香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

半月板手術記錄

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 ginnywong 於 2008-12-13 10:15 發表

快d醫好佢,休息夠,之後米有排玩law
    我諗你要留意下自己有無依賴另一隻腳, 如果有,搞到大細腳都唔係幾好,所以可以的話,都係盡快醫好佢啦

多謝ching關心,
    大細腳就應該唔會,因我係慢跑,和跑步前後做足warm up , cool down, 仲用埋護膝帶,係驚跑步時於遇到路面高低不平,怕坳柴姐

升級   84.4%

該用戶從未簽到

手術後頭7天的進度, 進度不錯
    http://ginnywong9111978.mysinabl ... p;articleId=1483524

升級   100%

開心

祝ching早日康復

升級   100%

開心

原來你是ctse, sorry
    祝ctse早日康復

升級   84.4%

該用戶從未簽到

多謝咁多位Ching, 我今日復診,仲可以游水, 幾好!

http://ginnywong9111978.mysinabl ... p;articleId=1486289

升級   84.4%

該用戶從未簽到

雖然醫生給我的病假是到21號,但一方面為了做點表面功夫給上司看,另一方面又不想自己太懶散,我今天便上班了。

http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1488252

升級   84.4%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心

ctse幾時先可以做番運動呀??

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2008-12-24 14:51 發表
    ctse幾時先可以做番運動呀??

跑就無咁快,希望2月可以慢跑, 不過游水宜家都無問題, 我1月會跟番會練游水
    而單車就唔係好肯定,只要隻腳屈到就得,希望1月中可以啦

升級   0%

該用戶從未簽到

祝早日康復!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

多謝上水馬王

己進入第三星期了,我的進度如下
    http://ginnywong9111978.mysinabl ... p;articleId=1513228

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2008-12-31 16:08 發表
    多謝上水馬王

己進入第三星期了,我的進度如下
    http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1513228

GOOD~快d好番,迎接新一季的操練!

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Hi Ginny tse ~

Happy New Year, thanks for sharing your experience!  Hope you get better soon.  You will be in top shape by summer again!!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-1-5 16:52 發表
    Hi Ginny tse ~

Happy New Year, thanks for sharing your experience!  Hope you get better soon.  You will be in top shape by summer again!!

希望啦, 而家第四星期, 進展越來越慢, 要比d耐性先得啦
    http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1526310

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-1-1 16:14 發表

GOOD~快d好番,迎接新一季的操練!

操練呢兩個字好耐未用過, 希望快d有得用!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

妳寫 "康復的路還很長,這種練習比抱著一股雄心,為比賽而努力的練習更需要意志和恒心。"

認同, 多謝妳的分享, 加油呀! 女鐵人
    等妳康復後重操之日.

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-7 01:16 發表
    妳寫 "康復的路還很長,這種練習比抱著一股雄心,為比賽而努力的練習更需要意志和恒心。"

認同, 多謝妳的分享, 加油呀! 女鐵人
    等妳康復後重操之日.

多謝鼓勵!

聽你語氣, 你應該都試過傷左無得玩的日子, 宜家有無跑快左?

升級   100%

開心

原帖由 ginnywong 於 2009-1-7 00:19 發表

希望啦, 而家第四星期, 進展越來越慢, 要比d耐性先得啦
    http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1526310

ctse,
    康復是需要時間的,唔心急得,
    要百分百好番晒先做運動啦,你的運動生命先可以更長久呀
    小第都會計劃係三月份做半月板手術,預左整個夏天都會大休了
    祝你早日康復,再戰三項鐵人

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-1-7 15:06 發表

ctse,
    康復是需要時間的,唔心急得,
    要百分百好番晒先做運動啦,你的運動生命先可以更長久呀
    小第都會計劃係三月份做半月板手術,預左整個夏天都會大休了
    祝你早日康復,再戰三項鐵人:victory ...

休息期都可以游下水,等自己可以keep 下心肺

大家都長玩長有!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

CTSE..咁快咁勤力返工
    咁相信你對鐘意既運動都好快可以掂返
    不過,雖然宜家係忍耐期,但都祝你早日康復

休息足夠,到開始跑時便不怕傷上加傷
    停跑,的確難以忍受,但是我們需要跑步時學習既其中一課
    心理因亦很重要,相信ctse 堅定意志同開朗既性格,會堅持到底
    總之早日康復∼加油