香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇

曲奇の跑步FuN享

升級   97.05%

該用戶從未簽到

cookie ctse,
開blog大吉!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

cookie ctse, 今日我見到你衝線, 好快呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

我去睇比賽咋
Ctse 又唔留低一齊照
下次練跑, 你跟住ching , 我跟住你跑啦, 希望可以跑得快d

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-22 00:29 發表
12月21日 (Sun),參加人生第1次的15km race...
朝早起身時覺得今日好warm,但到達北潭涌凍到嘔...
幸而開跑之時太陽出來了,天氣亦冇咁凍...
而且仲愈來愈曬.,愈跑愈熱,差點暈倒.. @@
之前都知道今次條路難跑, ...

1:21已經係好快架啦
斜路要用好多大腿力, 可以試下玩多 D 踩樓梯機

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-22 00:50 發表

多謝schnix的提議...
等我下次做gym時試玩下樓梯機~

前幾日我玩左45mins 踩樓梯機, 之後個日, 大腿+’機位置好酸痛, 即係代表個D 位置仍需多訓練
你既時間已經好過好多ching ctse 架啦, keep going!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

ctse 聽聞ctse跑得超快,希望遲下有機會見識下

ctse比心機,我地宜家屯門友都約埋練斜路
星期六練完,今日pat pat 位仲好痛啊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-22 00:29 發表
12月21日 (Sun),參加人生第1次的15km race...
朝早起身時覺得今日好warm,但到達北潭涌凍到嘔...
幸而開跑之時太陽出來了,天氣亦冇咁凍...
而且仲愈來愈曬.,愈跑愈熱,差點暈倒.. @@
之前都知道今次條路難跑, ...

ctse 加油丫...
我好似同你差不多時間折番....
但最後既時間就慢你 8 分鐘...
小妹注意到自己耐力不足... 要增加長課

大家一齊加油 ar~

升級   97.05%

該用戶從未簽到

我果日係尖鼻咀跑完,見妳返運動場拉筋時,我嚇了一跳,因我見妳身形好好,但双腿一D都唔似有認真練跑運動員D感覺,我估妳的跑齡應該好淺,所以才出奇妳点解可以跑咁快,本來想一早就問妳的,但又忘記咗,而家知道無估錯,妳應該有好好的跑步天賦,千萬唔好急,慢 慢來,打好基礎先,后面的進度會更大,比心機!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-27 23:03 發表
25號行完山後,休息了一日,雙脾仍感酸弱...
但眼見其他人咁努力練跑,我也要努力向上...
去了跑馬地運動場跑 ~ 1060m x 2; 1400m x 9
熱身2圈 x 1060m : 4'57", 5'11"
正式8圈 x 1400m : 7'01", 7'09", 7'11",  ...

時間好快呀!
下次試下頂埋個幾個圈啦, 你一定得架, 跑馬地D 圈好快就完成一個架啦! 不過要小心一點, 比賽前對腳要有足夠休息

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-27 23:38 發表

我下午去了跑馬地跑,開頭冇乜人,個人都冇乜心機跑...
後來就以在我面前的跑手作為目標,心想追到他們,咁就自然跑得快... ^^
希望我下次能跑夠半馬啦..
schnix你都要多d休息,早日康復~~

cookie ctse:
一個人跑場比我都會冇心機跑,不過好彩ctse夠醒識得搵d野玩下,繼續努力唔好比佢停呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇姐,呢排師兄們頻頻獲獎,
希望好快既將來見到師姐攞獎,為長網爭光!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-28 23:13 發表

哈...多謝平ching的鼓勵..
不過看來以我現在的時間同拎獎有斷距離....
我會加油啦~~

cookie ctse:
其實想拎獎唔難架,可以考慮join埋其他ctse多d報女子隊際,一來機會大好多,二來大家可以互相激勵,跑起上來醒神好多。

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2008-12-22 09:58 發表

跑得超快?實在太跨獎...
我之前試過行山落斜路落得太快,之後個pat pat位好痛...
好,等我搵日都黎屯門同你們作斜路課的訓練..
" />" />
ctse 你太謙虛啦
上次我地跑屯門,ching 同d ctse都沖上斜
我就無咁好力
行上去都行到無氣
不過,沿路風景真係好好,而且空氣清新,
宜家先明白點解d人鐘意行山

期待ctse入屯門跑,再唔係遲下我地屯門友誇區支持都得

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 06:54 發表
    1月4日(Sun),參加人生第1次的半馬race...
    幸而今朝冇尋日咁凍,否則要跑好耐才能warm up啦...
    記得有chng post過今次比賽路段的上斜落斜幅度...
    但到我跑o個陣又唔多記得....哈...
    相比起上次跑15km,今日的斜路 ...

cookie ctse, 第一次半馬就有好成績, 恭喜哂.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.35%

該用戶從未簽到

曲奇好勁哦···
    能做到男仔的時間呢……
    再下不知可否跑到呢
    可否以你為目標

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 06:54 發表

嘻嘻..第一次跑半馬就有咁好既成績..恭喜
    小妹之前的練習在 12,13k 開始有無力為繼既情況... 所以小妹尋日試下食 power gel 睇下點..結果效果良好..
    除0左加強長課之外.. 或者 ctse 可以考慮下在長課練習時帶定 gel... 試下效果如何...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:21 發表
    1. 在開跑無耐,見到有位參賽選手火速地行了在草叢邊...
      公然地當眾小解....
      都唔明點解佢唔忍多一忍,去賽站的流動廁所...
      or 賽前去了才跑呢...
      " />" />
    2. 當我由堤壩折返時已感雙腳無力,唔 ...

小妹試過在樂善杯因為途中無 toilet...所以....
    開賽之前好多人等 toilet... 小妹等0左三四個字才在 toilet.. 差不多成分鐘才過紅地氈呢... 果位 ching可能為0左排前 d 所以....
    不過新娘潭路沿途好多 toilet 呢...

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:35 發表

今次的跑道比起我上次跑15km時多好多流動廁所嘛....
    o個位參賽者係無遮無掩架... =.="

吾通比你看到??
    我要一步一步追上去嘛~~
    第一個要界你^^
    所以呢……你都要再加油哦!!
    系呢,你地去跑馬地會吾會有人坐MTR去嫁?

升級   0%

該用戶從未簽到

cookie ctse,
    1st HM timing 1:49 is very good result ar ! My 1st HM timing (2008 CCM HM) is 2:10+.....