香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   60.67%

該用戶從未簽到

10K @_@希望又
bp

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 2008-12-31 22:03 發表
香港糖尿聯會健康長跑

我都有報呀!
不過都係食你塵喳

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 2008-12-31 23:10 發表
10K @_@希望又
bp

斜路唔多應該無問題 , 而你速度

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-1 08:54 發表

我都有報呀!
不過都係食你塵喳" />" />

你既假想敵係你自己, 挑戰自已

升級   0%

該用戶從未簽到

loud兄有無plan到夏天的時候,點解去操練?

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有報呀!

我黎2日都唔敢跑呀!

因為左膝蓋下有0的痛,一跑就痛,我去睇過醫生

佢話發炎.不過食左2日消炎藥,好番好多!味精濃個日希望會好0的!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-1 22:23 發表

我黎2日都唔敢跑呀!" />" />

佢話發炎.不過食左2日消炎藥,好番好多!味精濃個日希望會好0的!" />" />

同病相憐呀.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 22:09 發表

你既假想敵係你自己, 挑戰自已

謝謝!我會努力的!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-1-1 22:30 發表

同病相憐呀......." />" />

我星期六開始痛!

事原我個朝落街去跑步,我個日行樓梯落樓,點知開始feel 到有0的痛,
以為自己未拉筋,跟住去拉筋,然後去跑,跑左10k , 一路跑一路痛.

星期一我就去睇醫生,睇下隻腳同個胃(本人個胃同腸都好敏感,好易有腸胃炎個0的野)
睇完佢俾左0的野我塗,又過了2 日,都唔見佢好番0的,隻腳一用力,個個位就會痛(我真係好擔心我星期日去唔到,好無奈 )

最後到了星期三,即係琴日,我去睇另外一個醫生,佢話我骨炎,俾左3粒藥我, 一日食一粒,(我當然好緊張,問下佢我會幾時好啦,佢話要一個星期到 ,
我心想"oh my god"幾唔開心呀! )

不過個粒藥又幾神奇,食完又真係好番好多! 今日再食多粒,明天應該可以開始練習番!
無跑幾日,腳真係好想跑架!

馬王,真係要小心處理!希望新一年,大家都健健康康,長跑長有!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-1-1 22:23 發表
loud兄有無plan到夏天的時候,點解去操練?

4 月開始操水 , 平均一星作 2 次 1.5-2hr drills (練手 , 踢水 ),特別要加強上肢力度 , 2 次 8-10km 跑 希望 1 次用 4'45/km
另 1 次 6'km 完成 , 可以既話希望 1 個月可以踩 40-60km 單車( 28-30km/hr)  ,

5 - 10 月開始 revolution asia 和總會有水陸 2 項比賽 ,  11 月 Osim ITU , 2009 就係 plan 左咁

希望有時間 , 不過真係好難, 到時自己就 , 唔希望因為練習去比賽因此搞到家庭不和

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-1 22:23 發表

我黎2日都唔敢跑呀!" />" />

佢話發炎.不過食左2日消炎藥,好番好多!味精濃個日希望會好0的!" />" />

Frank,
咁真係休息下 , 可大可小

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-1 22:47 發表

我星期六開始痛!

事原我個朝落街去跑步,我個日行樓梯落樓,點知開始feel 到有0的痛,
以為自己未拉筋,跟住去拉筋,然後去跑,跑左10k , 一路跑一路痛.

星期一我就去睇醫生,睇下隻腳同個胃(本人個胃同腸都好敏 ...

仲跑
長跑長有

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 22:52 發表

仲跑
長跑長有

Loud 師兄,
多謝關心呀!我呢2日都無跑啦!

明日放工先開始跑慢,因為唔跑先自己好唔自在,好似有0的野未做咁!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 22:48 發表

4 月開始操水 , 平均一星作 2 次 1.5-2hr drills (練手 , 踢水 ),特別要加強上肢力度 , 2 次 8-10km 跑 希望 1 次用 4'45/km
另 1 次 6'km 完成 , 可以既話希望 1 個月可以踩 40-60km 單車( 28-30km/hr)  ,

...

師兄,真係好勤力!
家庭2兼顧,真係辛苦啦!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 22:48 發表

...

Loud Hing, I want to play triathon this year.  Is it possible to let me know the details?

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有報呀!

原來你都有,拍住CY齊齊上,加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-1 22:47 發表

我星期六開始痛!

星期一我就去睇醫生,睇下隻腳同個胃(本人個胃同腸都好敏 ...

法蘭兄保重!小弟呢幾日都仲未跑得,早晚仍須敷冰,星期可以傷癒復出跑星期日的賽事

大家都加油啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

...

嗯...有了自己家庭的運動員真係唔易做

睇你安排操練的schedule都好密下,可能一日三十小時至夠你用……或者到時你的訓練方式須要側重質量多過數量

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-1-1 23:16 發表

Loud Hing, I want to play triathon this year.  Is it possible to let me know the details?

原來kopo兄都有興趣,到時我地三個一齊可以操練