香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   7.05%

該用戶從未簽到

我有睇呀...睇成半個鐘~~~

今次係我第二次join大家跑步, 好多人呀, 大家都跑得好好, 個個都咁有實力, 其實我唔係咁記得第一次見你地d人呀..sorry .d名簡單d就易記好多...batbat, 堅堅, joejoe, 菲菲, 呢幾個我記得呀, 仲有兩個唔記得叫咩名添...希望下次我記得晒你地啦~~~

跑出去尖沙咀時...感覺香港真係好靚, 天氣又好, 又有燈色睇, 人都relax d. . . 不過回程就好多燈~~~跑下跑下都個半鐘~~~

最後真係好多謝堅堅~~~又手信, 又>>>>>>...

全馬我跑過一次,,勁辛苦...

4小時08分..對我來說係一個驚人數字, 恭喜晒...你要加油呀,,4小時內好快得呀~~~

龍龍字

升級   97.33%

該用戶從未簽到

張合照應該蒲屎出黎定係send電郵比大家好呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

頭先係宵夜時我提出嗰個12月20日(星期六)早晨嘅烏蛟騰長跑計劃, 依家詳列如下:
我會係6am開始由荔枝角經呈祥道, 馬騮山, 城門河畔, 吐露港跑到宏福苑元洲仔里對住嘅元洲仔公園(此段路長20k)稍作休息, 係果度(8:30am)同其他有興趣到烏蛟騰長跑嘅Ching/Ctse集合, 然後再出發, 沿單車徑經大埔工業村, 三門仔, 大尾篤, 新娘潭來回烏蛟騰, 最後跑至鹿頸終點(此段路長18.7k), 預計11am前完成, 跟住可以係鹿頸食大餐. 跑全程(38.7k)可當渣打全馬預賽, 跑半程(18.7k)亦可當美記半馬預賽, 全程100%跑石屎地, 唔使擔心要跑山. 睇吓有冇Ching/Ctse有興趣啦~~

升級   97.33%

該用戶從未簽到

我將張相放左係blog度呀 

http://hk.myblog.yahoo.com/moyolam/article?mid=1927

monkmonk無黎羡慕下我地幾開心啦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

oh........................ching....
你要預早同我講呀.....介唔介意reply我pm留下少少個人contact info?
等我加埋你係我地個email list度,甘有活動就易d通知你啦~

一般黎講,我地跑完後約10pm都會去熱情如火宵夜吹水既....
如果你要遲黎,一係半路自己join我地既跑步路線(當時可以call 2008ching or vv,佢地兩個一定會帶mobile既),一係黎join飯局個part.
ching你可以耐唔耐入黎lee度睇下,我地通常每個week都會聯跑一次架...

熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-10 00:36 發表
多謝kin ching~~~你件豬油糕我會留返樂善行食,希望食完好似你跑得咁快~~   
仲有多謝整個ssp街坊小隊~~~ 條路都幾好跑,個景好正!!!

多了個新名(disdis; 音:廸廸)

disdis:
我都好開心識到你呀~~  
多謝距區支持大家既聯跑活動,ctse時間夾到既話記得耐唔耐過黎ssp玩呀~~
至於,你個新名,係~我~諗~架~
係咪好有創意又活潑呢????
呵呵

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-10 01:21 發表
張合照應該蒲屎出黎定係send電郵比大家好呢?

我已經幫你post左上黎啦~
大家都係健康既靚仔靚女,應該唔怕既,吸引下其他ching/ctse黎join ssp街坊小隊呀嘛....

thanks yungyung!!

升級   100%

該用戶從未簽到

哈哈....等我放張寫真上黎啦~~

大家睇我地個個面上既喜悅,係咪好想join我地跑步呢??

升級   100%

該用戶從未簽到

報告一下9/12聯跑活動先~
9/12跑步者有:00,龍龍,batbat,vv,catcat,菲菲,disdis,tartar,bonbon,又係9男女組合,我大約8:07pm地由ssp泳池出發,由00帶路跑去尖沙咀海濱長廊折返,應該10K左右啦....而yungyung及kinkin因為各自有野搞遲來,故他們兩個就在ssp運動場輕鬆跑左一陣就黎join大家既飯局,而joejoe就咩都無跑過就甘黎吹水~~
我地10pm左右係熱情如火宵夜,食左成個小時就散~~大家都玩得好開心~

~預備篇~
昨晚batbat,vv,bonbon預早相約在ssp食魚旦及串燒頂肚,之後佢地代我到樓下油站接菲菲及disdis上我屋企更衣,4個美女1個壯男,嚇破我屋企個8隻貓個膽甘濟, 佢地周圍走搵地方著草個樣真係搞笑,無法啦,佢地唔多見陌生人,仲有一黎就黎5件甘多.....順利換好衫後大家一齊到泳池集合熱身啦.

不過,我想對上我家的ctse/ching講聲""唔好意思"",由於小妹有點潔癖,所以toilet不外借,而且,家貧連椅都無一張,又要大家脫鞋才入屋,家中toilet同另一房間又是""監獄式設計"",真係失禮晒....

