香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:30 發表

多謝ee_tpk ctse 的提議...
我又冇諗過跑半馬會食power gel喎..
我驚食完野後跑,個胃會痛呀...
可能我下次隨身帶定得力素..
保充一下身體的糖份 & 以作鼓勵...
hgj091" />" />hj

我第一次跑半馬果陣帶0左 in-jelly... 結果... 佢太過 solid.. 個胃頂頂下..衝線果陣.... 嘔番晒出來..好彩無人影到我相...

唔好學我到跑比賽先至試新野... ... 你練長課果陣先試下效果同埋知道幾時要食... 咁就去到比賽就事半功倍 gala~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:35 發表

今次的跑道比起我上次跑15km時多好多流動廁所嘛....
o個位參賽者係無遮無掩架... =.="

oh no~
可能果位 ching 唔知之後有好多 toilet...

(我聽講渣打全馬果陣有 d ching在青馬大橋......)

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-5 10:46 發表

我第一次跑半馬果陣帶0左 in-jelly... 結果... 佢太過 solid.. 個胃頂頂下..衝線果陣.... 嘔番晒出來..好彩無人影到我相...

唔好學我到跑比賽先至試新野... 你練長課果陣先試下效果 ...

佢一出~我就買黎試(7-8年前)
重一次買左2包!
點知飲左一半…………已吾想再飲!!!
我好明白你感受!

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 10:51 發表

我絕對見唔到,只見到佢的背影啫... 哈...
以我為目標,壓力甚大...
一齊加油啦!!!

我去跑馬地唔會搭地鐵,不過可能其他ching會喎...
你可以問下佢地呀...

^^不要看我實力過高了!
假如一到15K度你就會慢慢的追過我呢……><"
嘿~~~那加操也要雇住身子哦!
o o 假如真的黎就……之前一晚再問問人吧^^

升級   97.05%

該用戶從未簽到

比賽時間
10km ~51" 15km ~1'16" 衝過終點:~1'49"
針對"無力為繼"的情況,看來我要加操長跑課先得...

妳前面15K 都能保持到 5"/K ,在此路線上上落落,能保持此速度已好好,其實已快了很多Chings ,後段 5-6K 明顯跌得多,妳自己都明白係長課唔夠原因,但現在離渣打只得5 星期,不要死谷長課了,留番2-3星期去調整--減量,才可以在渣打發揮好,成績是自已練習及有效方法的結果,欲速不達!

比心機啊!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2009-1-5 10:59 發表

亞力士, 我地以後要勤加練習, 因為唔想好似屈教練在最後幾百米欲哭無淚的樣子, 加油呀, 要比曲奇跑手雙倍的勤力先得!

瘋兄形容得好貼切,欲哭無淚!哈哈,好彩小弟慢腳,次次都係曲奇姐後面跑,咁既情況唔會發生在小弟身上.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 06:54 發表
1月4日(Sun),參加人生第1次的半馬race...
幸而今朝冇尋日咁凍,否則要跑好耐才能warm up啦...
記得有chng post過今次比賽路段的上斜落斜幅度...
但到我跑o個陣又唔多記得....哈...
相比起上次跑15km,今日的斜路 ...

弓喜 CTSE . 半馬有甘好成績 .
未見CTSE 前我心中成日有個疑問. CTSE 話自己腳粗. 但比賽當日認識CTSE後.如你這樣叫腳粗.甘小妹依D 叫做象腿了(因我認為自己是甲組嗎 ~~~ ooo ) .

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-5 11:21 發表

弓喜 CTSE . 半馬有甘好成績 .
未見CTSE 前我心中成日有個疑問. CTSE 話自己腳粗. 但比賽當日認識CTSE後.如你這樣叫腳粗.甘小妹依D 叫做象腿了(因我認為自己是甲組嗎 ~~~ ooo ) .hj ...

