 發表
vv ,係邊樹等呀?食完 上catcat 度睇睇d 貓貓啦....

um~~幣la~ssp 最最最美味既燒賣店..唔近貓家wor..你坐咩來ka? 我來接左你先..再去 7仔食算la..下次至去果間la~咁, 我地可以多d時間睇貓貓law~我想帶埋相機去ar~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:51 發表

睇來今晚陰氣都幾重下....

咩ar~batbat..有6個男士wor~14個有6個~差1個都眼紅..你咪當我係仔law~反正我而家都晒緊太陽~都好陽下ka~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 14:52 發表

um~~幣la~ssp 最最最美味既燒賣店..唔近貓家wor..你坐咩來ka? 我來接左你先..再去 7仔食算la..下次至去果間la~咁, 我地可以多d時間睇貓貓law~我想帶埋相機去ar~

唔好食燒賣啦
    留肚慶功食好嘢啦

To : Bon Bon

今晚不同妳殿後了
    我去球場輕鬆跑

Kin in Running

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 14:52 發表

我坐MTR 來呀!咁幾點去貓貓家呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-9 14:50 發表

各位ctse,ching飲咩茶,等我開定15個位恭候大家  

升級   100%

該用戶從未簽到

咪玩啦.........帶相機...
    我同你...來日方長啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:59 發表

人地亞vv都話黎接左你先囉....
    batbat...你都唔聽書既..

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 shogikin 於 2008-12-9 14:59 發表

唔好食燒賣啦
    留肚慶功食好

唔得ar...餓著肚跑唔到la~反正跑完之後又可以食ka la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:59 發表

o..咁在mtr 間7仔等la..得一間之嘛..就6:30 la..食完就上cat 貓la...
    catcat 我接左batbat就call你la∼好唔好?!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到