香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   0%

該用戶從未簽到

唔記載問曲奇師姐,見妳比賽時無戴眼鏡,睇唔睇到架~~
我三百幾度,平時戴con 跑,唔戴一定唔識跑~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 00:18 發表

本來跑完之後都冇諗過跑全馬...
但後來睇了網上友人幾篇馬拉松文章...
真是有點想試一試全馬...

馬拉松是一個生命的鍛鍊!

x2, 渣打半馬之前從沒有想過全隻宴, 朋友叫也全不為所動, 都唔知點解咁好玩... 但現在...???!!!!

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 00:18 發表

本來跑完之後都冇諗過跑全馬...
但後來睇了網上友人幾篇馬拉松文章...
真是有點想試一試全馬...

馬拉松是一個生命的鍛鍊!

係呀,....特別係果日,小弟跑完半馬過去sogo 打氣時,睇見企地好努力咁完成全馬比賽時,小弟都下左決心,出年都要會一會企(全馬)呀,....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 10:16 發表

伏特加ching 加油,支持你全力去馬... ^^
    至於我..
    還在考慮中....

ctse~呢半年~~以做好半馬既心態去練~~半年後~~再決定都未遲~~加油

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

大家加油...
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-13 10:27 發表

ctse~呢半年~~以做好半馬既心態去練~~半年後~~再決定都未遲~~加油

梁兄.. 想問一問... 小妹知道練半馬同埋全馬既 approach 好唔同...
    如果暫時以半馬為目標... 應該點操練 ?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 11:29 發表

多謝7兄...
    我在下個月起應可能跟跑會有規律地練習...

Cookie ctse, 我覺得女子半馬去到14x, 半馬已經無難度, 可以考慮升班
    但全馬對耐力體能既要求好高, 要能"好好享受"一個全馬真不容易
    我都同意, ctse 可以在黎緊既時間, d 著重體能訓練, 如果體能訓練得好, 我相信ctse 絕對有實力挑戰全馬並取得好成績

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-13 10:51 發表

梁兄.. 想問一問... 小妹知道練半馬同埋全馬既 approach 好唔同...
    如果暫時以半馬為目標... 應該點操練 ? " />" />

好難一慨而論~~睇你目標去到邊
    我既建議就係~~1個星期1課interval唔少得,約10k 均速tempo,間唔中約20k長課~基本體能
    當然緊係跟跑會/訓練班~有規律咁訓練比較好

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 11:29 發表

多謝7兄...
    我在下個月起應可能跟跑會有規律地練習...

跟跑會練... 未知如何收費呢....

小妹如果三月復課...會先上跑步班

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-13 12:01 發表
    如果有個網上教練比個餐單我就好啦!我基本上係無機會跟會跑!

我都係...
    但係自己練.... 我無經驗... 唔想再受傷

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-13 12:32 發表

我都係... " />" />
    但係自己練.... 我無經驗... 唔想再受傷

x2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-13 12:01 發表
    如果有個網上教練比個餐單我就好啦!我基本上係無機會跟會跑!

我都想有個網上教練, 不過咁多個都唔知邊個好

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-13 15:20 發表

網上教練???
    我地這裡有好多勁ching..
    可以向佢地請教一下...

我今日開操啦~~~400m(15set 4線,大約1:30s至1:35s)
    激勵下你先..." />" />" />

下年個個都話跑全馬...我地個邊有幾個今年跑半馬都話上全馬...
    cookie 你都跑時..咁就無人跑半馬..咁半馬真係幾down下...

我都係過左呢半年先諗...
    我覺得1星期, 1次in, 1次10k, 應該都夠啦...(之前未試過, 夏天停跑)
    仲有我會加1次游水~~~

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-15 01:46 發表

今日我都有開始作recovery run...
    本來打算跑10k,不過下午太潮濕,只跑了6k就冇後勁了...@@
    我都想join人一齊練下interval,一個人跑唔到呀...
    而我亦打算1星期跑2次,不過就唔游水?因為我就唔識游呀,哈....

跑完半馬後,冇諗過咁多人已咁能決定明年跑全馬....
    反而我就未能咁快下定練全馬的快心啦....
    因為我太懶了...

我同曲奇姐都不是太熟水性呢^^
    去SSP一起練啊ha ha我陪你吖!
    可是我也很懶的哦!
    曲奇在哪裡工作的呢?

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-15 01:46 發表

本來打算跑10k,不過下午太潮濕,只跑了6k就冇後勁了...@@
    我都想join人一齊練下interval,一個人跑唔到呀...
    而我亦打算1星期跑2次,不過就唔游水?因為我就唔識游呀,哈.. ...
    ctse..我都唔識游水
    夏天都係跑步, 不過好多跑友夏天一到
    都會去游水,順便練下氣,抖下暑
    ctse鐘唔鐘意夏天跑 ? 我就好鐘意,尤奇跑完出一身汗再加少少風吹埋黎...正呀

升級   7.05%

該用戶從未簽到

而我亦打算1星期跑2次,不過就唔游水?因為我就唔識游呀,哈.. ...

咁濕, 跑完真係好似開左水喉咁...d汗停唔到...
    如果就到過黎ssp操返下啦...
    你好似報練跑班喎...咁樣都好...報左你就唔會偷懶啦...

唔識游水~~~我地ssp 遲d都會開班...豹豹佢好勁嫁...可以教我地...

redred..hello...夏天跑步係勁辛苦嫁...
    成個人濕晒...你仲吹吹風...好易凍親喎...要小心身體呀

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-16 00:16 發表

我之前上過工聯會跑步班,而家上完哂啦..
    打算試下番這個阿sir操練一下...
    遲d就啱時間會黎ssp練下呀...

你地ssp連游水都玩埋,真係佩服你地呀,哈~~

星期4晚我地ssp又有跑啦...
    不過我腳仔有d痛...慢跑下算啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-2-17 22:57 發表

星期4晚我地ssp又有跑啦...
    不過我腳仔有d痛...慢跑下算啦...

龍龍:
    佢地好似練衝圈wor,到時你應該忍唔住又會衝埋一份啦。