認同啊!第一次見曲奇...真系古吾到佢咁勁!
奇實我覺得佢瘦…………左小小天啊!
活活~明天晚上又能見面了哦! 好開心啊!
又可以再一次同SSP小隊的隊員共同進退了啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-5 11:28 發表

" />" /> 認同啊!第一次見曲奇...真系古吾到佢咁勁!
奇實我覺得佢瘦…………左小小天啊!
活活~明天晚上又能見面了哦!" />" /> 好開心啊!
又可以再一次同SSP小隊的隊員共同進退了啊!

X 2 . CTSE 佢 腳都幾長下架 tim.  
下年 cookies 及 sue ctse 一定可以羅到大會的 6or7 折coupon .記得買野預埋我呀 ...  
明晚 ssp 又見喇 . 但我去jog 下咋 .因星朔3 要去大圍到食梅子呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 12:07 發表

跑到16km時,我真是有點妄想自己可以1:45"內完成架..
不過最後沒有這樣的後繼捱埋落去...

X 2  呀 . 我自己都有妄想過跑快一點 ..但對腳要貼住條霸. 真是舉步難跑

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2009-1-5 12:26 發表

曲奇跑手咁既進度, 下次有機會140, 一諗起自己就要落多幾銀重努力先得!" />" />

15K 比賽後, 我都有提議CTSE SET 渣打TARGET 為1:45
現在我覺得1:40 CTSE 絕對可以呀

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-5 10:53 發表

" />" /> 佢一出~我就買黎試(7-8年前)
重一次買左2包!
點知飲左一半…………已吾想再飲!!!
我好明白你感受!

尋日我都有囉住IN JELLY 跑, 我覺得個提子味淡淡地, 好似果汁咁, 唔口渴, 幾正呀
我就10K 後跑下飲一啖, 跑下一啖, 唔會一次過飲好多
其實效用唔知係咪真係咁大...反而我覺得最大效用既係水同保礦力

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 11:04 發表

我都驚自己有恆心去跑多d長課...
盡力而為啦...

COOKIE CTSE
試下係GYM D訓練大腿力啦

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 快活人 於 2009-1-5 11:35 發表
    下年 cookies 及 sue ctse 一定可以羅到大會的 6or7 折coupon .記得買野預埋我呀

活活, cookies ctse機會大好多, 你太睇得起我喇

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 12:55 發表

1'40"....這target似是有點高...
    1'45",渣打條路易跑d,或許有咁o既機會..
    但我對西隧的焗速好有恐懼感...

依, 唔知點解, 我反而覺得老渣難度高d喎,
    因為佢響你未乜力之際, 除佐過完西隧, 仲有上環 + 中環 + 金鐘等等既行車天橋靜靜等候, 唉.......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 12:57 發表

唔知有冇比賽咁豪,會在中途站提供保礦力俾跑手呢?哈...

CTSE . 你放心是有的 . 不過是屈記的運動量飲品.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-1-5 12:57 發表

唔知有冇比賽咁豪,會在中途站提供保礦力俾跑手呢?哈...

渣打會有 sports drinks提供... hoho

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-5 13:21 發表

活活, cookies ctse機會大好多, 你太睇得起我喇

依, 唔知點解, 我反而覺得老渣難度高d喎,
    因為佢響你未乜力之際, 除佐過完西隧, 仲有上環 + 中環 + 金鐘等等既行車天橋靜靜等候, 唉 ...

上一年第一次跑 新路線 . 跑曬ctse 你say 的上斜後. 臨衝線前仲有一個斜路要上. 先係至命. 眼到凸埋.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-1-5 13:39 發表

上一年第一次跑 新路線 . 跑曬ctse 你say 的上斜後. 臨衝線前仲有一個斜路要上. 先係至命. 眼到凸埋.....

我跑到果個位... 聽到"下" 0左一聲 (唔只一個人..係大家一齊.. 哈哈 )

mizuno 係開頭趁大家仲有氣有力果陣玩晒上斜下斜...渣打係玩到差不多完才上斜下斜....