香港長跑網  - 長跑長友

樓主: oldtree
打印 上一主題 下一主題

(葵芳)小弟的跑步歷程

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 oldtree 於 2008-12-21 18:08 發表

ching太誇獎了, 成績確是比想像中好, 不過我見有兩位著住longrun.com vest o既ching就真係好快,
    我還有1 km時佢地已經跑點頭影相, 下次我也訂一件, 比賽中著先

係邊兩位ching呢??

明智之舉, 相都多兩張.

升級   62%

該用戶從未簽到

原帖由 量子泡沫 於 2008-12-28 14:15 發表
    oldtree師兄的成績, 對我而言簡直可望不可即......

希望有機會跟你多多學習...

ha, Ching, 你實太誇張啦, 只要多點練習就可以了。
    其實我也只是個初階跑手, 還需向大家多多學習哩。

升級   62%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-28 14:50 發表

係邊兩位ching呢??

明智之舉, 相都多兩張.

我不認得他們呀, 只能說他們很!!

升級   62%

該用戶從未簽到

29/12 Long Run Training   19km

休息了大半個星期, 今天來了一場長課。
    先到了維景灣畔跑了一轉, 在到油塘, 經將軍澳道回興田, 然後上了秀茂坪道, 入康寧道, 再繞功樂道跑了一圈, 最後回曉光街回家。
    全長 19km, 用了1"52"28', 中途吃了一包power gel, 沿途補充葡萄糖水。

升級   62%

該用戶從未簽到

2/1 Long Run Training 21.9 km

近日才發現由維景灣畔可以直接入將軍澳, 今日一試, 原來真係幾好跑。
    在將軍澳跑了一會, 沿寶琳路回秀茂坪, 再經聯合去曉光街, 再跑將軍澳道去油塘回家。
    中途吃了包GU gel。
    用了2"'03"54' 完成。

升級   62%

該用戶從未簽到

5/1  Long Run Training  20.7KM

今日在家出發, 浴茶果嶺道上了茜草灣運動場 跑了廿個圈 (~10km), 再沿路回家。
    全程跑了1"'47"23'
    新戰鞋Adizero LT還沒適應, 後踭有一點酸軟感覺。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

hi 我都係跑開晒草灣架, 你跑開幾點呀!
    唔知有無見過你呢!

升級   62%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-1-7 21:07 發表
    hi 我都係跑開晒草灣架, 你跑開幾點呀!
    唔知有無見過你呢!hgj091" />" />hj

我唔咪成日過去跑, 通常都係12點1 點, 太陽最晒o既時候囉.....

升級   62%

該用戶從未簽到

10-1-09 Long Run Training  21.8km

今日有維景灣畔入將軍澳, 在尚德走了一會, 回寶琳, 跑了去順利一轉, 再回家。
    全長 21.8 km, 時間用了 2"'05"17

升級   62%

該用戶從未簽到

12/1 Fitness Assessment  4.8 km

今日下午部門體能考試, 在九龍仔公園跑了4.8 km, 天氣不錯, 時間用了20"20'.

升級   62%

該用戶從未簽到

16/1 Short Run Training 7.6km

今日有點累, 所以只是在家樓下快跑了一會。 時間用了38"10'。

升級   62%

該用戶從未簽到

18/1  清水灣道LONG RUN TRAINING 20.5 KM

今日中午陽光普照, 我由維景灣畔跑入將軍澳醫院, 再經坑口道入清水灣道出順利, 然後回藍田。
    清水灣道又斜又難跑, 超辛苦, 差點要在中途放棄。
    時間用了2"'04"左右。

升級   62%

該用戶從未簽到

23/1 LONG RUN TRAINING 20.5KM

今日天氣轉涼, 要穿上長袖 + 手套才可以上去練習。
    今天仍是入將軍澳, 在坑口道轉入影業街落寶琳北路回觀塘, 之後上了功樂道跑個轉再回藍田。
    全程用了2"'02"

升級   82%

該用戶從未簽到

在比賽中,你必定會遇上種種逆境(外來因素或內裡因素),你會怎樣去面對呢?

白頭佬

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oldtree 於 2009-1-24 16:17 發表
    18/1  清水灣道LONG RUN TRAINING 20.5 KM

今日中午陽光普照, 我由維景灣畔跑入將軍澳醫院, 再經坑口道入清水灣道出順利, 然後回藍田。
    清水灣道又斜又難跑, 超辛苦, 差點要在中途放棄。
    時間用了2"'04"左右。

ching 你好 ~ 小弟住在將軍澳的 ~~
    小弟亦跑過類似以上條路線,都覺得幾 tough 的 ~
    ching 繼續努力 ~

升級   62%

該用戶從未簽到

回復 35# 的帖子

哈, 試過一次, 短期都唔敢再去跑, 真係好易整傷對腳~~

升級   62%

該用戶從未簽到

28/1  LONG RUN TRAINING  26KM

今日照常由維景灣畔將軍澳, 在那裡跑一圈, 再經寶琳北路秀茂坪, 之後順路上了順利, 跑到消防局回頭, 由聯合醫院曉光街跑回藍田, 最後經將軍澳道跑去, 在沿路回家, 全長 26km, 時間為2"'30"30'

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oldtree 於 2009-1-29 15:57 發表
    28/1  LONG RUN TRAINING  26KM

今日照常由維景灣畔入將軍澳, 在那裡跑一圈, 再經寶琳北路回秀茂坪, 之後順路上了順利, 跑到消防局回頭, 由聯合醫院連曉光街跑回藍田, 最後經將軍澳道跑去油塘, 在沿路回家, 全長 ...

祝 ching 渣打全馬順利完成!

升級   0%

該用戶從未簽到

祝牛年越跑越快,身體健康;場場 P.B.,,長跑長友!

升級   62%

該用戶從未簽到

30/1   Last Long Run Training b4 FM   ~26 km

今日原來打算由自家跑去茜草灣運動場 (5.7km), 再在那裡跑 40 個圈 (~20 km), 再加回程, 大概30 km。
    但是當跑了 10km 後, 發覺大腿開始發酸, 相信是前日的乳酸還沒消散, 於是在運動場跑了 30個圈後就撤退回家。
    時間用了 2"'21"18'。