~跑步篇~
昨晚應該分左3group跑,batbat+00一般帶頭,中間就4位美女ctse+龍龍,由我同vv壓後,vv好明顯是前排太專心考試而少練習之故,整晚都跑得有點"死死下",又成日話自己"唔得啦"甘......嚇到我成場都要傍住佢.....(講笑,其實我都係跑得慢啫).....唯一有點奇怪的是,龍龍有時無聲無色甘跑係最後,但成日突然間時常無故從後彈前,越過埋超快組的ching,我地一聚女士觀察到,龍龍兩隻腳在快跑時"彈"得十分高,好有跳躍感,唔知是否如00之前講過既"變速練習"呢??

~飲食篇~
12人,足足一圍坐滿熱情如火的貴賓位,亞姐都見慣我地這班跑步人啦,落單時都有講有笑,或者之後可以拉埋d亞姐一齊入黎長跑網,果度d亞姐個個風韻猶存,一定大殺長跑網d ching啦,哈哈....
成圍人叫到成台都係美食,又豬"手八"啦,又唔知咩煲啦....kinkin臨尾仲進貢左一盒澳門豬油膏,話係特產喎,但小妹mainly concern:
** 豬油膏寫明是"豬油",但佢成份又寫奶油,無提到有豬喎.....何解?
** "奶"......唔知係咩奶,可能有三聚x安都未定.....
哈哈.....不過,由於小妹是吃素的,都是不試為妙啦~

最後要多謝kinkin,佢又神不知鬼不覺,趁大家吹水得興高采烈時,偷偷地去埋左單啦,又唔肯收番大家錢........大家在無計可施之下,唯手熱烈鼓掌多謝kinkin老世,由於kinkin在長跑比賽時有個習慣是食隔左一年既月餅,話"發酵左"至夠味喎~~因此,隊員紛紛表示會在他下次比賽時(係唔係咩新加坡那次??),係屋企搵下有無隔左一年既月餅俾過佢補身,vv仲拍心口話自製一個"十黃月餅"俾佢~~所以話,SSP街坊小隊真係充滿友誼架~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-10 00:58 發表
我有睇呀...睇成半個鐘~~~

今次係我第二次join大家跑步, 好多人呀, 大家都跑得好好, 個個都咁有實力, 其實我唔係咁記得第一次見你地d人呀..sorry .d名簡單d就易記好多...batbat, 堅堅, joejoe, 菲菲, 呢幾個我記得 ...

bonbon你都唔記得???
你衰啦,我話俾bonbon知,等佢一陣間過你屋企搵你算帳

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-10 01:39 發表

monkmonk無黎羡慕下我地幾開心啦

個monkmonk呀...
臨起行才sms話黎唔到......又sent錯左俾bonbon喎...
都唔知佢想點...?
係咪要執濟藥過佢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-10 00:36 發表

多了個新名(disdis; 音:廸廸)

唔係呀......應該係"突突",即kandis個尾音唔要s音呀..............

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 08:24 發表
... 唯手熱烈鼓掌多謝kinkin老, ...

正字時間:
---> 老細

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-10 08:53 發表

唔係呀......應該係"突突",即kandis個尾音唔要s音呀.............." />" />fgj

都係"廸廸"個音好聽D~~
同埋都要尊重吓Kandis Ctse嘅意見~~

升級   100%

該用戶從未簽到

仲有順便提一下將來既活動,睇下有無ching/ctse有興趣:" />" />

1. 新年獨木舟camp: fung sir會在24/1/2009 - 25/1/2009(即新年30晚及年初一)搞camp,我地會扖獨木舟去龍鼓沙洲2日1夜露營,如無記錯應該是晚去早返,亞sir話會"班"到一隻大飛,可以讓少部份唔識獨木舟既朋友仔坐喎,詳情待定

2. 烏蛟騰長跑計劃:日期20/12/2008(星期六)時間大約8:30~中午,joejoe搞,詳情見樓上#43留言

3. 3次行山:日期28/1/2009(年初三),18/1/2009(sunday)及22/2/2009(sunday),全部由joejoe搞,詳情待定

4. 明年待天氣回暖時一齊學潛水:表示有興趣者有vv,cat,00及菲菲

升級   56.2%

該用戶從未簽到

係度真係要多謝KinKin啦 ....  我地大家都會支持佢去跑星加坡 84k  ,然後大家再來慶功...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

今年不去了
    應該下年才去新加坡了
    要在夏天重點訓練下才去

To : Yung yung
    妳太客氣了
    又不吃野,又不取票
    下次優先揀帶隻靚CD給妳

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-10 09:26 發表

又不吃野,又不取票

嘿嘿.....kinkin,你d票甘"正",唔係好多人識欣賞架........

升級   0%

該用戶從未簽到

bonbon ar..因為你…我今日老左幾年咁既款la~~full 幾多 sk III 都唔惦AR~~HAHA~~不過最後..都係訓唔到~